Hyppää sisältöön

Tulevaisuuden tähdet -ohjelma käynnistyy viidellä Subway Kansallisen Liigan paikkakunnalla

18.05.2022

Ohjelman tavoitteena on sitouttaa tyttöpelaajia vahvemmin lajiin ja paikallisiin naisten edustusjoukkueisiin ja sitä myötä kasvattaa kannattajakulttuuria Kansallisen Liigan otteluissa. Osana Tulevaisuuden tähdet -ohjelmaa viidelle pääsarjan seuralle tarjotaan palkkatuki puolipäiväisen ohjelmakoordinaattorin rekrytointiin. Tyttöjoukkueilla viidellä alueella Suomessa on mahdollisuus hakea mukaan ohjelmaan.

Tyttöjen pelaajamäärät ja kiinnostus naisten huippujalkapalloa kohtaan ovat jatkuvassa nousussa. Kasvavien pelaajamäärien myötä suomalaisessa jalkapallossa on mukana entistä isompi joukko tyttöjä, joille on tärkeää tarjota paitsi yhteisö, myös esikuvia.

Tulevaisuuden tähdet -ohjelman avulla tyttöpelaajia halutaan sitouttaa entistä vahvemmin seuroihin ja kotimaiseen huippujalkapalloon. Ohjelma tuo lisää juniorijoukkueita Subway Kansallisen Liigan otteluihin, tarjoaa tyttöpelaajille ja heidän valmentajilleen näkymän liigatasolle saakka sekä luo tyttöpelaajille paikallisia roolimalleja ja esikuvia.

Tulevaisuuden tähdet -ohjelmaan sitoutuvat tyttöjoukkueet saavat Subway Kansallisen Liigan joukkueiden kautta mahdollisuuden pelaaja- ja valmentajavierailuihin, otteluvierailuihin sekä muihin yhteisiin tapahtumiin. Kaikilla tyttöjoukkueilla on eri alueilla mahdollisuus hakea mukaan ohjelmaan kiinnittyen oman alueensa (Pääkaupunkiseutu, Tampere, Kuopio, Oulu) liigaseuraan.

Ohjelmassa ovat mukana FC Honka, HJK, Ilves, KuPS ja ONS.

– Mukaan hakeneet ja valitut Kansallisen Liigan seurat ovat rekrytoineet puolipäiväisen koordinaattorin työskentelemään ohjelman parissa omalla alueellaan. Tavoitteena on inspiroida kullakin alueella kattavasti tyttöjoukkueita valmentajineen mukaan ohjelmaan ja kohtaamaan huippupelaajia sekä arjessa että ottelutapahtumissa, Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja kertoo.

Eri alueilla Suomessa käynnistyvä ohjelma on uusi mahdollisuus yhteisöjen ja esikuvien rakentamiseen naisten ja tyttöjen pelaamassa jalkapallossa.

– Jotta jalkapallo naisten ja tyttöjen lajina kasvaa ja kehittyy, on tärkeää rakentaa kulttuuria, jossa tytöt pääsevät kohtaamaan esikuviaan sekä arjessa että ottelutapahtumissa. Siksi on hienoa, että pääsemme luomaan näitä yhteyksiä Tulevaisuuden tähdet -ohjelman kautta”, KuPS:n koordinaattorina aloittava Anni-Maija Kauppila iloitsee.

– Toivotammekin kaikki alueemme juniorijoukkueet lämpimästi mukaan yhteiseen ohjelmaan.

Ilmoita oma juniorijoukkueesi Kuopion, Oulun, Pääkaupunkiseudun tai Tampereen lähialueilta mukaan ohjelmaan täällä.

Artikkelin kuva: Joope Erkkilä

Search