Hyppää sisältöön

Viikon peli: Hurjasti kautensa Espoossa aloittanut PK-35 saa paikallispelissä vastaansa ärsyyntyneen HPS:n

01.04.2022

Subway Kansallinen Liiga jatkuu viikonloppuna jälleen täydellä viiden ottelun kierroksella. Viikon pelinä on paikalliskamppailu PK-35 – HPS.

Subway Kansallisen Liigan avauskierroksella nähtiin todella paljon maaleja ja hurjan viihdyttäviä jalkapallo-otteluita.

Kenties suurimpana yllätyksenä voisi pitää PK-35:n todella hurjaa 4-0-vierasvoittoa FC Hongasta. Kamppailusta oli lupa odottaa tasaista, joten pelkkä voitto ei ollut mikään jättiyllätys.

Sen sijaan tapa ja marginaali olivat.

Pienenä yllätyksenä voisi varmasti pitää myös Helsingin Palloseuran tasapeliä kotiottelussaan NJS:ää vastaan.

Nurmijärveläinen sarjanousija ansaitsee silti ehdottomasti kaiken kunnioituksen avauskierrokselta. Joukkue esiintyi todella kypsällä ja taistelevalla ilmeellä. Ehdottomasti myös ansaiten sarjapisteen tuliaiseksi.

Lauantaina PK-35 ja HPS iskevät yhteen paikallisottelussa. Derbyssä, jota kumpikaan ei missään tapauksessa halua hävitä.

Avauskierroksen perusteella PK-35 olisi varmasti monien papereissa selvähkö suosikki. Jalkapallo ei vain toimi aivan sillä tavalla.

Derby-jalkapallo ei todellakaan toimi sillä tavalla.

PK-35 uhkuu itseluottamusta, mutta kunnioittaa vastustajaansa – ”En koe meidän olevan suosikki”

Kotijoukkueena derbyyn lähtevän PK-35:n kiistattomia profiilipelaajia oleva Minea Lassas ei kauden avauksessa Espoossa pelannut. Keskikentän johtohahmo kärsi pienistä lihasvammoista, mutta paikallisväännössä Lassas lienee täysillä mukana.

– Minulla oli vähän lihasvaivaa, mutta se on parantunut hyvin viikon aikana. Odotan innolla, että pääsen taas pelaamaan tärkeistä pisteistä, ja näkemään mihin omat kykymme riittävät tällä kaudella. Nautin tällä hetkellä todella paljon pelaamisesta, Lassas kertoi ottelun alla.

Helsinkiläisjoukkue oli vahva talvella ja kenties sitäkin vahvempi avauskierroksella. Lassaksen mukaan Honka-ottelu oli positiivinen yllätys, mutta silti kovien odotusten mukainen.

– Honka oli avauspelissä kenties ennakkosuosikki, joten ehkä lopputulos oli muille yllätys. Meillä on kuitenkin ollut hyvä flow joukkueessa preseasonin aikana.

– Luotto omaan tekemiseemme on kova. Tiesimme, että pystymme voittamaan, jos oma peli kulkee hyvin. Avausvoitto toi mukanaan taas lisää itseluottamusta ja oli samalla todella tärkeä meille joukkueena.

Lassas kuvailee tämän kauden joukkuetta sopivaksi yhdistelmäksi kokemusta ja nuorta energiaa. Hänen mukaansa PK-35 on hitsautunut talven aikana todella yhtenäiseksi ryhmäksi, joka on henkisesti äärimmäisen vahva.

PK-35 haluaa Lassaksen kertoman mukaan olla inhottava vastustaja, jota on erittäin vaikea voittaa. Derbyt ovat silti aivan omanlaisiaan tapahtumia. Tämän myös keskikenttäpelaaja tiedostaa.

– Odotan vauhdikasta ottelua ja kovia kaksinkamppailuja. Peliä, jossa pienet marginaalit saattavat ratkaista. En koe meidän olevan suosikki, derbyissä voi käydä mitä vaan.

– Totta kai on pieni erityislataus paikallisotteluissa HPS:ää vastaan, koska ne ovat yleensä olleet tasaisia ja molemmat joukkueet haluavat todellakin voittaa.

Jo viime kaudella PK-35 ja HPS pelasivat todella hurjia paikallisvääntöjä. Samaa on lienee luvassa lauantaina. Lassas odottaa myös tuttua kahdenkeskistä taistelua.

Aino Lehtisen kanssa (kuvassa) tulee aina kamppailtua keskikentällä, ja hän myös näytti vaarallisuutensa hyökkäyssuuntaan heidän avausottelussaan. HPS:llä on myös paljon nuoria, lupaavia pelaajia, jotka saattavat yllättää.

Lassaksen mielestä se joukkue, joka valmistautuu paremmin ja tekee enemmän töitä, ansaitsee lopulta voiton derbystä. Hänen mukaansa PK-35 tuskin päästää maaleja, jos puolustuspeli on yhtä laadukasta kuin Espoossa.

Faneille keskikentän taistelijalla on selkeä viesti.

– Tulkaa paikalle ja tunnustakaa väriä katsomossa! Tehdään paikallisottelusta upea jalkapallotapahtuma!

Arvokisapaikka taskussa paikallispelin huumaan

Aura Nyholm liittyi HPS:n vahvuuteen talvella. Aiemmin HJK:n T18 -joukkueessa pelannut huippulupaus lähtee lauantain paikallispeliin hieman erilaisista lähtökohdista kuin moni muu.

Vastikään 17 vuotta täyttänyt Nyholm pelaa ensimmäistä kauttaan pääsarjassa ja liigadebyytti on vielä tekemättä. Avauskierroksen aikaan puolustaja oli muissa tehtävissä.

Suomen U-17-tyttöjen maajoukkue lunasti fantastiseen tyyliin EM-kisapaikan. Joukkueen johtohahmoja oleva Nyholm liittyi seurajoukkueensa vahvuuteen arvokisapaikka taskussaan.

– Vähän epätodellinen olo. Ei ole vielä oikeastaan käsittänyt koko juttua. Valmistauduimme siihen niin kauan. Nyt kun se on ohi ja kaikki päättyi toiveidemme mukaisesti, niin siitä jäi aivan upea fiilis, Nyholm kertaa.

– Olemme seuranneet noita viimeisiä karsintapelejä ja tutkineet mitä kaikkia maita kisoihin pääsee. Innolla odotan kisoja. Kovia maita on tulossa vastaan, mutta näistä karsinnoista saimme myös lisää itseluottamusta. Pystymme haastamaan erittäin koviakin joukkueita.

Nuori pelaaja on kuitenkin kääntänyt katseensa luonnollisesti nyt täysin lauantaille. Nyholm kertoo käyneensä jo keskusteluja päävalmentaja Mari Savolaisen kanssa ja valmistautuminen derbyyn on sujunut odotusten mukaisesti.

Avauskierroksen 3-3-tasapeli jätti ehdottomasti nälkää.

– Olihan se tulos vähän ehkä pettymys. Halusimme ehdottomasti täydet kolme pistettä, mutta hienoa toki, että kykenimme kääntämään pelin. Pistekin oli tärkeä, mutta hampaankoloon jäi viikonloppua varten.

Nyholm ei ollut viime kaudella kokemassa paikallispelejä PK-35:tä vastaan, mutta hänen mukaansa tietty erityispiirre on aistittavissa pelkästään jo keskusteluissa joukkueen sisällä.

– Olen huomannut kyllä, että näihin PK-35-otteluihin tulee erilainen lataus ja henki. Kyllä siinä pientä eroa tuntuu olevan muihin peleihin verrattuna. Eihän millekään joukkueelle halua antaa pisteitä, mutta kenties kaikista vähiten sitten juuri heille.

– Todella kova peli tulossa. Samalla tietenkin myös erittäin hieno sellainen. Todennäköisesti tunnetila on korkealla kummassakin leirissä.

Nyholm kertoo huomanneensa, miten vahvasti PK-35 on talvella esiintynyt, vaikka joukkue on muuttunut jonkin verran.  Hän epäilee HPS:n olevan kuitenkin vahvoilla.

– Uskon, että kunhan noudatamme omaa pelisuunnitelmaamme ja olemme oman maalimme läheisyydessä vahvoja sekä huolellisia, niin saamme kyllä tarvittavat paikat ottelun ratkaisemiseksi.

Nyholm nostaa omasta joukkueestaan esille muun muassa Oona Jääskeläisen ja Neela Antikaisen.

– Oona on tuonut paljon lisää juoksuvoimaa ja tehokkuutta hyökkäyskolmannekselle. Hän tekee todella paljon töitä ja tuo omanlaistaan sähäkkyyttä. Neela on todella hyvä haastamaan yksi vastaan yksi -tilanteissa. Hän pystyy myös lähettämään vaarallisia palloja maalille ja sitä kautta luomaan maalipaikkoja.

Nuori puolustajalupaus itse odottaa tältä kaudelta luonnollisesti pääsarjadebyyttiään, mutta myös yhteisiä kokemuksia joukkueensa kanssa. Hän kertoo päässeensä upeasti ryhmään sisälle. Nyholm kaipaa taisteluvoittoja ja joukkuehenkeä. Yhdessä.

– Toivoisin, että mahdollisimman moni kannattaja tulisi paikanpäälle katsomaan. Derbyhenkeen kuuluu, että katsomossa on ääntä. Todella kova matsi tulossa!

PK-35:n ja HPS:n välinen kiihkeä derby käynnistyy lauantaina 2. huhtikuuta kello 17.00. Pelipaikkana Talin halli.

Aura Nyholm liittyi talvella HPS:n vahvuuteen. Kuva: Atte Lehtonen.

Kierroksen muut ottelut

Luonnollisesti luvassa on myös neljä muuta huikeaa kamppailua. Toisen kierroksen avaa ONS:n ensimmäinen kotiottelu tällä kaudella. Vastaan asettuu erittäin vakuuttavasti viime sunnuntaina sesonkinsa avannut HJK.

Lauantaina myös toinen sarjanousija, NJS, pelaa niin kauden kuin seurahistoriansa ensimmäisen kotiottelun Subway Kansallisessa Liigassa. Haaste on kova, kun yksi mitalisuosikeista, PK-35 Vantaa saapuu vierailulle.

Lisäksi Tampereella pelataan Ilveksen ja FC Hongan välinen ottelu. Kumpikin joukkue koki selvän tappion avauskierroksella, joten vähintään toinen avaa pistetilinsä lauantaina.

Toisen kierroksen kruunaa sunnuntain huippuottelu, kun kaksi mestaruustaisteluun povattua joukkuetta kohtaavat.

Wiklöf Holding Arenalle Åland Unitedin vieraaksi saapuu hallitseva Suomen mestari KuPS. Kotijoukkue oli yllättävän selvästi heikompi kuin HJK avauskierroksella. KuPS sen sijaan oli odotetun vahva kotonaan Ilvestä vastaan.

Ahvenanmaalaiset ovat varmasti sisuuntuneita ensimmäisen kierroksen pettymyksen jälkeen. Lisäksi Åland United on tupannut olemaan kuopiolaisille piinallinen vastustaja niin viime kaudella kuin talven Suomen Cupissa.

Mahtava futisviikonloppu jälleen käsillä!

 

Artikkelikuva: Kalevi Hämäläinen

Search