Hyppää sisältöön

Tulevaisuuden tähdet -ohjelma tuo nuoret juniorit Subway Kansallisen Liigan katsomoihin

05.09.2023

Toista kautta pyörivä Palloliiton ja Subway Kansallisen Liigan Tulevaisuuden tähdet -ohjelma kokoaa tänä vuonna yhteensä 124 juniorijoukkuetta naisten huippujalkapallon äärelle viidellä paikkakunnalla ympäri Suomen. Ohjelman tavoitteena on sitouttaa junioripelaajia lajiin, paikallisiin naisten edustusjoukkueisiin ja suomalaiseen jalkapallokulttuuriin mm. esikuvia ja otteluelämyksiä tarjoamalla.

Elokuussa huipentuneet jalkapallon naisten MM-kisat toivat lajia kotikatsomoihin tavoittaen 2,4 miljoonaa jalkapallon seuraajaa ympäri Suomen. Naisten urheilun esikuvakulttuuri kasvaakin vauhdilla – niin kansainvälisesti kuin täällä kotimaassa.  Kasvun vauhdittamiseksi nuorten pelaajien tutustuttamista ja sitouttamista jalkapallon äärelle on tehty Tulevaisuuden tähdet -ohjelman kautta.

– Ohjelman avulla haluamme luoda naisten urheilun ympärille kulttuuria, jossa otteluissa käydään, sieltä löydetään omia esikuvia ja tehdään junioreille näkyväksi oma mahdollinen polku huipulle, Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja sanoo.

Ohjelmaa koordinoivat Palloliiton tukemana puolipäiväiset koordinaattorit viidellä paikkakunnalla: Espoossa, Helsingissä, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Ohjelman kautta 124 tyttöjen juniorijoukkuetta pääsee tutustumaan paikallisen naisten edustusjoukkueensa toimintaan sekä saa omiin harjoituksiinsa kannustamaan pelaajavieraita maan huipputasolta.

Kuva: Juhani Järvenpää

Ohjelma onkin tuonut naisten pääsarjakatsomoihin kauden aikana jo yli 1.700 tyttöjunioria. Mukana olevien tyttöjoukkueiden harjoituksissa ja muissa tapahtumissa puolestaan on vieraillut liigapelaajia jo yli 100 kertaa.

– Nämä kohtaamiset otteluissa ja harjoituksissa ovat valtavan arvokkaita, jotta nuoret pelurit löytävät omasta arjestaan esikuvia ja samaistumisen kohteita, Pihlaja jatkaa.

Juniorijoukkueilta saatu palaute on ollut kiittävää

HJK:n koordinaattorina Tulevaisuuden tähdet -ohjelmassa toimiva Minna Kauppinen (o.s. Meriluoto) on iloinen ohjelmasta ja sen saamasta palautteesta.

– Parasta on ollut päästä luomaan elämyksiä junioripelaajille ja nähdä, miten innoissaan he ovat ottelutapahtumissa sekä tavatessaan esikuviaan. Palaute joukkueilta on ollut todella hyvää ja he arvostavat kovasti pelaajien vierailuja omissa treeneissä, Kauppinen kertoo.

Kesäkuussa HJK järjesti Kauppisen johdolla yhteisharjoitukset naisten liigajoukkueen ja juniorijoukkueiden välillä. Bolt Arenan viheriöllä nähtiin yli 200 innokasta junioripelaajaa. HJK on myös järjestänyt otteluennakoita liigapeleihin saapuneille juniorijoukkueille.

Kuva: Niko Nakari

Bolt Arenan kannattajapäädyssä järjestetyissä tapahtumissa on nähty tähtivieraana omien liigapelaajien lisäksi muun muassa entinen HJK-pelaaja, nykyisin Liverpoolia ja Helmareita edustava Emma Koivisto sekä henkisen valmennuksen ammattilaiset Anna Auvinen ja Laura Hyvönen.

– HJK:n naisten edustusjoukkue on saanut ohjelman avulla monta uutta fania, jotka toivottavasti löytävät Kansallisen Liigan katsomoihin jatkossakin ja uskon myös, että juniorit ovat ohjelman myötä sitoutuneet jalkapalloon lajina entistä vahvemmin, Kauppinen iloitsee.

Subway Kansallisen Liigan mestaruus- ja haastajasarjat pyörähtävät käyntiin syyskuun alussa. Katso tarkemmat ottelutiedot täältä – nähdään otteluissa!­­

Kuva: Joope Erkkilä

Artikkelikuva: Janne Hirvensalo

Search