Hyppää sisältöön

Subway Kansallinen Liiga huipentuu päätöskierroksella

08.10.2021

Kansallinen Liiga huipentuu lauantaina 9. lokakuuta päätöskierrokseen klo 16:30 alkaen. Kierroksen jälkeen Kuopion Palloseura pääsee nostamaan ensimmäistä kertaa Subway Kansallisen Liigan mestaruuspokaalia.

Mestaruusjuhlat Kuopiossa

Subway Kansallisen Liigan kausi 2021 huipentuu Kuopiossa, kun hopeamitalisti TiPS saapuu kauden mestareiden vieraaksi. Mestaruustaiston kannalta panosta pelissä ei enää ole, vaan ilta tulee päättymään KuPS:n mestaruusjuhliin ja odotettuun pokaalin nostoon. Mikäli haluat olla KuPS:n juhlinnassa mukana, osta lippusi otteluun täältä.

Vaikka tuleva ottelu ei enää tule sijoituksia muuttamaan, on selvää, että kumpikin joukkue tahtoo edelleen voittaa. KuPS on hävinnyt koko kauden aikana vain yhden ottelun, ja senkin pelaten suurimman osan ottelusta yhden pelaajan vajaalla. Kuopiolaiset eivät varmasti halua pilata peräti yhdentoista ottelun mittaiseksi venynyttä tappiotonta putkeaan. Edellinen tasapeli on seitsemän ottelun takaa, jolloin se pelasi 0–0 TiPS:n kanssa. Myös tikkurilalaisilla on takanaan kunnioitettava yhdeksän ottelun tappioton putki, joten lienee turvallista todeta, että vastakkain asettuu kaksi sarjan ehdottomasti parasta joukkuetta. TiPS:n kapteeni Annika Haanpää on ennen ottelua levollisin mielin, mutta yhtä voitonnälkäisenä kuin aina.

– Joukkueessa on rauhallinen ja voitonnälkäinen fiilis. Vaikka mitalit ovatkin jo ratkenneet, haluamme lähteä tosissamme haastamaan KuPS:a viimeisessä pelissä. Odotukset ovat, että peli on kova kärkitaistelu, molemmat joukkueet nauttivat pelistä ja antavat kaikkensa vielä tämän kauden viimeiseen peliin.

Kuopion Palloseuran joukkueessa tunnelma on myös rento, mutta myös odottavainen. Subway Kansallisen Liigan mestaruuspokaali matkaa Kuopioon ensimmäistä kertaa koskaan. Kapteeni Aino Kröger odottaa jo malttamattomana, että pääsee nostamaan pokaalin muun kapteeniston kanssa. Ennen sitä pelattava ottelu on kuitenkin tärkeä, ja siihen pitää keskittyä ensin.

– Joukkueessa on ollut rento ja odottava fiilis. Pääsemme pelaamaan kauden viimeisen ottelun kotikentällä ja haluamme päättää kauden voittoon. TiPS on laadukas joukkue, joten odotan tasaista kamppailua. Hieno ottelu tulossa!

Pronssiset mitalit matkaavat Ahvenanmaalle

Myös kauden kolmas mitalisti on jo selvillä. Pronssiset mitalit tulevat matkaamaan viime vuoden mestarin mukana Ahvenanmaalle. Åland United pelaa viimeisellä kierroksella HJK:ta vastaan. Åland Unitedille ottelu on tärkeä, sillä se on viimeinen ottelu ennen Olympiastadionilla 16. lokakuuta pelattavaa Suomen Cupin finaalia. Helsinkiläisille ottelu on vielä merkityksellinen myös sarjasijoituksen kannalta. HJK on tällä hetkellä neljäntenä 31 pisteellä, kun taas viidentenä olevalla PK-35 Vantaalla on 29 pistettä. Klubin maaliero on ainakin toistaiseksi parempi, joten pistekin saattaisi riittää neljännen sijan varmistamiseen.

HJK:n kilpakumppani PK-35 Vantaa pelaa viimeisellä kierroksella FC Honkaa vastaan. Punamustat valmistautuvat tapaan Suomen Cupin finaaliin, joten myös vantaalaisilla on edessään tärkeä valmistava ottelu. FC Honka pelaa lähinnä kunniasta: espoolaiset eivät ole ottaneet yhtään voittoa elokuun jälkeen. Matka ylemmässä loppusarjassa on ollut keltamustille vaikea, joten FC Honka haluaa vielä kerran juhlia voittoa kauden aikana. Tätä mieltä on myös Jasmin Leppioja, joka kommentoi viimeistä ottelua FC Hongan verkkosivuilla.

– Kausi on ollut joukkueellemme hieman vaikea etenkin tuloksellisesti, mutta vielä on mahdollisuus päättää kausi halutulla tavalla eli voitolla. Vastassa ei kuitenkaan ole helppo vastus, sillä pelimme PK-35 Vantaata vastaan ovat aina olleet todella tiukkoja vääntöjä. Meillä on takana hyvä treeniviikko ja uskon, että jokainen meistä tahtoo antaa kaikkensa vielä viimeisessä pelissä.

Alemmassa loppusarjassa sijoitukset selvillä

Alemmassa loppusarjassa ei tarvitse viimeisellä kierroksella enää sijoituksia arvuutella. Ansaitusti alemman loppusarjan tulee voittamaan Ilves, joka ei ennen viimeistä kierrosta ole hävinnyt yhtään ottelua alemmassa loppusarjassa. Tamperelaiset kohtaavat viimeisessä ottelussa PK-35:n. Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet toisensa kolmesti. Alkusarjassa molemmat voittivat kotiottelunsa ja loppusarjan ensimmäisessä kohtaamisessa pisteet tasattiin. Odotettavissa on siis tasainen ottelu. Ilveksen päässä jännitettävää on maalipörssin suhteen. Komean kauden pelannut Silja Tuominen on noussut maalipörssissä sijalle kolme 13 osumallaan, mutta sekä KuPS:n Aino Kröger ja PK-35 Vantaan Oona Sevenius ovat vain maalin päässä.

Alaloppusarjan toisessa ottelussa kohtaavat HPS ja JyPK. JyPK:n kohtalona on pudota Ykköseen kaudeksi 2022 ja HPS joutuu karsimaan omasta sarjapaikastaan Ykkösessä toiseksi sijoittunutta Nurmijärven Jalkapalloseuraa (NJS) vastaan. Edessä on kuitenkin mielenkiintoinen ottelu, sillä vaikean kauden pelannut JyPK on piristynyt paljon viimeisten kierrosten aikana, ja onnistuikin ottamaan pisteitä niin PK-35:ltä kuin Ilvekseltäkin.

Search