Hyppää sisältöön

Åland United esiintyi todella vakuuttavasti Helsingissä – Kuopiossa ja Vantaalla juhlivat kotijoukkueet

02.07.2023

Subway Kansallisen Liigan 11. kierros huipentui sunnuntain kolmella ottelulla. Ensimmäinen peli potkaistiin käyntiin Helsingissä, Bolt Arenalla.

Kärkikamppailussa kohtasivat HJK ja Åland United. Keväällä Maarianhaminan ottelun loppu oli varsin dramaattinen, mutta sunnuntaina ei kovinkaan suurta epäselvyyttä sarjapisteiden osalta jäänyt.

Ahvenanmaalaiset tulivat aggressiivisella ja terävällä asenteella kamppailuun. Peli pyöri alkuhetket pitkälti kotijoukkueen puolustusalueella ja lopulta painostus tuotti aikaisen maalinkin.

Åland United osoitti jälleen vaarallisuutensa erikoistilanteissa. Sanni Ojanen puski vastustamattomasti pallon HJK-verkkoon kulmapotkusta.

Mikäli yllä oleva video ei näy, klikkaa tästä.

Helsinkiläisillä oli avausjaksolla vaikeuksia saada luotua todellista uhkaa Jessica Kiviahon vartioimalle Åland-maalille.

Sen sijaan vieraat iskivät vielä toistamiseen. Upean ottelun pelannut Hailey Whitaker toi pallon laitaa pitkin ylös ja lähetti matalan syötön maalille. Lopulta Olivia Ulenius ehti ensimmäisenä tilanteeseen ja Åland United 2-0-johtoon.

Toiselle puoliajalle HJK tuli kovaa. Vaihdosta sisään tullut Emilia Kupsanen oli heti isossa roolissa. Hän pääsi karkaamaan puolustukselta ja syötti rangaistusalueelle juoksevalle Lilli Halttuselle. Tämä ei erehtynyt ja kotijoukkue kavensi välittömästi jakson alkuun.

Tämän jälkeen paine Åland-maalilla kasvoi kasvamistaan ja HJK haki vimmatusti tasoitusta.

Sunnuntain kohtaaminen oli kuitenkin ahvenanmaalaisten ja kaksi lisämaalia ratkaisi kamppailun lopullisesti. Ensin kuvaan astui taas vieraiden mahtavat erikoistilanteet. Anna Nurmi sai päänsä tällä kertaa väliin kulmapotkusta. Hetkeä myöhemmin Aada Törrönen viimeisteli loppulukemat 1-4.

Kuopiossa aloitettiin peli kutakuinkin heti Töölön ottelun päätyttyä. KuPS – FC Honka oli myös tasainen kamppailu ja yhtä lailla kärkiottelu. Siinä, missä Helsingissä kohtasivat sarjan kakkonen ja kolmonen, niin Kuopiossa Väre Areenan nurmella taistelivat sarjakärki ja neljäntenä majaileva espoolaisnippu.

Alkuhetket olivat todella tasaisia, mutta merkille pantavaa oli Hongan erittäin aktiivinen ja korkea prässipelaaminen. KuPS oli ajoittain todella suurissa ongelmissa oman pelinavaamisensa kanssa, kun vieraat tulivat kollektiivina pallolliseen kiinni ja peittivät syöttösuuntia.

Vajaat puoli tuntia takana ja kotijoukkue pääsi kuitenkin tuulettamaan. Pallo pelattiin Anni Hartikaiselle vasempaan laitaan. Hän liikkui kohden keskustaa ja laukoi rangaistusalueen ulkopuolelta tulisen laukauksen oikeaan yläkulmaan. Kauniin maalin jatkoksi Hartikaiselta nähtiin tyylikäs tuuletus.

Mikäli alla oleva video ei näy, klikkaa tästä.

Toinen puoliaika alkoi pitkälti samoilla askelmerkeillä, mitä ensimmäinen tarjosi. Honka puolusti eteenpäin todella laadukkaasti ja läheltä piti -tilanteita oli varsinkin avausjaksolla useampia, joissa viimeiset ratkaisut jättivät toivomisenvaraa.

Hedelmät korjasi kuitenkin isoa kuvaa hallinnut ja selvästi vaarallisempia maalipaikkoja luonut KuPS. Gentjana Rochi järjesteli vajaan tunnin kohdalla Aino Krögerin maalipaikkaan ja tämän tuhoisa vasuri oli totutun varma. Pallo alakulmaan ja kuopiolaiset kahden maalin johtoon.

Tämän jälkeen oikeastaan paras terä myös vieraiden pelistä kaikkosi. Raskas prässipelaaminen ja kaksi takaiskua omiin tekivät tehtävänsä. Honka vaikutti hiukan jo väsyneeltä ja pelaajien väliset etäisyydet kasvoivat. KuPS hallitsi loput pelistä varsin suvereenisti tapahtumia, mutta lisämaaleja ei nähty. Lopputulos 2-0.

Kierros huipentui Vantaan Myyrmäessä. PK-35 Vantaan vieraaksi saapui ONS Oulusta. Aiempi kohtaaminen kaudelta päättyi vantaalaisten 2-1-vierasvoittoon.

Vantaan iltaottelu noudatti päivän ja kierroksen yhtenäistä kaavaa. Todella tasaista jalkapalloa. Myyrmäen jalkapallostadionin alkuhetkiä hallitsi ONS, joka tuli peliin energisenä,

PK-35 Vantaan pallollisissa ratkaisuissa oli selkeää huolimattomuutta. Oululaisjoukkue sai helppoja katkoja ja riistoja, vieläpä ajoittain hyökkäyskolmanneksella.

Aurora Harilan vasemman jalan laukaus kolahti muun muassa ylärimaan ja vieraiden maali alkoi jopa ainakin orastavasti roikkua ilmassa.

PK alkoi kuitenkin jakson edetessä jatkuvasti paremmin pääsemään peliin mukaan ja ottikin hallinnan itselleen. Pallo kolisi myös ONS-maalin kehikoissa ensin ja lopulta PK-35 Vantaa onnistui myös maalinteossa. Tuulia Mikkola otti korkean pallon ensin hienosti haltuun ja käännähti kahden ONS-pelaajan välistä tekopaikkaan asti. Upea vasemman jalan laukaus upposi oikeaan yläkulmaan.

Katso alla oleva maali tästä, jos video ei näy.

Toisella puoliajalla tasainen kaava jatkui. PK-35 Vantaa hallitsi palloa ja loi painetta ONS-maalille, mutta vierasjoukkueen vaaralliset hyökkäyspään pelaajat, Sara Sievistö etunenässä aiheuttivat toistuvasti ongelmia vantaalaisten puolustukselle nopeiden tilanteenvaihtojen jälkeen.

Viimeisen vartin aikana myös Ilona Walta jysäytti pallon rimoihin. Todella hieno vapaapotkumaali jäi senteistä kiinni.

PK-35 Vantaa aloitti varsin aikaisessa vaiheessa loppua kohden kuluttamaan myös kelloa ja ONS alkoi luomaan toistuvaa painetta kotijoukkueen maalille.

Tiukka taistelu päättyi lukemiin 1-0. ONS pelasi vahvan vieraspelin laadukasta PK-ryhmää vastaan ja omasi tekopaikkoja onnistua maalinteossa sekä päästä pisteiden makuun. Tällä kertaa viimeiset ratkaisut sakkasivat kuitenkin hivenen.

Artikkelikuva: Niko Nakari

Search