Hyppää sisältöön

Tulevaisuuden tähdet -ohjelmassa mukana jo yli 100 joukkuetta – ”Uskon, että olemme ohjelman myötä pystyneet luomaan monta uutta jalkapallounelmaa!”

17.05.2023

Tulevaisuuden tähdet -ohjelman toinen kausi on käynnistynyt vahvalla otteella ympäri Suomea. Ohjelmaan ilmoittautuminen ja sitä kautta oman alueen huippujoukkueeseen tutustuminen on edelleen mahdollista juniorijoukkueille viidellä alueella. 

Viime vuonna lanseerattu Tulevaisuuden tähdet -ohjelma sitouttaa tälläkin kaudella junioripelaajia lajiin, paikallisiin naisten edustusjoukkueisiin ja jalkapallokulttuuriin viidellä naisten pääsarjapaikkakunnalla.

Ohjelmassa ovat mukana FC Honka (PK-seutu), HJK (PK-seutu), Ilves (Tampere & Pirkanmaa), ONS (Oulun seutu) ja TPS (Turku & Varsinais-Suomi).

Tyttöjen pelaajamäärät ja yleinen kiinnostus naisten pelaamaan huippujalkapalloon ovat jatkuvassa niin maailmalla kuin Suomessa.

Heille on tärkeä tarjota esikuvia ja yhteisö, mihin Tulevaisuuden tähdet -ohjelmalla pyritään. Junioripelaajat pääsevät lähemmäksi omien alueidensa pääsarjajoukkueita, kotimaista huippujalkapalloa ja Subway Kansallisen Liigan pelaajia.

Ilveksen ohjelmakoordinaattorina viime kauden tapaan jatkanut Pipsa Saarilahti piti Tulevaisuuden tähdet -ohjelman avauskautta erittäin onnistuneena ja odottaa paljon myös tältä kaudelta.

– Jäi viime kauden osalta todella hyvä fiilis. Vaikka kyseessä oli niin sanottu pilottikausi, niin projektista jäi paljon käteen, Saarilahti toteaa.

– Suurimpina onnistumisina mieleen jäi junioreiden määrä peleissä, vierailut joukkueisiin ja yhteiset tapahtumat sekä se, miten juniorit tunnistivat omat lempipelaajansa kentältä ja kannustivat heitä.

Saarilahden mukaan näkyvyys esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja paikallislehdissä oli ilahduttavalla tasolla. Myös palaute oli Ilves-pelaajan mukaan hyvin positiivista niin junioreilta kuin heidän vanhemmiltaan.

– Erityisen tärkeiksi on koettu liigapelaajien vierailut joukkueisiin sekä yhteiset hetket otteluiden jälkeen.

Viime kaudella Tulevaisuuden tähdet -ohjelman kautta katsomoissa oli iloista kannatusta ja kovaa ääntä. Mukana olevien joukkueiden yleisömäärät kasvoivat ja juniorit pääsivät tutustumaan pelaajiin sekä löysivät tätä kautta uusia esikuvia.

Saarilahden mukaan on erittäin tärkeää, että tällaisella matalan kynnyksen ohjelmalla kyetään tarjoamaan myös pienempien seurojen junioreille näkymä aina Subway Kansalliseen Liigaan asti.

– Uskon, että olemme ohjelman myötä pystyneet luomaan monta uutta jalkapallounelmaa!

Tällä hetkellä mukaan on ilmoittautunut jo 102 joukkuetta. Vielä ehtii hakemaan mukaan ja tarjota tulevaisuuden tähdille mahdollisuus tutustua omien alueidensa huippujoukkueisiin sekä pelaajiin.

HAE MUKAAN TÄSTÄ

Artikkelikuva: Joope Erkkilä

Search