Hyppää sisältöön

Subway Kansallinen Liiga palaa tauolta – Ilves ja JyPK ottavat toisistaan mittaa Kaupissa

28.06.2021

Kansallinen Liiga palaa maajoukkuetauolta tiistaina 29. kesäkuuta yhden ottelun voimin, kun JyPK matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Ottelussa on kovat panokset, ja pisteet olisivat kummallekin joukkueelle kullanarvoisia taistelussa sarjapaikan säilyttämisestä. Joukkueiden kapteenit Johanna Salmijärvi sekä Tiina Tiainen ovat molemmat innoissaan pelien jatkumisesta pienen tauon jälkeen.

Tiistain ottelussa sekä kotijoukkue Ilves että vierailija JyPK kaipaavat kipeästi pisteille. Tamperelaiset avasivat huhtikuussa kautensa vakuuttavasti ottamalla heti avauspisteensä FC Honkaa vastaan, mutta yllätystasapelin jälkeen ei keltavihreä pisteille ole yltänyt. Edellisestä kuudesta ottelusta on siis takana kuusi tappiota. Lähimpänä pisteille pääsyä Ilves oli toukokuun alkupuolella pelatussa ottelussa PK-35:ttä vastaan. Ottelussa Ilves onnistui ajoittain jopa hallitsemaan ottelun tapahtumia, mutta viimeistelytehokkuus jäi uupumaan.

Harmittavasti juuri Ilveksen päästyä parhaaseen vireeseensä, joukkueen sisäinen koronatartunta keskeytti hetkeksi joukkueen yhteisen valmistautumisen. Tamperelaisten kausi on ollut haastava pelillisesti, mutta myös kentän ulkopuolisten tapahtumien takia. Koronakaranteenin lisäksi oman haasteensa joukkueelle tuo valmentajan vaihdos, kun Anssi Ylinen korvaa asiattoman käytöksen takia sivuun siirretyn Mika Lahtisen. Ylinen aloitti tehtävässään 19. kesäkuuta, joten uudella valmentajalla ja Ilveksen joukkueella on ollut vain reilu viikko aikaa löytää yhteinen sävel tekemiseen.

JyPK:n tappioputki on venynyt jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Lähimpänä pistetilin aukeamista joukkue oli toukokuun loppupuolella pelatuissa otteluissa helsinkiläisjoukkueita HPS:a ja PK-35:ttä vastaan, mutta molemmat ottelut kääntyivät niukoiksi tappioiksi. Ennen maajoukkuetaukoa JyPK:n pelaaminen otti isoja askelia eteenpäin, mutta hyökkäyspään pelaaminen vaatii edelleen harppauksia. Viisi tehtyä maalia kahdeksassa ottelussa kertoo surullista kieltä hyökkäyspään tekemisestä tähän asti.

 

Ilves lähtee tavoittelemaan pallonhallintaa

Johanna Salmijärven mukaan Ilves pyrkii pallonhallintaan.

Ilveksen kapteeni Johanna Salmijärvi uskoo, että keltavihreät kartuttavat tiistaina pistesaalistaan, kunhan pystyvät pelaamaan omaa peliään, eivätkä lähde turhaan hätiköimään pelin rakentamisen kanssa.

– Me lähdemme pelaamaan omaa peliä pallonhallinnan kautta, ja pyrimme luomaan tarvittavat paikat maalintekoon.

Viime kaudella JyPK oli ajoittain hankala vastustaja Ilvekselle. Kotonaan Ilves oli vahvempi, mutta lokakuussa Harjulla pelatussa ottelussa jyväskyläiset veivät pisteet 2–1-lukemin. Salmijärvi kuitenkin huomauttaa, että JyPK on käytännössä täysin eri joukkue kuin viime vuoden kohtaamisessa.

– JyPK on muuttunut viimekaudesta paljon. Kokeneita pelaajia lähti ja nuoria tullut tilalle. Joukkue on puolustanut viime peleissä matalalla ja pyrkinyt vastahyökkäyksiin, Salmijärvi kuvailee vastustajiaan.

Ylipäätään Salmijärvi iloitsee siitä, että pelit jälleen jatkuvat tauon jälkeen. Erityinen ilonaihe Ilves-pelaajille on se, että Kauppiin saadaan ottaa yleisöä katsomaan keltavihreiden tärkeää ottelua.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään otteluun pitkän tauon jälkeen. Mahtavaa, että saadaan ottaa yleisöä katsomoihin.

JyPK-kapteeni luottaa joukkueeseen vaikeuksista huolimatta

Tiina Tiaisen usko omaan joukkueeseen ei ole horjunut.

JyPK:n kapteeni Tiina Tiainen on Salmijärven tavoin tyytyväinen siihen, että tauko on ohi ja joukkue pääsee palaamaan kentälle.

– Kiva päästä pelaamaan taas pitkästä aikaa. On aika odottavat fiilikset. Tauko teki meille hyvää. Olemme saaneet henkisesti ladattua akkuja ja fyysisesti taas olemme pystyneet treenaamaan hyvin. Lähdemme luottavaisin fiiliksin haastamaan Ilvestä.

JyPK palasi ennen tauon alkamista pari lupaavaa ottelua HPS:a ja PK-35:ttä vastaan, jotka tehokkaammalla viimeistelyllä olisivat voineet päättyä myös jyväskyläisten voittoon. Nämä pari onnistunutta ottelua ovat luoneet uskoa koko joukkueeseen. Tiainen onkin sitä mieltä, että pistesaldon aukeaminen on tällä hetkellä hyvin pienestä kiinni.

– Meillä on hyvä luotto omaan tekemiseemme. Olemme nähneet, että pystymme pelaamaan hyvin. Nyt vain odotetaan, että koska saamme sen ehjän 90 minuuttisen alle. Uskomme, että se kyllä tuottaa tulosta.

Tiaisen mielestä tiistain ottelussa on tasaiset lähtökohdat. Ottelussa tärkeään rooliin tulee nousemaan joukkueiden asenne ja voitontahto.

– Tämä on Ilvekselle yhtä tärkeä peli kuin meillekin, joten helppoja pisteitä ei ole luvassa. Uskon, että tässä pelissä se, kumpi haluaa voittaa enemmän, vie pisteet mukanaan, Tiainen summaa.

Artikkelin kuvat: Joope Erkkilä (Ilves) ja Juha Leskinen (JyPK)

Search