Hyppää sisältöön

Sarjatauko ohi – viikonloppuna täysi kierros

21.07.2023

Subway Kansallinen Liiga palaa lyhyeltä tauoltaan viidellä huippuottelulla. Kierros käynnistyy lauantai-iltapäivänä Helsingissä.

Jalkapallon MM-kisat ovat käynnissä Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Viikonloppuna myös Subway Kansallinen Liiga jatkuu.

Ensimmäisenä peli potkaistaan käyntiin Helsingin Paloheinässä lauantaina 22. heinäkuuta kello 15.00. Kotijoukkue HPS saa vieraita sarjan kärjestä, kun KuPS astelee JYA Housing Areenan nurmelle.

Kumpikin joukkueista lähti sarjatauolle kotivoitolla. Kuopiossa joukkueiden kohtaaminen päättyi KuPSin selkeään 3-0-voittoon.

HPS on vahva kotonaan ja edellinen TPS-peli oli helsinkiläisiltä hyvä esitys. Luvassa on varmasti tasainen ottelu, jossa kuopiolaiset kaikesta huolimatta ottanevat hallinnan.

Kotijoukkue omaa kuitenkin erittäin vaarallisia pelaajia ylemmillä oksilla, jotka kykenevät nopeastikin kääntämään painopisteen vastustajan kenttäpuoliskolle. Keskikentältä Aada Nurmi oli Helmarien matkassa heinäkuun tuplamaaotteluissa.

KuPS on saanut myös huippuvahvistuksen keskuspuolustukseensa tai kenties myös keskikentälleen, kun TPS-paidassa kapteeninnauhaakin kantanut Emma Santamäki siirtyi Kuopioon.

KuPS-ryhmään liittyi myös japanilainen keskikenttäpelaaja Yuuki Kurosaki.

Seuraavaksi peli käynnistyy Turussa kello 16.00, kun TPS ja Ilves kohtaavat. Huhtikuun keskinäinen Tampereella päättyi kotijoukkueen 1-0-voittoon Pipsa Saarilahden maalilla.

Tasainen ja vähämaalinen ottelu odotettavissa. TPS ei ole kotoisella Yläkentällään tällä kaudella voittanut vielä peliäkään, joten tähän tilastoon kotijoukkue haluaa varmasti välittömän muutoksen.

TPS-leirissä on tapahtunut sarjatauon aikana muutoksia. Kapteeni Santamäki lähti Kuopioon, kuten edellä mainittiin. Lisäksi päävalmentaja Akusti Salonen joutui jäämään terveydellisistä syistä sivuun tehtävistään. Loppukauden turkulaisjoukkuetta valmentaa Siiri Välimaa.

Lähtökohdat Ilves-peliin eivät ole helpot, mutta TPS-joukkueessa on kuitenkin toisilleen tuttu perusrunko, joka pelaa sitoutuneesti ja uhrautuvasti.

Ilves on organisoidusti puolustava joukkue, joka iskee vastaan suoraviivaisesti paikan saadessaan. Edellisessä pelissä Pihlajamäellä tamperelaisnippu päästi peräti neljä maalia avausjaksolla. Ilves nousi kuitenkin vielä tasapeliin 4-4.

Turun ottelussa kumpikin joukkue lienee tyytyväinen vain voittoon ja kolmeen sarjapisteeseen.

Vain puoli tuntia Turun ottelun alkuvihellyksen perään alkaa kamppailu Wiklöf Holding Arenan nurmella. Kotijoukkue saa vieraita kaukaa Oulusta.

Åland United on pelannut äärimmäisen vahvan kauden toistaiseksi ja on luonnollisesti suosikki ONS:ia vastaan kotikentällään.

Ahvenanmaalaisten kokoonpanosta puuttuu tähtipelaaja Jacqui Hand, joka on MM-kisoissa edustamassa kotimaataan Uutta-Seelantia. Åland United -hyökkääjä ehti kisojen avausottelussa Norjaa vastaan syöttämään kamppailun ainokaisen.

Handin poissaolo on ehdottomasti kolaus joukkueelle. Toinen sellainen on Taylor Aylmer. Erinomaisesti keskikentällä esiintynyt yhdysvaltalainen lähti takaisin synnyinmaahansa.

ONS ei ole vielä avannut pistetiliään tällä kaudella. Useamman kerran se on kuitenkin ollut todella lähellä. Varsinkin hyökkäyspäässä on paljon potentiaalia, kuten U23-maajoukkueen Sara Sievistö ja Inka Sarjanoja.

Vieraspeli Maarianhaminassa on kuitenkin vaikeimpia mahdollisia paikkoja liki jokaiselle joukkueelle. Oululaisten tulee onnistua varsinkin puolustuspelaamisessaan erinomaisesti, jotta taistelu pisteistä olisi mahdollista.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Oulussa Åland United oli parempi lukemin 5-0. Tuolloin Hand osui kahdesti tolppien väliin.

Kierroksen neljäs ja lauantain viimeinen ottelu alkaa kello 18.00 Espoon Tapiolassa. FC Honka ja PK-35 Vantaa iskevät yhteen. Ottelu on samalla kotijoukkueen Lisää Hyvää Ympärillemme -ottelu. Lue lisää tästä.

Tapiolan kohtaaminen on lisäksi Ruudun viikon ottelu.

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Vantaalla huhtikuun lopussa pisteet jaettiin maalittomassa tasapelissä. Saman toistuminen Espoossa tuskin olisi suurin mahdollinen yllätys.

Vähiten maaleja koko sarjassa päästänyt Honka (9) on joukkue, jota vastaan on erittäin vaikea tehdä maaleja. Ei espoolaisjoukkue vastavuoroisesti ole itsekään osunut kuin yhdeksän kertaa koko kauden aikana.

PK-35 Vantaa alkaa hiljalleen saamaan taas enemmän vaihtoehtoja kokoonpanoonsa, kun sairastupa tyhjenee. Esimerkiksi Karoliina Aution paluu on vantaalaisten keskityksiä viljelevälle pelitavalle oleellinen vahvistus.

Kumpikin joukkue on tiukasti kiinni Mestaruussarjan paikassa toistaiseksi, mutta ero kärkikolmikkoon ei saisi juuri kasvaa enää, jos jompikumpi pyrkii murtautumaan vielä mitalitaisteluun. Tästä syystä Tapiolassa saatetaan hyvin nähdä tasapeli, johon kumpikaan joukkue ei ole tyytyväinen.

Kierros huipentuu sunnuntain yhteen otteluun. Kello 18.00 Bolt Arenalla Helsingissä pelataan paikallisvääntö HJK – PK-35.

Kotijoukkue johti Subway Kansallista Liigaa hetken. Kauteen on mahtunut muun muassa vierasvoitto Kuopiosta. Viimeisistä kolmesta ottelustaan HJK on kuitenkin hävinnyt kaksi. Kauden kahdeksassa ensimmäisessä pelissä joukkueen verkkoon meni ainoastaan kolme maalia. Viimeisissä kolmessa ottelussa HJK:ta vastaan on tehty seitsemän maalia.

Sunnuntaina nähdään varmasti latautunut joukkue, joka haluaa ehdottomasti palata voittokantaan viime kierroksen tylyn 1-4-tappion jälkeen. Tuolloin Åland United oli selvästi parempi joukkue.

PK-35:n tarina on hieman päinvastainen. Alkukausi oli todella hankala, mutta viidessä viimeisessä ottelussaan Pihlajamäen joukkue on yltänyt pisteille neljästi. Silti edellisottelu Ilvestä vastaan jätti varmaan runsaasti hampaankoloon. 4-0-johto suli tasapeliksi toisella jaksolla.

Organisoidusti puolustava PK-35 on kuitenkin alkanut saamaan enemmän a-luokan maalipaikkoja ja myös HJK joutuu olemaan sunnuntaina tarkkana vierasjoukkueen vastaiskujen ja erikoistilanteiden kanssa.

Ensimmäinen kohtaaminen päättyi HJK:n 2-1-voittoon, mutta tuokin oli todella tasainen peli.

Kuva: Joope Erkkilä

Search