Hyppää sisältöön

Upea päätöskierros: Kuopiossa pokaali kohden taivasta – Vantaan pronssitaistelu venyi viimeisille sekunneille

22.10.2022

Subway Kansallisen Liiga kausi 2022 sai arvoisensa päätöksen. Huikeita pelejä niin Mestaruussarjassa kuin Haastajasarjassa. Viimeisestä mitalisijasta hurja taistelu.

Kuopion Palloseura oli varmistanut Suomen mestaruutensa uusimisen jo aiemmin. Myös HJK:n hopeasija oli varma, mutta tästä kärkijoukkueiden kohtaamisesta muodostui hieno kliimaksi kaudelle.

Helsinkiläiset pelasivat todella hyvän pelin. Oona Sevenius vei lopulta HJK:n edelle ja Laura Hillberg tuplasi johdon. Sitten kuvaan astui kotiyleisön riemuksi Aino Kröger. Hurjasta vasemmasta jalastaan tunnettu Kröger teki kaksi maalia ja toi kuopiolaiset lopulta tasoihin.

Loppulukemat Väre Areenalla 2-2. Gabriella Cuevas pääsi nostamaan mestaruuspokaalin iltavalaistuksessa kohden taivasta ja juhlat pääsivät käynnistymään!

Ottelu oli samalla uran viimeinen vierasjoukkueen Essi Sainiolle ja Leonie Pankratzille. Myös HJK-päävalmentaja Jonne Kunnas jättää seuran.

Vantaan Myyrmäessä nähtiin taistelu pronssimitaleista. Kotijoukkue PK-35 Vantaa tarvitsi voiton noustakseen Åland Unitedin edelle. Wilma Forsblom veikin lopulta kotijoukkueen johtoon toisella jaksolla.

Kauaa ei vantaalaisten juhlat kestäneet. Vieraiden huippunopea hyökkääjä Kit Loferski iski kaksi seuraavaa maalia. Lopusta kehkeytyi silti todellinen trilleri. PK-35 Vantaa nousi tasoihin yliajan alkuminuuteilla. Viimeiset hetket kotijoukkue haki raivoisasti mitaliin oikeuttavaa voittomaalia, mutta ahvenanmaalaiset kestivät. Pronssia siis Åland Unitedille.

Vantaalaisjoukkueen pitkäaikainen maalivahti Velma Oikarinen oli Myyrmäen jalkapallostadionilla myös viimeistä kertaa joukkueensa matkassa. Pääsarjauransa lopettava Oikarinen ei itse ottelussa pelannut.

Mestaruussarjan kolmas kamppailu oli aiemmin iltapäivällä pelattu derby, PK-35 – HPS. Kumpikaan joukkue ei ollut mestaruussarjassa voittoa napannut. Pihlajamäessä pidemmän korren vei PK-35 lukemin 3-2. Illan suurin tähti kotijoukkueesta oli kaksi maalia iskenyt Olivia Kåhre.

HPS-leiristä ehdoton ja ansaittu huomio keskittyi Ella Andbergiin. Joukkueen pitkäaikaiseen pelaajaan, jonka ura päättyi MagneCit Areenan nurmella.

Andberg lopetti uransa tyylillä. Upea vasemman jalan kaukolaukaus kavensi tilanteen ja nosti HPS:n maalin päähän. Pisteet korjasi siis lopulta kuitenkin PK-35.

Haastajasarjan puolella päivä lähti käyntiin todella viihdyttävällä ONS – NJS -ottelulla. Tilanteet vaihtelivat ja kauniita maaleja kumpaankin suuntaan. Peli päättyi lopulta 3-3, kun NJS tasoitti aivan viimeisillä sekunneilla. Maalin viimeisteli Hertta Lammio. Lopun hurmiota korostanee, että oululaisten 3-2-johtomaalikin syntyi yliajalla.

Tampereella Ilves ja FC Honka ratkaisivat Haastajasarjan kärkipaikan kohtalon. Loppujen lopuksi espoolaisvieraat olivat lauantaina selvästi parempia. Tyylipuhdas 3-0-voitto ja Hongan kapteeni Milla Punsarille kaksi täysosumaa.

Kausi on nyt Mestaruus- ja Haastajasarjojen osalta paketissa. Liigakarsinta on vielä luvassa. Subway Kansallisessa Liigassa yhdeksänneksi sijoittunut ONS kohtaa Naisten Ykkösessä toiseksi yltäneen PKKU:n. Ensimmäinen osaottelu luvassa 26. lokakuuta.

TPS nousee pääsarjaan kaudeksi 2023. Sen sijaan NJS putoaa Ykköseen.

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Search