Hyppää sisältöön

Subway Kansallinen Liiga huipentuu isänpäivänä

07.11.2020

Subway Kansallisen Liigan viimeinen ottelukierros pelataan isänpäivänä, eli sunnuntaina 8.11. Kyseessä on täysi viiden ottelun kierros, jossa jokaisessa ottelussa panokset ovat edelleen korkealla. Kaikki ottelut käynnistyvät klo 14.00.

PK-35 Vantaa, Ilves ja JyPK taistelevat säilymisestä

PK-35 Vantaa kohtaa sunnuntain ottelussa TPS:n jonka kohdalla ottelulla ei enää ole tuloksellista panosta. Turkulaisjoukkue tulee putoamaan ensi kaudeksi Ykköseen. Vantaalaisille pelissä sen sijaan on paljon: voitolla punamustat varmistaisivat sarjapaikan kaudelle 2021. Vaikka tuloksellisesti ajateltuna PK-35 Vantaan paine voittaa on kovempi, TPS tuskin haluaa päättää nousujohteista kautta tappioon.

JyPK:n tilanne ennen viimeistä kierrosta on siinä mielessä hyvä, että säilymisen kannalta sille riittää viimeisestä ottelusta tasapeli. Toisaalta JyPK:llä on edessään varmasti haastava ottelu. Jyväskyläläiset kohtaavat viimeisessä ottelussaan mitalitaistossa kiinni olevan HJK:n, jolle ottelusta riittää vain ja ainoastaan voitto. Helpolla yksikään piste ei siis tule irtoamaan.

Tällä hetkellä tukalimmassa tilanteessa on Ilves, jolla on kaksi pistettä vähemmän kuin PK-35 Vantaalla ja kolme pistettä vähemmän kuin JyPK:llä. Ilveksen maaliero on kuitenkin verrattuna kilpakumppaneihin hyvä, joten voitto voi vielä nostaa tupsukorvat pois karsijan paikalta. Ilveksellä on viimeisessä ottelussaan vastassa PK-35, jonka kone on loppukaudesta hieman yskähdellyt. Taistelu sarjapaikasta ei siis missään nimessä ole taputeltu, vaan kaikki kolme joukkuetta ovat edelleen vahvasti mukana kisassa.

Pronssimitali matkaa Kuopioon, Espooseen tai Helsinkiin

Kamppailu pronssimitalista on äärimmäisen tasainen ja niin Kuopion Palloseuralla, FC Hongalla kuin HJK:llakin on mahdollisuudet mitaleille. Ainakin paperilla helpoimman vastustajan viimeiselle kierrokselle saa HJK, jonka vieraaksi Bolt Arenalle saapuu JyPK. HJK kuitenkin tarvitsisi täyden pistepotin noustakseen podiumille ja joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen aiemmin tällä kaudella JyPK vei nimiinsä.

FC Hongan maaliero on parempi kuin HJK:n ja mikäli pääkaupunkiseudun joukkueet päätyvät tasapisteisiin, saavat espoolaiset todennäköisemmin mitalit kaulaansa. Tämä vaatii kuitenkin sen, että KuPS häviää viimeisen ottelunsa ja Honka kaataa päätöskierroksen ottelussaan sarjakärki Åland Unitedin. Espoolaisten vire on viime aikoina ollut sen verran kova, että mahdottomuutena ei edes kivenkovan ahvenanmaalaisryhmän kaatamista voi pitää.

KuPS on viimeiselle kierrokselle lähdettäessä kaksi pistettä edellä Honkaa ja HJK:ta. Lisäksi kuopiolaisten maaliero on aivan omaa luokkaansa, joten yksikin piste riittää lähes varmasti KuPS:lle historiallisen mitalin nappaamiseen. Helpolla pisteitä ei ole tarjolla, vaan ryhmää vastaan sunnuntaina asettuu sarjakakkonen TiPS, jolla pelissä on kaikkein suurin palkinto: Suomen Mestaruus. Nälkäisenä otteluun lähtevä KuPS tuskin on kuitenkaan tikkurilalaisten unelmavastustaja.

Mestaruustaisto huipentuu Åland Unitedin ja TiPS:n välillä

Suomen mestaruus ratkotaan Åland Unitedin ja Tikkurilan Palloseuran välillä. Nämä kaksi joukkuetta ovat karanneet muilta jo aikoja sitten. Kumpikin joukkue on ollut läpi kauden väkivahva, eikä kukaan voi kiistää, etteivätkö oikeat kaksi joukkuetta taistele kultamitaleista viimeisen kierroksen alkaessa.

Åland United ja TiPS ovat tasapisteissä. Ainoastaan maaliero pitää tällä hetkellä ahvenanmaalaiset sarjan kärjessä ja viimeinen kierros on mestaruuden kannalta ratkaiseva. Kumpikin joukkue saa viimeisellä kierroksella vastaansa huippujoukkueet vieraskentällä. Åland United taistelee mestaruudesta Espoossa vahvassa syysvireessä olevan Hongan vieraana, ja TiPS kamppailee tahollaan Kuopiossa hyökkäysvoimaisen KuPS:n kotikentällä.

Kumpi joukkue vie Kansallisen Liigan mestaruuden?

Subway Kansallinen Liiga huipentuu sunnuntaina 8.11.

Viimeisellä ottelukierroksella mestaruus ratkaistaan Åland Unitedin ja Tikkurilan Palloseuran välillä. Pronssimitalista kamppailevat Kuopion Palloseura, FC Honka sekä HJK. Putoamiskarsinnan yrittävät välttää Ilves, PK-35 Vantaa sekä JyPK.

Search