Hyppää sisältöön

Subway Kansallinen Liiga viikon tauolle

15.09.2020

Tiuhalla tahdilla edenneessä Kansallisessa Liigassa vietetään taukoviikkoa peleistä. Seuraavat ottelut pelataan lauantaina 26.9. Sarjaa ollessa jäljellä viisi ottelukierrosta, kaikki on vielä avoinna niin mitalitaistelun kuin putoamiskamppailunkin kannalta. 26.-27.9. Pelattavan kierroksen jälkeen on vuorossa toinen taukoviikko, koska kaksi Kansallisen Liigan joukkuetta pelaa Suomen Cupin finaalissa.

Åland United ja TiPS kärjessä, HJK:lla kova kirivaihe

Tällä hetkellä vahvimmin mitalien syrjässä ovat kiinni Åland United ja TiPS. Ahvenanmaalaiset ovat keränneet ennen viidenneksi viimeistä kierrosta 31 pistettä ja vantaalaiset 28 pistettä. Åland United on pelannut yhden ottelun enemmän kuin TiPS. Keskenään joukkueet ovat jo kohdanneet sarjassa kahdesti, joten kärkikaksikon kohtaamista ei enää Kansallisen Liigan puolella tällä kaudella nähdä. Ensimmäinen joukkueiden välinen kohtaaminen päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta toisella kertaa kovavireinen Åland United vei pisteet peräti 0-3 lukemin. Tämän hetken kärkijoukkueiden kohtaamisesta kiinnostuneita hemmotellaan 4.10., kun Åland United ja TiPS kohtaavat Suomen Cupin finaalissa Vantaalla.

Mitalitaistelussa tiukasti mukana ovat vielä myös HJK ja KuPS, eivätkä kaukana ole myöskään PK-35 ja FC Honka. Erityisesti HJK on viime aikoina kiristänyt tahtiaan, eikä hallitseva mestari ole luopunut kirkkaimman tavoittelusta. Kaikilla kuudella kärkijoukkueella on edessään vielä keskinäisiä otteluita, joten helppoja pisteitä ei yhdellekään joukkueelle luvassa.

TiPS:n Oona Siren ja ÅU:n Ode Fulutudilu.

HJK:n Essi Sainio ja PK-35:n Krista Hakala.

Putoamiskamppailu kolmen kauppaa

Tällä hetkellä putoamisviivan alla on TPS neljällä pisteellä, ja karsijan paikalla on JyPK kymmenellä pisteellä. Myös Ilveksellä on kymmenen pistettä. 15. kierroksen ottelu Ilves-TPS sekä 16. kierroksen ottelu JyPK-Ilves tulevat olemaan putoamiskamppailun kannalta tärkeitä kohtaamisia.

Aikaisemmin tällä kaudella on kuitenkin jo todistettu moneen otteeseen, että parhaimmillaan myös häntäpään joukkueet pystyvät päihittämään kärkijoukkueita. Ilves kaatoi Åland Unitedin alkukaudesta, JyPK vei pisteet HJK:lta ja viime lauantaina TPS voitto FC Hongan. Kaikki on siis mahdollista myös sarjan toisessa päässä, ja yllätyksiltä tuskin säästytään loppukaudestakaan.

Ilveksen Jenni Kantanen ja JyPK:n Jasmin Miettinen. Kuva: Joope Erkkilä.

Subway Kansallisen Liigan loppukauden aikataulu:

26.-27.9. Täysi viiden ottelun kierros
3.-4.10. Ei otteluita, Suomen Cupin finaali 4.10
10.10. Neljä ottelua (HJK-ÅU pelattu 12.9.)
16.-17.10. Täysi viiden ottelun kierros
31.10.-1.11. Täysi viiden ottelun kierros
7.-8.11. Kauden viimeinen kierros

Search