Hyppää sisältöön

Täysi ottelukierros alkaa perjantaina kolmella pelillä

03.05.2024

Subway Kansallisen Liigan kausi jatkuu perjantaina ja lauantaina täydellä viiden ottelun kierroksella.

Perjantaina pelataan kolmella paikkakunnalla. Helsingissä on luvassa paikalliskamppailu kahden kärkikahinoihin povatun joukkueen välillä. HJK saa Bolt Arenalle vieraakseen HPS:n.

Kotijoukkue on avannut kautensa kahdella voitolla. HJK ei pelannut viime viikonloppuna, vaan rästiottelu KuPSin vieraana odottelee 9. toukokuuta eli ensi viikolla. HPS aloitti kautensa voitolla Jyväskylässä ja kotiavauksessa helsinkiläisnippu pelasi tasapelin Kuopion Palloseuran kanssa. Viime ottelussaan HPS joutui nöyrtymään kotonaan Åland Unitedille.

HJK:n ja HPS:n kohtaamiset ovat olleet järjestään erittäin tasaisia ja intensiivinen sekä tiukka taistelu on perjantai-iltana varmasti luvassa.

Samanaikaisesti Bolt Arenan kamppailun kanssa alkaa ottelu toisella puolen Helsinkiä. Pihlajamäessä PK-35 kohtaa toisen viime viikonloppuna levänneen ryhmän, kun hallitseva mestari KuPS saapuu kylään.

PK-35 on avannut kautensa tuloksellisesti varsin pirteästi. Avausottelussa HJK oli liian vahva, mutta sen jälkeen pistesarakkeeseen on kertynyt neljä pistettä. Ensin tasapeli PK-35 Vantaata vastaan ja viikko sitten vierasvoitto Jyväskylästä.

KuPSilla on alla puolestaan tyylikäs voitto Ahvenanmaalta ja edellä mainittu HPS-tasapeli. Vierasjoukkue on varmasti suosikki Algeco Areenan otteluun. Kaksi aiempaa vierailua ovat päättyneet KuPSin 3-0- ja 4-1-voittoihin.

Perjantain kolmas ottelu käynnistyy Tammelassa 30 minuuttia kahta edellä mainittua kamppailua myöhemmin. Sarjan kärjessä majaileva Ilves pyrkii jatkamaan tappiotonta kauttaan tällä kertaa sarjanousija PKKU:ta vastaan.

Tamperelaisjoukkue paukutti kahdella ensimmäisellä kierroksella kolme maalia niin FC Hongan kuin Åland Unitedin verkkoon. Viime kierroksella Vantaalla päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

PKKU puolestaan sai pisteen avausottelustaan, jonka jälkeen joukkue on kärsinyt kotonaan tappiot niin Jyväskylän Pallokerhoa kuin FC Honkaa vastaan.

Ilves on suosikki otteluun, mutta se on ennen kaikkea vastaiskuillaan päässyt aiheuttamaan ongelmia vastustajille toistaiseksi. Pelin kuva voi perjantaina Tammelassa olla sellainen, että Ilves pitää palloa ja pyrkii murtamaan PKKU-puolustusta ja tarkkailemaan itse vastustajan vastaiskuja.

Lauantaina pelataan vielä kaksi ottelua. Tapiolassa juuri piste- ja voittosaldonsa avannut FC Honka lähtee jahtaamaan ensimmäistä kotivoittoaan JyPKin kustannuksella. Kummallakin on kolmesta ottelusta alla yhtä monta pistettä eli kaksi tappiota ja yksi voitto.

Viikko sitten jyväskyläläiset kärsivät kirvelevän tappion PK-35:lle aivan loppuhetkien maalilla. Honka puolestaan sai helpottavan voiton Keravalta. Espoolaisjoukkue on suosikki, mutta Tapiolassa nähtäneen tasainen ottelu.

Kierroksen huipentava ottelu pelataan Wiklöf Holding Arenalla. Kotijoukkue Åland United sai Hongan tapaan helpottavan voiton viikko sitten Paloheinästä kahden tappion jatkeeksi.

PK-35 Vantaa on puolestaan pelannut jo kolme maalitonta tasapeliä putkeen. Tuleeko tälle sarjalle jatkoa vai nähdäänkö vantaalaisten otteluissa ensimmäistä kertaa maaleja tällä kaudella?

Kaikki ottelut tuttuun tapaan nähtävissä myös Ruutu-palvelun kautta.

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Search