Hyppää sisältöön

TPS:lla jo 25 sopimusta kasassa

22.01.2020

Joukkueen runkopelaajiin kuuluva puolustaja Frida Lähteenmäki debytoi Naisten Liigassa VIFK:n paidassa kaudella 2015. Kaudella 2016 hän edusti FC Honkaa, mutta siirtyi sen jälkeen Turkuun ja TPS:ään. Kristiinankaupungista kotoisin oleva Lähteenmäki on jo vakiinnuttanut paikkansa TPS:n puolustuksessa ja hänelle on kertynyt tähän mennessä yhteensä 79 liigaottelua. Lähteenmäki teki uransa ensimmäiset kaksi liigamaalia kaudella 2019.

Hyökkääjä Julia Sainio nousi TPS:n edustusjoukkueeseen kaudella 2018. Hän on pelannut kahden viimeisen kauden aikana yhteensä 24 liigaottelua. Viime kaudella loukkaantunut Sainio tekee parhaillaan paluuta takaisin joukkueensa harjoitusryhmään. Hän kuului Suomen U17-ikäluokan MM-lopputurnausjoukkueeseen syksyllä 2018.

Joukkueen muusta nuoremmasta kaartista keskikenttäpelaaja Rosa Niemi on noussut seuran omista junioreista edustusjoukkueeseen ja viime kaudella liigaotteluita kertyi ensimmäiset kolme. Pääasiassa kausi meni Naisten Ykkösessä TuWe:n riveissä. Keskikenttäpelaaja Amalia Härkönen pelasi kaudella 2018 neljä Naisten Liigan ottelua, mutta koko viime vuosi vierähti jalkavammasta toipuessa. Hyökkääjä Yasmin Baasousi pelasi puolestaan viime kaudella uransa kuusi ensimmäistä liigaottelua.

TPS aloittaa Suomen Cupin lohkovaiheen kohtaamalla FC Hongan sunnuntaina 26.1. Ottelu alkaa Esport Arenalla klo 18.00. Lohkon kolmas joukkue on Åland United, jonka TPS saa vieraakseen Kupittaalle lauantaina 1.2. Ottelu alkaa klo 16.00.

– Joukkueessa on jo hyvin laatua ja leveyttä. Emme lyö mitään vielä kuitenkaan lukkoon, sillä joukkuetta on vieläkin tarvittaessa mahdollisuus vahvistaa. Harjoituskausi on mennyt erinomaisesti ja joukkueen työmoraali on ollut todella hyvä. Suomen Cup alkaa juuri sopivasti, sillä oikeita pelejä tässä on jo odoteltukin. Hieman kevyempi talvi on myös auttanut meitä eteenpäin, TPS:n päävalmentaja Sami Haltia myöntää turkulaisten sivuilla.

TPS:n sopimuspelaajat (25) kaudelle 2020:
Maalivahdit: Meri Hämäläinen, Inkeri Niemi ja Siiri Välimaa.
Kenttäpelaajat: Amanda Aatsinki, Mira Andersson, Yasmin Baasousi, Katja Hakala, Tiia Hirvonen, Amalia Härkönen, Laura Kattelus, Jatta Keskitalo, Nella Kettunen, Netta Laasio, Nelly Lehtilä, Frida Lähteenmäki, Rosa Niemi, Viivi Ollonqvist, Jenni Rannus, Milla Rantamäki, Julia Sainio, Daniela Sandås, Emma Santamäki, Viivi Spets, Patricia Träsk ja Saija Östlund.

Lähde: TPS:n kotisivut

Search