Hyppää sisältöön

Subway Kansallisen Liigan loppusarjojen ohjelmat julkaistu

29.08.2023

Jalkapallon naisten pääsarja kääntyy kohti jännittäviä syksyn ratkaisuhetkiä. Subway Kansallisen Liigan Haastajasarja pyörähtää käyntiin jo tulevana lauantaina 2. syyskuuta. Mestaruus- ja mitalikamppailu puolestaan käydään Mestaruussarjassa, joka käynnistyy lauantaina 9. syyskuuta. Jalkapallokausi huipentuu lauantaina 14. lokakuuta pelattavaan päätöskierrokseen.

Kuluva jalkapallokesä on tarjonnut naisten pelaamaa huippujalkapalloa sekä kotimaan kentillä että kansainvälisesti. MM-kisojen värittämä loppukesän jalkapallohuuma tarjoaa lähtölaukauksen syksyyn, jossa nähdään paitsi sekä naisten pääsarjan Subway Kansallisen Liigan ratkaisuhetket että viime vuoden Suomen mestarin Kuopion Palloseuran (KuPS) jännittävät europelit.

Mestaruussarjaan lähdetään hallitsevan mestarin KuPS:n komennossa. Mestaruus- ja mitalitaistossa ovat mukana myös Åland United, HJK ja FC Honka. Mestaruussarjassa runkosarjan kuusi parasta seuraa kohtaavat toisensa kertaalleen. Mestaruussarjan voittaja juhlii Suomen mestaruutta ja edustaa Suomea seuraavan vuoden Mestarien Liigassa.

Haastajasarjassa runkosarjan neljä viimeistä joukkuetta pelaavat kaksinkertaisen sarjan, ja sarjan viimeinen tippuu suoraan Ykköseen kaudelle 2023. Sarjan toiseksi viimeinen karsii Ykkösen toiseksi sijoittuneen kanssa sarjapaikasta. Kaksiosainen liigakarsinta pelataan kauden päätteeksi 18./19. lokakuuta ja 21./22. lokakuuta.

Elä kauden ratkaisuhetket naisten huippujalkapallon äärellä

– Kesän MM-kisat osoittivat, että naisten huippujalkapallo kiinnostaa katsojia sekä kotimaassa että maailmalla. MM-kisojen siivittämänä haluammekin kannustaa jokaista suomalaista seuraamaan jalkapallokauden ratkaisuhetkiä ja modernia huippu-urheilua jalkapallokatsomossa – joko yksin, kaverin tai perheen kanssa. Lipun ostaminen ja katsomossa peleistä nauttiminen on paras tapa edistää naisten huippu-urheilun kehittymistä, Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja sanoo.

Totutusti kauden kaikki ottelut sekä ratkaisupelit välitetään myös kotikatsomoihin Nelonen Median Ruutu -palvelun kautta. Myös Yle on välittämässä ratkaisuhetkiä kotikatsomoihin.

Ensimmäinen Ylen kanavilla vapaasti katsottava ottelu pelataan sunnuntaina 17. syyskuuta, kun HJK ja KuPS kohtaavat Helsingissä.

TUTUSTU OTTELUOHJELMAAN

Artikkelikuva: Riku Laukkanen

Search