Hyppää sisältöön

Vierasjoukkueiden juhlaa – Espoossa hurja loppu

19.09.2022

Subway Kansallisen Liigan loppusarjojen toinen pelikierros tarjosi upeita maaleja, loppuhetkien draamaa ja viisi vierasvoittoa.

Mestaruussarjan toinen ottelukierros alkoi perjantaina Myyrmäen jalkapallostadionilta. Kärkikamppailussa PK-35 Vantaa sai vieraakseen hallitsevan mestarin ja sarjaa johtavan Kuopion Palloseuran.

Ottelu oli pelitapahtumiltaan suhteellisen tasaväkinen, mutta KuPS kykeni luomaan jälleen kerran selvästi vastustajaansa useampia laadukkaita maalipaikkoja.

Kuopiolaiset nappasivat 3-1-vierasvoitollaan jo varsin tukevan jalansijan mestaruustaistossa.

Ainoa uhkaaja ja vahvaa loppukautta pelaava HJK haki sen sijaan pisteet Hofs Areenalta. Vahvana kotijoukkueena tunnettu HPS on pelannut mainion kauden ja taisteli jälleen loppuun asti, mutta paikallisvastustaja oli parempi maalein 3-0.

HJK:n ero KuPS:aan on kuusi pistettä.

Mitalitaistelussa tapahtui kuitenkin jännittävä käänne seuraavia kierroksia silmällä pitäen. PK-35 Vantaa hävisi ja seuraavana päivänä Åland United haki 4-1-voiton Pihlajamäestä PK-35 vastaan.

Samalla ahvenanmaalaiset nousivat sarjapisteissä tasoihin ja kolmanneksi paremman maalieronsa turvin. PK-35 Vantaa ja Åland United kohtaavat Myyrmäessä Mestaruussarjan päätöskierroksella 22. lokakuuta.

Haastajasarjan nelikko tarjosi todella hienot kamppailut kannattajilleen. Klaukkalan nurmella NJS ja ONS pelasivat todella tasaisen pelin, mutta jälleen kerran oululaiset veivät pidemmän korren. Tällä kertaa loppulukemat 2-1 ONS:lle.

Samalla ero joukkueiden välillä venähti jo kymmeneen pisteeseen.

Espoon Tapiolassa nähtiin kierroksen dramaattisin ottelu. Upeassa jalkapallonäytöksessä tilanteet ja tunnetilat vaihtelivat. FC Honka näytti jo pitävän täydet kolme sarjapistettä kotonaan Ilvestä vastaan, mutta tamperelaisten loppu oli mykistävä.

Ensin Heta Olmalan laukaus kimposi espoolaispelaajista maaliin varsinaisen peliajan loppuhetkillä. Yliajan viimeisillä sekunneilla Patricia Bohui ratkaisi vielä ottelun Ilvekselle. Osuma oli hänen ensimmäinen liigamaalinsa.

Myös FC Hongan toisen maalin tehnyt Matilda Kataja juhli ensimmäistä pääsarjaosumaansa.

Eli jokaisella paikkakunnalla vierasjoukkue vei tällä kertaa täydet pisteet.

Lopputulokset

Mestaruussarja

PK-35 Vantaa – KuPS 1-3
PK-35 – Åland United 1-4
HPS – HJK 0-3

Haastajasarja

NJS – ONS 1-2
FC Honka – Ilves 2-3

 

Kuva: Juhani Järvenpää

Search