Tiistain otteluissa loppuhetkien draamaa – Ahvenanmaalla nähtiin yksi kauden maaleista

02.08.2023

Subway Kansallinen Liiga jatkui poikkeuksellisesti jo tiistaina neljällä ottelulla. Ne pitivät sisällään hurjaa taistelua sarjapisteistä, loppuhetkien draamaa ja upeita maaleja.

Subway Kansallisen Liigan tiistain ottelut alkoivat neljällä kello 18.30 käynnistyneellä ottelulla. Pihlajamäessä PK-35 yritti kurinalaisella puolustuksella ja vastaiskuilla laittaa kampoihin sarjan kärjessä majailevalla Kuopion Palloseuralle.

Vieraat eivät kuitenkaan olleet yllätettävissä. KuPS tuli otteluun todella aktiivisena ja paine PK-35:n puolustusalueella oli jatkuvaa. Jo yhdeksännellä minuutilla Yuuka Kurosaki löysi keskityksellään Ana Paula Silva Santosin rangaistusalueen sisältä. Brasilialainen laukoi KuPSin johtoon.

Katso maali alta. Mikäli video ei näy, klikkaa tästä.

Vain kolme minuuttia myöhemmin vierasjoukkue pelasi näppärillä seinäsyötöillä Lavdije Begollin nokikkain PK-maalivahti Tanja Kotoaron kanssa. Hyökkääjä sai nostettua pallon etukulmasta sisään.

Vielä ennen taukovihellystä Wilma Forsblom kasvatti KuPS-johdon lukemiin 3-0. Lisämaaleja ei Pihlajamäessä nähty.

Ahvenanmaalla kotijoukkue Åland United siirtyi myös aikaiseen johtoon Ilvestä vastaan. Korkea prässi tuotti tulosta ja kotijoukkueen hyökkääjät pääsivät Ilves-vahti Roosa Karppisen avauksen tielle. Dana Leskisellä oli lopulta helppo työ siirtää Åland United edelle.

Ottelun 24. minuutilla ahvenanmaalaiset tuplasivat johtonsa. Olivia Uleniuksen upea keskitys takatolpalle, jossa ensimmäisenä liukui paikalle Anni Hakasalo.

Toisella puoliajalla kotijoukkueen johto oli jo 3-0. Anna Nurmi puski pallon maaliin kulmapotkusta. Tässä kohtaa kamppailu vaikutti jo ratkenneen, mutta Ilves taisteli loppuun asti.

Kamppailun 78. minuutilla Saana Tuomala laukoi yhden koko sesongin upeimmista osumista. Hurja vasemman jalan kaukolaukaus singahti Åland-maalin yläkulmaan. Katso maali alta. Mikäli se ei näy, klikkaa tästä.

Yhdeksän minuuttia myöhemmin Anela Ljesnjanin toi Ilveksen jo maalin päähän. Hurja kiri ei riittänyt kuitenkaan pisteille asti. Loppulukemat Åland United – Ilves 3-2.

Espoon Tapiolassa nähtiin hurja taistelu pisteistä myös. Kamppailu sisälsi myös rutkasti draamaa. FC Honka hallitsi kenttätapahtumia, mutta ONS pelasi tiiviisti ja kykeni lähtemään terävästi vastaiskuihin aina tilaisuuden saatuaan.

Ottelun luonne kuitenkin muuttui, kun ONS-kapteeni Stina Virkkala sai suoran punaisen kortin avausjakson lopulla. Toisella puoliajalla kupletin juoni oli suurilta osin, että Honka haki vimmatusti johto-osumaa, ONS pyrki pitämään pelin maalittomana.

Espoolaisten leirissä alkoi näkymään lopulta jo tuskastumisen hetkiä. ONS taisteli ja viimeisenä lukkona maalivahti Lilja Niiranen pelasi upean ottelun.

FC Hongan nostaessa pelaajiaan korostetummin maalintekoa varten, pääsi ONS muutaman kerran vaarallisesti jopa hyökkäämään.

Varsinaisen pelin viimeisellä minuutilla kotijoukkueen ja kotiyleisön kannalta vapauttava maali kuitenkin syntyi. Eevi Sutela täräytti pallon rangaistusalueen rajan tuntumasta sisään. Katso maali alta. Mikäli video ei näy, klikkaa tästä.

Tällä osumalla FC Honka voitti kuin voittikin pelin, mutta samalla oululaisten leirissä tunnelma oli hyvin toisenlainen. Mahtava taistelu ei lopulta tuottanutkaan pistetilin avaamista.

Tiistain neljäs ottelu alkoi puoli tuntia myöhemmin, kello 19.00. Turun Yläkentällä TPS ja PK-35 Vantaa kohtasivat. Pitkään edettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Vantaalaiset hallitsivat kenttätapahtumia, mutta TPS ei tyylilleen uskollisesti antanut pallollisille pelaajia yhtään tilaa. Maaleja saatiin odotella lopulta aina kamppailun 73. minuutille asti.

Tuolloin Ilona Walta lähetti sivuvapaapotkun kaukaa TPS-maalille. Kukaan ei saanut kurotettua päätään väliin ja pallo painui pompun kautta lopulta suoraan sisään.

Vain kolme minuuttia myöhemmin Reetta Suomela siirsi PK-35 Vantaan jo kahden maalin johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta. Tässä kohtaa kamppailu alkoi vaikuttaa jo ratkenneelta, mutta TPS tuli vielä.

Vajaat kymmenen minuuttia oli peliä jäljellä, kun Netta Laasion matala pallo laidalta tavoitti Viivi Ollonqvistin vantaalaisten maalin edustalta. TPS-kärki ohjasi turkulaiset maalin päähän. Kiri jäi kuitenkin vajaaksi ja pisteet matkasivat Vantaalle. Katso ottelun maalit alta. Mikäli video ei näy, klikkaa tästä.

Artikkelikuva: Juhani Järvenpää