Hyppää sisältöön

Viikon Lisää Hyvää Ympärillemme -ottelu Oulussa – mukana Lions Club

11.08.2023

Lisää Hyvää Ympärillemme -hyväntekeväisyysottelut jatkuvat. Sunnuntain ottelussa ONS – Ilves kotijoukkueen kumppanina toimii Lions-liitto.

Subway Kansallisen Liigan otteluissa pelataan kuluvalla kaudella Lisää hyvää ympärillemme -hyväntekeväisyyskierros jokaisella liigapaikkakunnalla. Hyväntekeväisyyskierroksen tavoitteena on nostaa esille organisaatioita ja henkilöitä, jotka omalla panoksellaan edistävät samanarvoisuutta ja yhdenvertaisuutta.

ONS:n tiedote

Leijonat ovat lahjoittaneet kuluvan talven ja alkukesän aikana yhteensä 100 000 euron edestä lahjoituspaketteja piirin alueella oleville sotaa paenneille ukrainalaisille.

Paketit ovat sisältäneet hygieniatuotteita ja kodeissa käytettäviä pienkoneita. Tämän usean Lionsklubin yhteistyön lisäksi yksittäiset lionsklubit ovat tehneet omia lahjoituksiaan.

Oulun seudun osuus on 2/3 koko summasta eli noin 75 000 euroa. Alle kuukaudessa Venäjän hyökkäyksen alettua lähtivät Oulusta ensimmäiset kaksi aggregaattia kohti ukrainalaista lastensairaalaa.

Talven aikana lähetettiin Suomesta 250 aggregaattia Ukrainaan. ”Kesälomakauden lähestyessä Oulun Ukraina Help Centeristä lähetettiin viestiä lasten ja nuorten kerho- ja urheilutoiminnan tukemisesta.

Päätimme yhdessä ONS seuran kanssa hankkia näitä tarvikkeita” kertoo Lions I piirin kauden 2022-2023 piirikuvernööri Eija Tuomaala.

– Kaikki tarvikelahjoitukset on kerätty ja laitettu kasseihin Oulussa, Limingassa ja Sotkamossa. Oulun alueella on eniten ukrainan pakolaisia ja luonnollisesti suurin osa tarvikkeista on myös jaettu täällä, kertoo Tuomaala.

Tuomaala muistuttaa, että ukrainalaisten auttaminen on yksi osa monipuolista leijonatoimintaa:

– Samaan aikaan olemme auttaneet alueemme vähävaraisia lapsiperheitä ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria yhtä suurella summalla eli noin 100 000 eurolla. Kun piirin 46 klubia ja niiden 900 leijonaa toimivat aktiivisesti saamme paljon hyvää aikaiseksi.

Lions-järjestö on maailman suurin ja luotettavin palvelujärjestö. Oulussa ja sen lähiympäristössä on noin 500 leijonaa. Oulu on osa Leijonien maantieteellistä piiriä, johon Oulun lisäksi kuuluvat Raahen ja Kainuun talousalueet.

– Leijonien luotettavuus tulee siitä, että kaikki kerätyt varat menevät suoraan autettavaan kohteeseen. Leijonat toimivat omilla paikkakunnillaan ja sanommekin, että leijonat toimivat paikallisesti ja ajattelevat globaalisti, tähdentää Tuomaala.

Oulun Naisfutisseuran puolelta yhteistyötä kommentoi hallituksen jäsen Tanja Huttu.

“ONS aloitti ukrainalaisille pakolaisille suunnatun jalkapallotoiminnan ensimmäisten urheiluseurojen joukossa jo syksyllä 2022. Silloin ideoimme yhteistyössä Nuorten Ystävät ry:n kanssa äiti lapsi naistenkuntofutis ryhmän mihin osallistui noin parikymmentä ukrainalaista ja suomalaista perhettä.

Huomasimme, kuinka tärkeää oli tarjota edes hetki omaa aikaa sodan jaloista lapsineen tänne paenneille naisille. Tunnin avulla he pääsivät viettämään aikaa muiden aikuisten kanssa ja tutustumaan myös oululaisiin äiteihin.

Samalla heille oli tärkeää nähdä lapsensa viereisellä kentällä tekemässä omia harjoituksiaan. Tänä syksynä ryhmämme jatkuu ja meillä on tarkoituksena aloittaa myös kansainvälinen nuorille suunnattu harrasteryhmä sekä kansainvälinen perhefutisryhmä.

Olemme seurana saaneet ryhmien perustamiseen valtion tukea sekä välineistöön nyt Lions-järjestön upean avustuspaketin. Suuri kiitos tukijoillemme!

Olemme todella tyytyväisiä, että voimme nyt omalta osaltamme seurana tukea tänne tulleiden pakolaisten integroitumista sekä vähentää ehkä vähän perheiden psyykkistä kuormitusta. Kutsummekin myös suomalaiset perheet kokeilemaan ja tulemaan rohkeasti mukaan perheille suunnattuihin kansainvälisiin ryhmiin.”

LIONS-LIITTO

ONS – Ilves
Su 13.8. kello 14.00
Raatin Stadion, Oulu

Artikkelikuva: Juhani Järvenpää

Search