Lauantaina nähtiin uskomaton ottelu Pihlajamäessä – HPS oli turkulaisvieraille liian vahva

01.07.2023

Lauantaina Subway Kansallisessa Liigassa pelattiin kaksi ottelua Helsingissä. Maaleja nähtiin sateisissa olosuhteissa yhteensä 11 kappaletta.

Subway Kansallisen Liigan 11. kierros alkoi lauantaina kahdella ottelulla. Avausotteluna oli PK-35 – Ilves, josta muodostui aikamoinen ilotulitus.

Pihlajamäen kamppailua voisi luonnehtia varsin erikoiseksi, kun ottaa huomioon kummankin joukkueen puolustuslähtöisen pelitavan. Vähämaaliseksi povatussa ottelussa nähtiin peräti kahdeksan maalia.

Avausnelivitosta vei varsin suvereenisti kotijoukkue PK-35. Ada Lindroth vei ensin suoraan kulmapotkusta kotijoukkueen johtoon. Tämän jälkeen maalinteossa onnistuivat vielä Pia Tavi kahdesti ja Steffi Hassinen kertaalleen.

Ada Lindrothin osuma alla. Mikäli video ei näy, klikkaa tästä.

Tauolle mentiin helsinkiläisten neljän maalin johdossa. Ilves ei saanut omaa peliään kunnolla käyntiin kummassakaan päässä kenttää.

Ratkenneelta vaikuttanut kamppailu sai toisella jaksolla kuitenkin aivan uskomattoman käänteen. Pelikellossa oli jo 78 minuuttia, kun tamperelaiset saivat hakemansa kavennuksen. Tuuli Viinikan hienon haaston jälkeen pallo ohjautui omista pelaajista PK-35-verkkoon.

Viitisen minuuttia myöhemmin Anna Olmala nosti pallon lähietäisyydeltä kattoon. Hurjalla sykkeellä lisämaaleja hakenut Ilves tuli jo maalin päähän vain kuusi minuuttia myöhemmin. Elli Mäkipelkolan huima laukaus upposi verkkoon rangaistusalueen vasemmalta laidalta.

Huikea kiri huipentui, kun yliajalla Matilda Sarlin nikkasi pallon sisään lähietäisyydeltä. Lopputulos siis 4-4 ja kumpikin joukkue viimeisteli 4 maalia yhteen puoliaikaan.

Ilveksen tasoitusmaali alla. Mikäli video ei näy, klikkaa tästä.

Päivän toisessa ottelussa kohtasivat HPS ja TPS. Turussa joukkueiden välinen kamppailu keväällä päättyi 1-1. Tasaisissa merkeissä alkoi myös Paloheinän kohtaaminen.

Alkuhetkillä niskan päällä oli vierasjoukkue Turusta. Korkea prässi aiheutti lieviä ongelmia HPS-puolustukselle, mutta hiljalleen myös helsinkiläisryhmä pääsi paremmin mukaan peliin ja otti pallonhallinnan.

Kamppailun 27. peliminuutilla kotiyleisö pääsi juhlimaan joukkueensa kanssa avausmaalia. Hieno kuvio, jonka päätteeksi Jutta Angeria sijoitti pallon varmasti lähietäisyydeltä TPS-maaliin.

Angeria oli hetkeä myöhemmin lähellä tuplata kotijoukkueen johdon, mutta Inkeri Niemi torjui boxin rajalta lähteneen laukauksen.

Toiselle nelivitoselle HPS tuli lujaa. Kymmenisen minuuttia oli pelattu, kun alkoi Elli-Noora Kainulaisen näytös.

Nopea laituri irtosi vasemmalta laidaltaan ensin ja sai rangaistusalueen sisällä vasemman jalkansa vapaaksi. Pallo tarkasti tolpan kautta sisään. Vain minuuttia myöhemmin Kainulainen oli jälleen laidallaan vauhdissa. Tällä kertaa hän pääsi lähettämään matalan pallon maalille ja Oona Jääskeläinen pääsi siirtämään HPS:n jo 3-0-johtoon.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty. Myös TPS:llä oli useampia potentiaalisia maalipaikkoja. Muun muassa Jenni Rannus ja Netta Laasio saivat mahdollisuutensa, mutta lauantaina ei turkulaisten maalijuhlia nähty.

Alla video HPS:n kahdesta jälkimmäisestä osumasta. Mikäli video ei näy, klikkaa tästä.

Artikkelikuva: Joope Erkkilä