Hyppää sisältöön

Valtakunnallinen Jalkapallopäivä 12. kesäkuuta – etkoja juhlitaan Subway Kansallisen Liigan kierroksella

04.04.2024

Tänä vuonna Jalkapallopäivää vietetään keskiviikkona 12. kesäkuuta. Etkoja juhlitaan jo edeltävänä viikonloppuna 8.-9. kesäkuuta. Tavoitteena on saada tapahtumien täyteinen Jalkapallopäivä näkymään ja kuulumaan ympäri Suomen.

Historian toisen Jalkapallopäivän tavoitteena on levittää pelin ilosanomaa koko maassa. Jalkapallopäivä järjestetään 12. kesäkuuta ja tuolloin pelataan muun muassa täysi Veikkausliigan kierros. Tarjolla on myös lukuisia alempien sarjatasojen pelejä.

Subway Kansallisen Liigan osalta juhlat alkavat jo edeltävänä viikonloppuna. Myös tänä vuonna Jalkapallon viralliset etkot alkavat Subway Kansallisen Liigan täydellä ottelukierroksella.

Lauantaina 8. kesäkuuta FC Honka ja PK-35 kohtaavat Tapiolassa. Samana päivänä pelataan myös Helsingin Bolt Arenalla. HJK saa vieraakseen Åland Unitedin.

Kierros huipentuu sunnuntaina 9. kesäkuuta kolmella ottelulla. PK-35 Vantaa saa vieraita Jyväskylästä, kun JyPK haastaa vantaalaisnipun. Kuopiossa hallitseva mestari KuPS mittaa sarjanousija PKKU:n kesävireen. Upeat etkot huipentuvat Tammelassa Ilveksen ja HPS:n väliseen otteluun.

Miten jalkapallopäivää vietetään?

Haluamme kannustaa erityisesti seuroja luomaan Jalkapallopäivästä 2024 yhteisöllisen ja tapahtumantäyteisen koko Suomen jalkapallojuhlan. Tämän toteuttamiseksi tulemme jakamaan 50 konkreettista vinkkiä Jalkapallopäivän viettoon. Jakamamme ideat vaihtelevat yksinkertaisista näyttäviin toteutuksiin, ja niitä kohdennetaan niin erikokoisille seuroille ja joukkueille kuin myös yksittäisille jalkapalloyhteisömme jäsenille – pelaajista vanhempiin ja taustahenkilöistä kannattajiin.

Ideoita Jalkapallopäivän viettoon jaetaan Palloliiton somekanavissa sekä Jalkapallopäivän nettisivuilla. Osallistua voi myös esim. jakamalla kuvia ja tunnelmia somessa hashtagilla #jalkapallopaiva. Kaikki siis mukaan tekemään Jalkapallopäivästä jalkapallon arvoinen juhlapäivä!

Kuva: Sascha Zachhuber

Search