Hyppää sisältöön

Sarja-avauksessa paikalla Helmarien päävalmentaja Marko Saloranta – “Tulee todella mielenkiintoinen kausi”

14.04.2023

Subway Kansallisen Liigan kausi alkoi PK-35 Vantaan ja Ilveksen kohtaamisella. Tasainen, viihdyttävä kamppailu päättyi tasan. Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Marko Saloranta oli seuraamassa sarja-avausta.

Kausi 2023 pyörähti virallisesti käyntiin perjantaina, kun PK-35 Vantaa ja Ilves kohtasivat Myyrmäen Jalkapallostadionilla.

Ottelu oli erittäin tasainen ja maalipaikkoja oli varsinkin avausjaksolla kummassakin päässä kenttää. Maalivahdit Meri Hämäläinen ja Irea Espejo Virtanen eivät olleet kuitenkaan yllätettävissä perjantai-illassa. Ensiksi mainittu nappasi avausjaksolla Ella Koivun ampuman rangaistuspotkunkin kiinni.

Kauden avausmaalia ei nähty, mutta kaksi ennakkoluulotonta joukkuetta, jotka saivat kumpikin pistetilinsä auki.

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Ottelun alla Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Marko Saloranta kertoi omia ajatuksiaan Subway Kansallisen Liigan kaudesta 2023.

– Tulee mielenkiintoinen kausi. Hallitseva mestari KuPS. Kokoonpanossa aika paljon muutoksia. Sama tilanne Åland Unitedilla. HJK:lla ehkä vähän vähemmän muutoksia, mutta tietysti aika paljon nuoria pelaajia, sanoo Saloranta.

– Sitten TPS on pelannut hyvän talvikauden nousijajoukkueena. Sanna Porali toi kokemusta ja Emma Santamäki TPS-kasvattina saapui Ruotsista. Tuovat paljon kokemusta tuohon joukkueeseen.

– Lisäksi HPS on mielenkiintoinen. Hyvä kausi alla ja nyt tullut lisää nuoria pelaajia mukaan. Aika leveä rosteri. Tulee varmasti kova taistelu molemmissa päissä sarjataulukkoa. Tästä tulee todella mielenkiintoinen kausi.

Viime vuonna Subway Kansallisesta Liigasta nousi useampi pelaajaa Helmarien ryhmään mukaan. Viime leirityksessä Slovakiaa vastaan mukana olivat HJK:n Joanna Tynnilä ja KuPSin Oona Siren. Saloranta pitää täysin mahdollisena, että alkaneella kaudella maajoukkueeseen voi nousta uusia nimiä taas kotoisesta pääsarjasta.

– Tämä on meille tärkeä sarja. Se on ihanteellinen juttu, että U23-maajoukkueelle on saatu lisää resursseja. Jarmo Matikaisen johdolla siellä on nyt enemmän ohjelmaa. Tuossa samalla, kun olimme Kyproksella Helmarien kanssa, niin U23-joukkue pelasi Eerikkilässä kaksi peliä Tanskaa vastaan.

– Meillä oli nyt taas Slovakia-peleissä kaksi pelaajaa Subway Kansallisesta Liigasta eli se on täysin mahdollista nousta A-maajoukkueeseen asti. Korostan kuitenkin tuota U23-maajoukkueen merkitystä. Siellä oli noissa Tanska-otteluissakin 46 pelaajaa mukana. Se on tärkeä asia, että saa laajasti kansainvälistä kokemusta pelaajille.

Perjantai-ilta Vantaalla sujui innostuneissa merkeissä. Uusi kausi on vihdoin taas käynnissä. Lauantaina odottaa jälleen kolme Subway Kansallisen Liigan peliä. Hieno kausi varmasti luvassa.

Search