Hyppää sisältöön

Tulevaisuuden tähdet -ohjelma tavoitti tuhansia tyttöpelaajia

13.12.2022

Subway Kansallinen Liiga ja Palloliitto aloittivat päättyneellä kaudella Tulevaisuuden tähdet -ohjelman viidellä paikkakunnalla. Ohjelman tavoitteena on sitouttaa tyttöpelaajia vahvemmin lajiin ja paikallisiin naisten edustusjoukkueisiin ja sitä myötä kasvattaa kannattajakulttuuria naisten pääsarjaotteluissa. Avauskaudella ohjelmassa oli mukana yli 100 tyttöjoukkuetta ympäri Suomen.

Jalkapallon kasvaessa naisten ja tyttöjen lajina suomalaisessa jalkapallossa on mukana entistä isompi joukko tyttöjä, joille on tärkeää tarjota paitsi yhteisö, myös esikuvia. Loppukeväästä lanseeratun Tulevaisuuden tähdet -ohjelman kautta onkin haluttu sitouttaa eri alueiden juniorijoukkueet tiiviimmin paikalliseen naisten edustusjoukkueeseen.

Espoossa, Helsingissä, Kuopiossa, Tampereella ja Oulussa nähtyyn Tulevaisuuden tähdet -ohjelmaan kuuluu oleellisena osana seura- ja otteluvierailuja sekä muita yhteisiä tapahtumia. Kullakin paikkakunnalla ohjelman toteutumisesta on vastannut ohjelmakoordinaattori, jonka palkkaus kuuluu ohjelman tarjoamiin elementteihin.

– Kauden alun kynnyksellä ohjelman tavoitteet olivat selkeät, mutta on aina jännittävää viedä jotain tuumasta toimeen. Siksi olenkin todella tyytyväinen, että jo ensimmäisenä keväänä mukaan lähti yli 100 juniorijoukkuetta, jotka elivät liigakauden mukana, Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja kiittää.

– Kuulin monia tarinoita, joissa juniorit ovat kertoneet saaneensa uutta kipinää omaan arkeensa. Haluankin vielä erikseen kiittää ohjelman koordinaattoreita, jotka ottivat ohjelman nopeasti haltuun ja herättivät sen henkiin.

Kuva: Joope Erkkilä

Yli 130 pelaajavierailua juniorien harjoituksiin

Tulevaisuuden tähdet -ohjelmassa oli mukana 107 tyttöjen juniorijoukkuetta, joiden ikähaarukka oli pääsääntöisesti 9–14 –vuoden välillä. Näiden joukkueiden pelaajat ja valmentajat pääsivät otteluiden lisäksi tapaamaan liigajoukkueiden pelaajia sekä valmentajia.

Erilaisia vierailuja ja tapahtumia nähtiin kauden aikana yli 400 kertaa.

Pelaajavierailuiden kautta tyttöjuniorit pääsivät tapaamaan esikuviaan ja näkemään pääsarjapelaajien arkirutiineja läheltä. Liigapelaajat vierailivatkin ohjelmassa mukanaolevien joukkueiden harjoitustapahtumissa peräti 131 kertaa.

Juniorijoukkueet kannustivat liigajoukkueiden katsomoissa yhteensä 217 kertaa. Ohjelmassa mukana olevilla paikkakunnilla nähtiinkin ohjelman myötä myös kasvua yleisömäärissä, kun yleisömäärät kohosivat ohjelman myötä noin 20–35 prosentilla.

Tämä näkyi ja kuului myös katsomoissa upeasti. Juniorit olivat mukana luomassa tunnelmaa läpi otteluiden ja pääsivät otteluiden jälkeen tapaamaan esikuviaan sekä keräämään nimikirjoituksia.

Ohjelmassa mukana olleet seurat myös viestivät vierailuista ja tapahtumista ahkerasti. Kaikkiaan kauden aikana julkaistiin seurojen toimesta 332 sosiaalisen median päivitystä liittyen Tulevaisuuden tähdet -ohjelmaan. Nämä tavoittivat peräti 455 541 ihmistä.

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Uusi Tulevaisuuden tähdet -kausi alkaa huhtikuussa

Keväällä alkavalla uudella liigakaudella 2023 on jälleen mahdollisuus yhteisöjen ja esikuvien luomiseen naisten ja tyttöjen pelaamassa jalkapallossa.

– Toivomme, että jo mukana olleet ja myös uudet juniorijoukkueet löytävät ohjelman ja lähtevät siihen mukaan. Haluamme ohjelman myötä vahvistaa tyttöjen intoa jalkapalloa kohtaan ja toisaalta tuoda junioreille näkyväksi jo huipputasolla pelaavia pelaajiamme. Tervetuloa mukaan, Pihlaja kannustaa.

Ohjelmaan valittavien seurojen valinnat tehdään tammi-helmikuussa ja ohjelma käynnistyy jälleen viidellä paikkakunnalla huhtikuun alussa – pari viikkoa ennen huhtikuun puolivälissä alkavaa liigakautta.

Artikkelikuva: Mira Lönnqvist

Search