Hyppää sisältöön

Unelmasiirto vei Oona Seveniuksen italialaisjätti AC Milaniin

17.01.2023

HJK tiedotti viime lauantaina, että 19-vuotias hyökkääjä siirtyy milanolaisseuran riveihin. Oona Sevenius mätti Klubille kauden 2022 aikana komeat 16 liigamaalia.

– Olen edelleen vähän hämilläni siirrosta. Tämä on minulle loistava mahdollisuus kehittyä pelaajana ja kasvaa ihmisenä. On todella inspiroivaa, kun saa päivittäin seurata huippupelaajien tekemistä läheltä.

Oona Seveniuksen agentti pudotti eräänä marraskuisena päivänä pommin – AC Milan oli kiinnostunut suomalaishyökkääjästä ja kutsui tämän käymään Milanossa. Sevenius harjoitteli seuran kanssa viikon, minkä jälkeen pöytään lyötiin sopimustarjous.

– Punnitsimme eri vaihtoehtoja, kunnes päädyimme joulukuussa AC Milaniin. Syksymmällä valmistauduin vielä siihen, että pelaisin tulevalla kaudella Ruotsissa, mutta lopulta suunta muuttui. Minulla oli kaikki hyvin Klubissa, mutta samalla minulla oli kova into lähteä ulkomaille, RaKe:n ja NJS:n kasvatti kertoo.

Maajoukkuelegenda Tuija Hyyrynen antoi Seveniukselle hyödyllistä tietoa siitä, mikä Italiassa odottaisi. Uransa viime syksynä päättäneellä Hyyrysellä riittää näkemystä sikäläisestä jalkapallosta – 121 A-maaottelun nainen voitti Juventuksen riveissä peräti viisi mestaruutta.

– Juttelimme useaan kertaan syksyllä ja olemme pitäneet yhteyttä talven aikana. Olen saanut Tuijalta paljon vinkkejä ja apua, mistä on ollut paljon hyötyä. Olemme vaihtaneet viestejä myös Nora Heroumin kanssa.

Sevenius muutti Milanoon 2. tammikuuta, ja hän on hiljalleen alkanut sopeutua saapasmaahan. Hyökkääjä myöntää, että opeteltavaa on ollut paljon – eikä ihme, sillä hän asuu ensimmäistä kertaa yksin ja ulkomailla.

– Kulttuuri on hyvin erilainen kuin Suomessa, mutta kaikki on helpottunut päivä päivältä. Arkeni rullaa jo paljon paremmin kuin alussa – olen ehtinyt huomata, että tässä maassa on erilainen tapa hoitaa käytännön asioita. Kärsivällisyys ei ole suurimpia vahvuuksiani, mutta olen päässyt harjoittelemaan sitä.

Lupaava nuori pelaaja -palkinnon joulukuun Captain’s Ballissa pokannut Sevenius on ehtinyt harjoitella edustusjoukkueen kanssa parin viikon ajan. Seveniuksen mukaan vuoden ensimmäiset harjoitukset eivät jännittäneet niin paljoa, kun alla oli marraskuinen treeniviikko.

AC Milanin tähtikatraan tunnetuin pelaaja on ruotsalainen Kosovare Asllani, joka johtaa joukkueen sisäistä maalipörssiä seitsemällä osumallaan. 33-vuotias Asllani debytoi A-maajoukkueessa jo vuonna 2008, jolloin Sevenius ei ollut edes aloittanut jalkapalloa.

– Lähes kaikki pelaajamme ovat A-maajoukkuepelaajia, ja olen varma, että opin heiltä paljon. Asetelma on erikoinen, kun katson joukkuekavereitani ylöspäin, mutta samalla kilpailen heidän kanssaan peliajasta. Treeneissä pitää unohtaa nimet ja keskittyä jalkapalloon – minun pitää olla samaan aikaan nöyrä ja röyhkeä.

”Rossonere” pelasi viikonloppuna kevätkauden ensimmäisen ottelunsa. Sevenius istui vaihtopenkillä, kun Heroumin edustama Parma kaatui lukemin 2–0 – voitto vahvisti joukkueen asemaa taulukon paremmalla puolella. AC Milan on tällä hetkellä pääsarjan viidentenä, ja matkaa kakkossijaan on kuusi pistettä.

– Pääsy kokoonpanoon heti ensimmäisessä ottelussa oli minulle kova juttu. Hommia saa painaa treeneissä ihan tosissaan, mikäli haluaa minuutteja – meillä on tosi kova joukkue. Kevään ykköstavoitteeni on se, että kehityn mahdollisimman paljon, mutta tavoittelen totta kai vastuuta ja avauspaikkaa. Teen sen eteen kaikkeni joka päivä ja olen varma, että kova työ palkitaan.

 

Lue haastattelun loppuosa ja muun muassa Seveniuksen maajoukkuesuunnitelmista TÄSTÄ.

Juttukuva: Juha Tamminen

PELAAJASIIRROT 2023

Search