Hyppää sisältöön

Subway Kansallinen Liiga voittoon SPOT -Awards gaalassa

04.03.2022

Vuoden 2022 Sponsorointi & Tapahtumat Awards -gaala järjestettiin Helsingissä torstaina 3.3. Jalkapallo oli vahvasti esillä, kun gaalassa palkittiin suomalaisia sponsorointi- ja tapahtumatoimijoita vuodelta 2021.

SPOT-gaalassa Vuoden yhteiskunnallinen sponsorointi -pääpalkinnon voitti Subway Kansallisen Liigan ja Niken toukokuussa 2021 aloittama Urheilu kuuluu kaikille -kampanja, jossa Kansallinen Liiga lahjoitti urheiluhijabit jokaiselle hijabia käyttävälle jalkapalloilijalle Suomessa. Tavoitteena oli edistää kokonaista tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta: lahjoituksella haluttiin osoittaa, että laji kuuluu kaikille ja kannustaa uusia pelaajia lajin pariin.

Hijabien lahjoitus herätti keskustelua niin perinteisessä kuin sosiaalisessakin mediassa. Teko tavoitti 425,5 miljoonaa silmäparia Suomessa ja kansainvälisesti ja näkyvyyden arvo oli lähes 4 miljoona euroa. Aiheeseen tarttuivat muun muassa Helsingin Sanomat, BBC ja CNN.

Sosiaalisessa mediassa aihe herätti tunnereaktioita odotetusti niin puolesta kuin vastaan. Teko herätti kiitosta etenkin muslimiyhteisöissä sekä Suomessa että maailmalla. Hijabien lahjoitusten jälkeen Englannin jalkapalloliitto FA on toteuttanut vastaavan teon omassa maassaan.

Urheiluun sopivia Nike Pro -huiveja on jaettu n. 50 pelaajalle sekä kaikkiin Suomen vastaanottokeskuksiin osana jalkapallon kotouttamisohjelmaa. Huiveja tullaan jakamaan myös Palloliiton ja OKM:n kotouttamisohjelmassa mukana oleville seuroille. Pidempiaikaisia tuloksia, kuten monikulttuurisen taustan omaavien tyttöjen harrastajamäärän kasvua seurataan seuraavien vuosien aikana. Toistaiseksi jalkapallo tyttöjen ja naisten lajina on kasvanut voimakkaasti koronasta huolimatta: tyttö- ja naispelaajia onkin enemmän kuin koskaan, yli 37 000.

Yleisöäänestyksen Vuoden Tapahtumasta voitti puolestaan Huuhkajien marraskuinen MM-karsintaottelu Ranskaa vastaan. Koko lailla onnistuneessa tapahtumassa nähtiin loppuunmyyty, uudistettu Olympiastadion koko loistossaan, kun Huuhkajat kohtasi hallitsevan maailmanmestarin kauniissa iltavalaistuksessa.

Elämäntyöpalkinnon nappasi entinen jalkapalloilija sekä käsipalloilija ja pitkäaikainen urheiluvaikuttaja Erkki Alaja. Useita kirjoja urheilumarkkinoinnista ja -sponsoroinnista kirjoittanut Alaja on toiminut muun muassa urheilumanagerina, HJK:n toimitusjohtajana sekä AC Allianssin puheenjohtajana.

Search