Hyppää sisältöön

TPS:n leirissä tiedetään pelin henki

31.01.2020

Suomen Cupissa on mukana neljä kolmen joukkueen alkulohkoa. Alkulohkojen kaksi parasta joukkuetta jatkavat matkaansa eteenpäin kohti puolivälieriä. TPS:n alkulohkon otteluista kaksi on jo pelattu. Avausottelussa Åland United ja FC Honka pelasivat 1-1-tasapelin. Viime sunnuntaina TPS hävisi puolestaan Hongalle Espoossa niukasti 1-0.

Kahden ensimmäisen ottelun lopputulokset merkitsevät sitä, että FC Honka on jo varma jatkaja. Toinen jatkopaikka on jaossa siis Kupittaalla lauantaina. TPS:n ja Åland Unitedin ottelussa ei tarvitse tuijotella mitään maalieroja, vaan pisteet ratkaisevat. Mikäli TPS voittaa ottelun, jatkaa se FC Hongan seuraksi puolivälieriin. Åland United varmistaa puolestaan oman jatkopaikkansa voiton lisäksi myös tasapelillä.

– Pelin henki on selvä. Voitolla pääsee jatkoon, mutta muilla lopputuloksilla Åland United jatkaa. On ihan hyvä asia, että jo tässä vaiheessa pelataan otteluita, joissa on todellinen panos. Sieltä on tulossa Hongan tapaan taas todella kova jengi vastaan, TPS:n päävalmentaja Sami Haltia tietää.

Haltia oli kohtuullisen tyytyväinen TPS:n esitykseen Espoossa, vaikka tuliaisina olikin niukka tappio. Hän painottaa TPS:n pelaamisessa erästä perusasiaa. Liigan ennakoituja kärkijoukkueita vastaan pitää osata varautua ottamaan myös vastaan tarpeeksi nöyrästi. Ja esimerkiksi Hongan ja Åland Unitedin voi kategorioida näihin ennakoituihin kärkijoukkueisiin.

– Honka-peli oli loppujen lopuksi ihan ehjä peli. Puolustettiin erittäin hyvin varsinkin ensimmäiset 45 minuuttia. Sen jälkeen ote vähän herpaantui ja pelaajien etäisyydet venyivät turhan pitkiksi. Meillä oli muutama mahdollisuus myös hyökkäyspäässä, mutta ei käytetty niitä mahdollisuuksia. Ihan lupauksia antava peli se oli, Haltia summasi TPS:n sivuilla.

– Näissä peleissä pitää pystyä puolustamaan myös tarpeeksi alhaalta. Realiteetti vaan on se, että näitä joukkueita vastaan pitää osata ottaa myös vastaan, Haltia tietää.

TPS:n puolustuspelin monivuotinen tukipilari Emma Santamäki jatkaa ainakin kevätkauden pelejään Italian Serie A:n U.P.C. Tavagnaccossa. Keskikenttäpelaaja Sini Laaksonen jatkaa uraansa puolestaan Unkarin hallitsevassa mestarijoukkueessa, Ferencvárosissa. Hän sai omat opintonsa päätökseen Yhdysvalloissa joulukuussa. Molemmat debytoivat Naisten Liigassa TPS-paidassa jo kaudella 2013.

– Meillä on tässä seurassa se periaate, että pyrimme auttamaan pelaajiamme ulkomaille, mutta toivotamme heidät mielellämme myös takaisin, silloin kun paluu kotimaahan on heille ajankohtaista. On hieno asia, että pelaajillemme on auennut ihan uusia mahdollisuuksia myös kansainvälisiltä kentiltä, Haltia muistuttaa.

TPS:n terveystilanne on suurin piirtein sama kuin ennen Honka-ottelua. Pitkäaikaispotilaat pysyvät toipuvat rauhassa, mutta hyökkäyspäähän saadaan jo ÅU-peliin uutta voimaa.

Frida Lähteenmäkeä ei saada vielä lauantaina mukaan. Nelly Lehtilän lopullinen tilanne tsekataan aivan ottelun alla ja Milla Rantamäki saadaan uutena pelaajana nyt mukaan, Haltia tarkentaa.

TPS – Åland United -otteluun on ilmainen sisäänpääsy.

Lähde: TPS:n kotisivut

Search