Hyppää sisältöön

Tauolta palannut FC Honka vei täyden pistepotin JyPK:lta

20.07.2021

FC Honka palasi yli kahden viikon tauolta ja vei täyden pistepotin JyPK:a vastaan kotikentällään. Ottelu päättyi FC Hongan 2-0-voittoon. Molemmilla joukkueilla oli hyviä maalintekopaikkoja, mutta viimeistelyssä tänään onnistuivat Eveliina Parikka kulmapotkun jälkitilanteesta ja Inka Kaivola rangaistuspotkusta.

FC Hongan ja JyPK:n välinen ottelu päättyi espoolaisten 2-0-voittoon. Ennen kuin kymmenen minuuttia oli pelattu, FC Honka oli onnistunut luomaan jo kaksi hyvää maalintekopaikkaa rangaistusalueen sisältä, mutta viimeistelyssä ei kotijoukkue vielä onnistunut. JyPK:n maalivahti Nanna Leivonen torjui Aino Vuorisen alakulmaa tavoitelleen laukauksen ja Tiia Savolaisen yritys suuntautui suoraan Leivosen syliin. Kotijoukkueen ensimmäinen maali syntyi ajassa 27’ FC Hongan kulmapotkun jälkitilanteesta. Tiia Savolainen antoi kulmapotkun korkeana rangaistusalueen sisään pilkun tuntumaan, mutta kunnollista osumaa puskupalloon ei saanut hyökkäävä eikä puolustava joukkue. Pallo tipahti rangaistusalueen rajan lähettyville, josta Noora Juusela otti pelivälineen pehmeästi haltuunsa. Juusela kääntyi nopeasti pallon kanssa ja lähti kuljettamaan ruuhkan ohi rangaistusalueen oikealta puolelta kohti päätyviivaa. JyPK:n puolustus peitti tilanteessa etualuetta voimakkaasti ja Juuselan keskitys osui puolustajiin, mutta pallo jäi vielä alueelle pelattavaksi. JyPK ei onnistunut kunnollisessa purussa, vaan palloon pääsi Milla Punsar, joka sai käännettyä alaviistoon Eveliina Parikalle, joka paukutti suoraan vastapallosta noin seitsemästä metristä yläriman kautta sisään.

JyPK:lla oli omat maalintekopaikkansa ensimmäisellä jaksolla. Pari minuuttia avausosuman jälkeen JyPK rakenteli omaa hyökkäystään. Leena Torpon antama keskityspallo jatkettiin rangaistusalueen etupuolelle JyPK-kapteeni Tiina Tiaiselle, joka tarjoili pienen syötön vierelleen Alma Forsténille. Forstèn laukoi, mutta korkea laukaus suuntautui keskelle maalia, eikä Hongan maalivahdilla Sofia Mannerilla ollut vaikeuksia pallon nappaamisessa. Vain hetkeä myöhemmin oli JyPK uudelleen vaarallinen FC Hongan boksissa. JyPK pääsi nopeaan vastahyökkäykseen, kun Elena Aristodimou sai pallon haltuunsa omalla kenttäpuoliskolla ja syötti oikeaan laitaan Fanny Lindholmille. Lindholm jatkoi pienellä seinäsyötöllä keskustaan Alma Forsténille, joka tarjoili linjan välistä upean syötön pystyyn juosseelle Kia Voutilaiselle. Sofia Manner tuli tilanteessa oikea-aikaisesti vastaan ja selvitti tilanteen taidokkaalla blokilla. Seuraavaa tilannetta ei tarvinnut kauan odottaa, sillä FC Hongan linjojen välistä löytyi tilaa, kun JyPK avasi pidemmän pallon Aada Törröselle juoksuun. Törrösen laukaus vasemmalla jalalla kuitenkin epäonnistui, eikä Mannerilla ollut ongelmia pallon torjumisessa.

Toisen jakson alussa JyPK:n Fanny Lindholm pääsi laukomaan vasurillaan suoraan matalasta keskityksestä, mutta Sofia Manner nappasi kohti tulleen pallon varmasti. Noin kymmenen minuuttia myöhemmin Lindholm pääsi keskittämään oikealta ja Aada Törrönen pääsi laukomaan noin seitsemästä metristä, mutta Manner liimasi tämänkin pallon varmasti. Toisen jakson ainoa maali syntyi rankaistuspotkusta FC Hongalle ajassa 88’. Tilannetta edelsi taidokkaasti rakenneltu FC Hongan hyökkäys, jonka päätteeksi Jasmin Leppioja pääsi Aino Vuorisen hienosta syötöstä rangaistusalueen sisään. JyPK-puolustus oli tilanteessa nopeasti lähellä, Leppiojan harhautus epäonnistui ja ottelun erotuomari tuomitsi kontaktista rangaistuspotkun FC Hongalle. Inka Kaivola asetteli pallon pilkulle ja sijoitti varmasti vasemman tolpan juureen. JyPK:n maalivahti Nanna Leivonen aavisti oikein, mutta ei aivan ylettänyt palloa torjumaan ja taululle muutettiin lukemiksi 2-0.

Kuva: Kalevi Hämäläinen