Hyppää sisältöön

Sunnuntain kärkikamppailusta muodostui hurja näytös

28.05.2023

Subway Kansallisen Liigan seitsemäs kierros huipentui kärkiotteluun Åland United – KuPS.

Wiklöf Holding Arenalla nähtiin erittäin viihdyttävä kamppailu. Viime kauden mestari KuPS ja pronssimitalisti Åland United tarjosivat tapahtumia yleisölle niin paikan päällä kuin kotisohvilla.

Ottelu päättyi ahvenanmaalaisten 4-3-voittoon. Varsinkin alkuhetkillä ote oli selvästi kotijoukkueella. Korkea prässi ja suoraviivaiset vastaiskut aiheuttivat ongelmia KuPS-ryhmälle.

Avausmaalista vastasi Dana Leskinen, kun peliä oli pelattu 22 minuuttia. Hän pääsi siirtämään pallon pilkulta verkkoon, kun pallo osui KuPSin Aino Krögeriä käteen kulmapotkutilanteessa.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Leskinen osui toistamiseen. Hyökkääjä oli unohdettu taka-alueelle, jonne Silja Tuominen lähetti keskityksen oikeasta laidasta.

KuPS nousi kuitenkin nopeaan tahtiin peliin mukaan. Kulmapotkusta Lavdije Begolli pääsi puskemaan todella läheltä ja Åland-vahti Jessica Kiviaho oli voimaton.

Näissä 2-1-lukemissa edettiin myös tauolle. Toista puoliaikaa ehti kulua ainoastaan kymmenisen minuuttia, kun Aada Törrönen kuritti ex-seuraansa. Åland United -hyökkääjä juoksi ohi puolustajista ja kiskaisi vasemmalla jalallaan upean laukauksen etukulmasta sisään.

Mikäli yllä oleva video ei näy, klikkaa tästä.

Pian tämän jälkeen ote kuitenkin kääntyi. KuPS otti hallinnan ja vyörytti hyökkäys toisensa perään kohden Åland Unitedin maalia. Vaihdosta kentälle avauspuoliajan lopulla tullut Wilma Forsblom osui kahdesti.

Ensin tarkka laukaus aivan Åland Unitedin boxin rajalta oikeaan alakulmaan ja jälkimmäisessä Forsblom pääsi vapaasti puskemaan pallon maaliin Begollin upeasta keskityksestä.

Alla video Forsblomin ensimmäisestä maalista. Mikäli video ei näy, klikkaa tästä.

Kotijoukkueen pelaamista alkoi leimata väsymys ja ahvenanmaalaisten pelaajien välit alkoivat kasvaa kentällä. KuPS pääsi jatkuvasti löytämään tiloja linjojen väleistä. Vaikutti vahvasti siltä, että Åland Unitedin osalta edessä olisi selviytymistaistelu tasapelipisteen suhteen.

Kesken KuPS-painostuksen ja johtomaalin metsästyksen, iski kuitenkin kotijoukkue. Erittäin nopea ja suoraviivainen vastaisku. Pallo pelattiin Törröselle oikeaan laitaan, joka lähetti lopulta kovan matalan pallon maalin edustalle. Ensimmäisenä jalkoineen ehti väliin Tilda Råtts.

Mikäli yllä oleva video ei näy, klikkaa tästä.

Tämän jälkeen KuPS ei enää noussut ja peli päättyi 4-3-lukemiin. Voitto oli kovavireiselle Åland Unitedille jo viides perättäinen. Samalla joukkue nousi sarjassa toiseksi HJK:n perään.

KuPS kärsi jo toisen tappionsa peräjälkeen ja putosi sarjataulukossa kolmanneksi.

Artikkelikuva: Sascha Zachhuber

Search