Hyppää sisältöön

Subway Kansallinen Liiga palkittiin UEFA:n parhaana brändikehitystyönä

03.12.2021

UEFAn joka kolmas vuosi järjestämä UEFA GROW Awards kokoaa yhteen parhaan eurooppalaisen jalkapallon kehitystyön. Palloliiton ja Subway Kansallisen Liigan kehitystyö palkittiin kilpailluimman kategorian, parhaan strategisen brändikehitystyön, voittajana.

Subway Kansallisen Liigan uusi nimi ja identiteetti lanseerattiin keväällä 2020 teemalla ”Pelin nimi on jalkapallo”, jonka yhteydessä naisten pääsarjan nimestä poistettiin viittaus sukupuoleen, jota ei yleisesti käytetä myöskään miesten sarjoissa.

– Sanoilla rakennamme maailmaa ja mielikuvia. Eurooppalaiselta jalkapalloyhteisöltä tuleva tunnustus vahvistaa tunnetta siitä, että olemme oikealla tiellä. Lisäksi sydäntä lämmittää, että muut maat, kuten Wales ja Australia ovat jo tehneet päätöksen seurata perässä, Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja sanoo.

Työ Suomessa on kantanut myös hedelmää harrastajamäärien selkeänä nousuna koronasta huolimatta.

– Systemaattisen työmme kautta ennätysmäärä tyttöjä ja naisia on löytänyt jalkapallon pariin. Harrastajamäärissä on kahdessa vuodessa tapahtunut yli 12 prosentin kasvu, Pihlaja sanoo.

UEFA:n nimittämän tuomariston perusteluissa Palloliiton ja Kansallisen Liigan työtä kehuttiin konkreettisista tuloksista sekä tavasta, jolla se rakentaa tulevaisuutta ja esimerkkiä myös muiden maiden jalkapalloliitoille.

Jalkapallon naisten pääsarja rakentaa työllään modernia huippu-urheilua pohjautuen arvopohjaansa: samanarvoisuuteen, rohkeuteen ja tahtoon menestyä. Kuluneiden 1,5 vuoden aikana Kansallinen Liiga on mm. kaksinkertaistanut näkyvyytensä mediassa ja kasvattanut liigan kaupallisten yhteistyökumppanuuksien arvoa. Samalla pääsarja on rakentanut entistä yhdenvertaisempaa urheilumaailmaa.

Vaikka Kansallisen Liigan jo tehty kehitystyö on kerännyt mainetta sekä jalkapalloyhteisössä että sen ulkopuolella, on sarjassa katse tulevassa.

– Olemme syksyn aikana päivittäneet strategiaamme ja tulevana vuonna suuntaamme työtämme kahteen keskeiseen asiaan: seurojen kaupallisen kyvykkyyden vahvistamiseen sekä uusien ja vanhojen kohderyhmien sitouttamiseen ottelukatsomoihin, Pihlaja kertoo.

Ehdolla UEFA Grow Awardsien loppusuoralla oli myös Suomen Palloliiton ja Woltin yhteistyö kategoriassa “Paras kaupallinen yhteistyö”. Miesten EM-kisojen aikana Suomen faneille tarjottiin mahdollisuutta “woltata” fanituotteita kotisohville.

UEFA Grow Awards celebrate Europe-wide successes for national associations >>

Search