Runsasmaalinen lauantai – KuPS käänsi Tammelan kärkikamppailun voitokseen

25.05.2024

Subway Kansallisessa Liigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Maaleja nähtiin paljon.

HPS sai JYA Housing Areenalle vieraakseen PKKU:n. Ottelusta muodostui kotijoukkueen näytös. Alkutahdit löi Aino Kohtamäki. HPS-kapteeni puski pallon kulmapotkusta voimalla vieraiden maaliin.

Anna Karvonen tasoitti pelin varttia myöhemmin hienolla pääosumallaan, mutta sen jälkeen HPS meni menojaan. Sonja Hillberg kuittasi kotijoukkueelle johdon pikavauhtia takaisin. Vielä ennen taukoa Piipa Kämppi täräytti pallon näyttävästi yläkulmaan.

Toisella puoliajalla HPS:ltä maalinteossa onnistuivat vielä Ria Karjalainen kahdesti ja Peppi Kontturi sekä Matilda Kataja kertaalleen.

PKKU:n toisen maalin iski hienolla laukauksella Mikaela Sjöman. Loppulukemat Paloheinässä 7-2.

Tammelan kärkikamppailu, Ilves – KuPS, tarjosi käänteitä. Tasaisissa merkeissä kulkenut avausjakso oli ehtinyt aivan viime hetkilleen, kun kotijoukkue iski. Nopea vastaisku, jonka päätti maalin edustalta Anna Olmala. Ilves tuli lujaa myös toisen nelivitosen alkuun. Nelly Lehtilä pääsi suotuisan pompun kautta vetopaikkaan ja hyökkääjän tulinen laukaus painui vasempaan alakulmaan.

Hallitseva mestari ei kahdesta takaiskusta kuitenkaan lamaantunut. Gentjana Rochi -show pyörähti jälleen käyntiin. Ensin kavennus maalin edustalta vain viisi minuuttia Ilveksen toisen osuman perään.

Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin pohjoismakedonialainen tykitti pallon rangaistusalueen sisältä oikeaan yläkulmaan.

KuPSin hienon kirin kruunasi Nanna Savolainen, joka liukui 78. peliminuutilla pallon aivan maaliviivaan tuntumasta sisään.

Kuopiolaiset käänsivät kahden maalin tappioaseman sisukkaasti voitoksi asti. Lopputulos 2-3.

Lauantain viimeinen kamppailu pelattiin Wiklöf Holding Arenalla. Kotijoukkue Åland United sai vieraakseen PK-35:n. Ottelussa ei varsinaisesti vaarallisilla maalipaikoilla juhlittu ja avausjakso olikin maaliton.

Toisella puoliajalla kuparinen meni rikki. Jaksoa oli takana vain pari minuuttia ja sivuvapaapotkun jälkitilanteesta Linda Nyman laukoi pallon tarkasti oikeaan alakulmaan rangaistusalueen ulkopuolelta.

Kaunis maali jäi myös ottelun ainoaksi. PK-35 taisteli sinnikkäästi, mutta kiri ei tuottanut tasoitusta. Pisteet jäivät Ahvenanmaalle lukemin 1-0.

Sunnuntaina pelataan vielä kaksi ottelua. HJK kohtaa kotonaan Jyväskylän Pallokerhon ja Espoossa FC Honka saa vastaansa PK-35 Vantaan.

Artikkelikuva: Jyri Sulander