Hyppää sisältöön

Sattuma toi Herreros Ossorion jalkapalloilijaksi Suomeen – Sunnuntaina hän pelaa Suomen Cupin finaalissa Åland Unitedin paidassa

28.09.2020

Rosa Maria Herreros Ossorion matka liigajalkapalloilijaksi Suomeen on ollut värikäs ja monivaiheinen. Erikoisten sattumusten sarjasta on seurannut pitkä ja menestyksekäs liigaura Suomessa, josta vielä puuttuu Suomen Cupin mestaruus. Herreros Ossorio ja koko Åland United tavoittelevat cup-pokaalia sunnuntaina TiPS:n vieraana Myyrmäessä.

Saksan kautta Kokkolaan Liigajalkapalloilijaksi

Rosa Maria Herreros Ossoriolla on takanaan pitkä ura jalkapalloilijana, joka alkoi jo nuorena Espanjassa. Hän saapui Suomeen vuonna 2014, mutta tarina ei ole se tavanomaisin. Herreros Ossorion opiskeli tuohon aikaan Espanjassa liikunta-alan opettajaksi. Opintoihin kuului myös opintomatka Saksaan, jossa paikalla oli myös suomalaisia alan ihmisiä. Yksi heistä oli entinen liigapelaaja, joka vaikutti kokkolalaisessa KF10:ssä. Yhteinen lajitausta herätti suomalaisopettajan kiinnostuksen Herreros Ossorion pelitaitoja kohtaan, ja lopulta futsal-peleissä Herreros Ossorio teki niin lähtemättömän vaikutuksen, että erikoinen sattumusten sarja johti pelaajasopimukseen Suomessa.

– Olin Saksassa opintoihini liittyen, ja pelasimme siellä futsalia ihan vain huviksemme. Sattumalta paikalla oli myös yksi opettaja Suomesta. Hän tarjosi minulle sopimusta ja kysyi, haluaisinko lähteä Kokkolaan pelaamaan jalkapalloa, Herreros Ossorio kertaa vuosien takaisia tapahtumia.

Herreros Ossoriolle järjestettiin mahdollisuus viimeistellä opinnot Kokkolassa jalkapallon ohella. Ennen Suomeen tuloa Herreros Ossorio oli pelannut jalkapalloa korkealla tasolla myös Espanjassa, mutta pelaamisesta ei tuolloin saanut kunnolla palkkaa. Ammattilaisurasta ei tässä kohtaa siis vielä voinut kunnolla puhua.

Ensimmäiset vuodet Suomessakin olivat vielä melko kaukana ammattilaisjalkapalloilijan arjesta. Herreros Ossorio viimeisteli opintonsa Kokkolassa ja pelasi samalla jalkapalloa. Yhden Suomessa pelatun kauden jälkeen hän pelasi vuoden myös Serie A:ssa, mutta vieras kulttuuri ja pelitapa eivät tuntuneet omilta. Niimpä Herreros Ossorio palasi Suomeen pelaamaan.  Hän pelasi yhden kauden liigaa Merilappi Unitedissa, ja sen jälkeen siirtyi GBK:hon ykköseen. GBK:sa hänet valittiin Kauden pelaajaksi ja hän oli tärkeässä roolissa nostamassa joukkuettaan Liigaan.

Herreros Ossorio on tehnyt kuluneella kaudella neljä maalia.

Pitkiä päiviä töissä ja kentällä

Suomessa pelaamisen ohella Herreros Ossorio työskenteli paikallisessa leipomossa. Päivät olivat pitkiä, mutta espanjalaispelaaja kokee noiden aikojen olleen arvokasta kokemusta.

– Koen, että tuo Kokkolassa vietetty aika kehitti minua ihmisenä. Minun piti todella ottaa vastuuta niin jalkapallossa kuin työssäkin. Minä pidin siitä, Herreros Ossorio toteaa.

Herreros Ossorio siirtyi Åland Unitediin kaudelle 2018. Ahvenanmaalla elämä on toisenlaista, sillä seura on mahdollistanut pelaajalle täyden ammattilaisuuden. Herreros Ossorio mukaan Åland United pitää todella hyvää huolta pelaajistaan.

– Teen silti välillä töitä, kun se on mahdollista – eivät jalkapalloilijoiden palkat kuitenkaan ole liian isoja, espanjalainen toteaa pilke silmäkulmassaan.

“isot finaalit ovat voittamista varten”

Herreros Ossorion joukkueen kausi on ollut vahva. Åland United johtaa Kansallista Liigaa tällä hetkellä kolmen pisteen turvin. Niskassa hengittää TiPS, jonka vieraaksi Åland United saapuu myös Suomen Cupin finaaliottelussa sunnuntaina. Herreros Ossorion pitkä ura Suomessa ei vielä sisällä Suomen Cup -mestaruutta.

– Kun pelasin esimerkiksi Kokkolassa, Suomen Cupista puhuttiin paljon, mutta matka mestaruuteen oli vain liian pitkä. Åland Unitedin kokoluokan seurassa taas mestaruus on hyvinkin mahdollinen.

Viime vuonna ahvenenmaalaiset olivat lähempänä Cupin voittoa kuin koskaan ennen. Finaalissa HJK oli kuitenkin vahvempi. Finaalissa pelaaminen oli Herreros Ossorion mukaan upea kokemus. Voitontahtoiselle pelaajalle pelkkä finaalissa pelaaminen ei kuitenkaan riitä.

– Oli upeaa viime kaudella pelata Suomen Cupin finaalissa HJK:n stadionilla, kun kaikki katseet olivat meissä. Suomen Cupin finaalissa pelaaminen on iso juttu, koska kaikki seuraavat sitä peliä. Henkilökohtaisesti olen kuitenkin aina sitä mieltä, että isot finaalit ovat voittamista varten, eivät pelaamista. Sillä asenteella lähdetään liikkeelle, Herreros Ossorio toteaa tulevaan Cupin finaaliin liittyen.

Nelonen Media näyttää Suomen Cupin finaaliottelut suorina lähetyksinä Nelosella ja Ruudussa.

Osta liput miesten Suomen Cupin finaaliin FC Inter – HJK

Osta liput naisten Suomen Cupin finaaliin TiPS – Åland

Search