Sunnuntain peleissä riitti tapahtumia ja maaleja – HJK nousi sarjataulukossa tasoihin KuPSin kanssa

21.05.2023

Subway Kansallisen Liigan kuudes ottelukierros alkoi lauantaina yhdellä ottelulla. Loput kamppailut pelattiin sunnuntaina. HJK vei kärkikamppailun KuPSin vieraana.

Sunnuntain pelit pyörähtivät käyntiin Oulussa Raatin stadionilla. Kotijoukkue ONS haki vimmatusti avauspisteitään TPS:ää vastaan. Ensimmäinen puoliaika kulki tasaiseen tyyliin ja painopiste vaihteli. Lähempänä maalintekoa oli kuitenkin TPS, joka jakson lopulla kolisutteli niin ylärimaa kuin tolppaa Nelly Lehtilän ja Saija Östlundin toimesta.

Maalien makuun päästiin toisella puoliajalla. Kotiyleisö pääsi tuulettamaan, kun Inka Sarjanoja paukautti kovan laukauksen rangaistusalueen ulkopuolelta.

Mikäli alla oleva video ei näy, klikkaa tästä.

Lopulta kuitenkin myös TPS sai palkinnon työstään. Avausjaksolla maalipuihin osunut kaksikko kunnostautuivat kumpainenkin maalinteossa.

Ensin Lehtilä puski turkulaiset tasoihin Silja Jaatisen keskityksestä. Hetkeä myöhemmin Östlund pääsi viemään TPS:n johtoon rangaistuspotkusta.

Alla Lehtilän osuma, mikäli video ei näy, klikkaa tästä.

Samoihin lukemiin peli myös päättyi ja ONS jää edelleen odottamaan kauden avauspisteitään.

Pihlajamäessä kotijoukkue PK-35 sen sijaan haki avausvoittoaan hurjavireistä Åland Unitedia vastaan. Tuo tehtävä osoittautui sunnuntaina turhan hankalaksi. Ahvenanmaalaiset hallitsivat kenttätapahtumia ja joukkue pääsi hyödyntämään vahvuuksiaan.

Jälleen kerran erikoistilanteet ja nopeat laitapelaajat koituivat vastustajan turmaksi. Erinomaisesti kauden aloittanut Jacqui Hand osui kahdesti ja Riikka Lilja sekä Senja Salo viimeistelivät kumpikin kauden avausosumansa.

Kierroksen kenties odotetuin ottelu pelattiin Kuopiossa. Sarjan ykkönen ja kakkonen kohtasivat. Pelistä muodostui varsin toisenlainen, mitä odottaa saattoi.

HJK tuli kamppailuun erittäin terävästi ja prässäsi todella aggressiivisesti ylhäältä, mikä sekoitti kotijoukkueen pelinavaamista erittäin paljon. Esimerkiksi KuPSin lyhytsyöttöpelin kautta toteutetut maalipotkut koituivat lopulta kuopiolaisten kohtaloksi. HJK rokotti niistä peräti kahdesti.

HJK voitti pelin 4-0, kun maalinteossa onnistuivat Milja Kiviranta, Lotta Lindström, Ria Karjalainen ja Daniela Tolonen.

Hurjalla hyökkäysarsenaalilla varustettu hallitseva mestari ei oikeastaan saanut luotua juurikaan uhkaa helsinkiläisten maalille. HJK-voitolla tilanne sarjan kärjessä tasoittui. Molemmat joukkueet ovat nyt tasapisteissä viidellä voitolla ja yhdellä tappiolla.

Kierros huipentui Myyrmäessä. PK-35 Vantaa sai vieraakseen HPS:n. Kumpikin joukkue janosi täyttä pistepottia, koska mitalitaisteluun povatuista joukkueista KuPS, HJK ja Åland United pääsisivät edellä jo varhaisessa vaiheessa turhan suurelle etumatkalle.

Ensimmäisenä onnistui kotijoukkue ja Elina Mankki. Hyökkääjä pääsi ohjaamaan aivan maalin edestä pallon tyhjään verkkoon. Enempää maaleja ei avausnelivitosella nähty.

Toiselle puoliajalle HPS tuli ryminällä. Elli-Noora Kainulainen pääsi Mankin tapaan laittamaan matalasta syötöstä pallon verkkoon maalin edustalta ja HPS:n tasoihin.

Seuraavia maaleja piti odotella viimeiselle vartille asti, mutta silloin alkoi tapahtumaan oikein korkojen kera. Ensin Netta Koso vei vantaalaiset uudelleen johtoon Reetta Suomelan esityöstä. Vain muutama minuutti myöhemmin sama kaksikko oli taas asialla, mutta roolit vaihtuivat.

HPS ei kuitenkaan luovuttanut. Taas vain minuutteja myöhemmin huippunopea Kainulainen karkasi vasemmalta laidalta ja sijoitti viileästi pallon verkkoon. Eroa oli jälleen vain yksi maali.

Vieraat hakivat hurjalla intensiteetillä tasoitusta aivan loppuvihellykseen asti, mutta pisteet jäivät Vantaalle.

Alla Kainulaisen kavennus. Jos video ei näy, klikkaa tästä.