Hyppää sisältöön

Subway Kansallinen Liiga näkyy Ylen kanavilla vuoteen 2025 asti

08.12.2023

Jalkapallon naisten pääsarjan ottelut näkyvät jatkossakin Ylen kanavilla.

Yle ja Nelonen Media sopivat aiemmin tänä vuonna Subway Kansallisen Liigan, Superpesiksen ja Veikkausliigan valikoitujen otteluiden esitysoikeuksista.

Ottelut jatkuvat nyt Ylen kanavilla kolmivuotisen sopimuksen option mukaisesti kausilla 2024 ja 2025. Ylen kesän 2023 kotimaisen jalkapallon ja pesäpallon lähetykset tavoittivat televisiossa yhteensä yli kaksi miljoonaa suomalaista.

– On hienoa päästä jatkamaan hyvin sujunutta yhteistyötämme Nelonen Median ja lajiliittojen kanssa. Selvää on, että suomalaiset ovat löytäneet kotimaisen palloilun pariin kanavillemme, kertoo Ylen urheiluoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma.

– Tämän sopimuksen ansiosta pääsemme tarjoamaan kesän tärkeimpien naisten ja miesten palloilusarjojen ratkaisuhetket ja herkkupalat laajalle joukolle suomalaisia. Jatkuvuus antaa mahdollisuuden rakentaa entistäkin vaikuttavampaa kokonaisuutta, sanoo Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen.

Myös Nelonen Media on tyytyväinen yhteistyön jatkumiseen.

– On upeaa, että yhteistyömme Ylen kanssa jatkuu myös seuraavina vuosina. Yhteistyön myötä olemme päässeet nostamaan näiden sarjojen yleisnäkyvyyttä, ja tätä kautta myös kiinnostavuutta Ruudussa. Olemme myös löytäneet hyviä yhteistyön tapoja nostaa tuotantojen tasoja, iloitsee Nelonen Median urheilupäällikkö Tuomas Saarela.

Kausilla 2024 ja 2025 Subway Kansallista Liigaa ja Veikkausliigaa nähdään kumpaakin 6–7 ottelua
kaudessa.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että Yle mahdollistaa kotimaisen huippujalkapallon näkyvyyden laajemmin kotikatsomoihin. Yhteistyön avulla saamme sarjan upeita pelaajia entistä lähemmäksi katsojia, mikä vahvistaa tavoitettamme kasvattaa naisten pelaaman jalkapallon kiinnostavuutta. Subway Kansallinen Liiga tarjoaa inspiroivaa, perheystävällistä sekä esikuvia täynnä olevaa huippujalkapalloa, kertoo Subway Kansallisen Liigan kehityspäällikkö Minna Kauppinen.

Kuva: Riku Laukkanen

Search