Hyppää sisältöön

Viisi pelaajaa Subway Kansallisesta Liigasta Helmareiden vahvuuteen

23.08.2022

Naisten A-maajoukkue jatkaa MM-karsintojaan syyskuussa vierasottelulla Irlantia vastaan (1.9.) ja kotiottelulla Ruotsia vastaan (6.9.). Päävalmentaja Marko Saloranta on nimennyt joukkueensa otteluihin.

Subway Kansallisesta Liigasta mukana on peräti viisi pelaajaa. Åland Unitedin Anna Westerlund jatkaa tuttuun tapaan myös Helmareiden keskuspuolustuksessa.

Mukana on myös neljä debytanttia. Kuopion Palloseuran loistava keskikentän kolmikko Emma Peuhkurinen ja siskokset Oona sekä Emmi Siren. Lisäksi HJK-toppari Joanna Tynnilä vahvistaa A-maajoukkueen puolustusta.

Helmarit kohtaa Irlannin Dublinissa Tallaght Stadiumilla torstaina 1. syyskuuta kello 21.00 ja Ruotsin Tampereella Ratinan stadionilla tiistaina 6. syyskuuta kello 19.00.Lipunmyynti Ruotsi-otteluun oli jo EM-kisojen aikana vilkasta, ja on jatkunut niin edelleen.

Otteluun on myyty jo lähes 5000 lippua, eli Helmareiden arvokisakarsintojen yleisöennätys 5890 (Suomi-Espanja, 2005) rikkoutunee pian.

Tunnelma kotiottelussa tulee olemaan hieno, sillä paikkansa katsomossa Helmareita kannustamassa on jo tässä vaiheessa varmistanut lähes 100 jalkapallon juniorijoukkuetta.

MM-lopputurnaus pelataan heinä-elokuussa 2023 Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Mukana on ensi kertaa 32 maata. Jokaisen yhdeksän lohkon voittajat etenevät suoraan turnaukseen ja lohkokakkoset jatkavat play-offs -vaiheeseen.

Helmarit syyskuun MM-karsintaotteluissa:

Tinja-Riikka Korpela, Tottenham Hotspur FC
Anna Tamminen, Hammarby IF
Katriina Talaslahti, FC Fleury 91
Natalia Kuikka, Portland Thorns
Elli Pikkujämsä, KIF Örebro
Anna Westerlund, Åland United
Eva Nyström, Hammarby IF
Emma Koivisto, Liverpool FC
Joanna Tynnilä, HJK
Nora Heroum, Parma Calcio 1913
Eveliina Summanen, Tottenham Hotspur FC
Olga Ahtinen, Linköpings FC
Emma Peuhkurinen, KuPS
Ria Öling, FC Rosengård
Emmi Alanen, Kristianstads DFF
Emmi Siren, KuPS
Oona Siren, KuPS
Adelina Engman, Hammarby IF
Sanni Franssi, Real Sociedad
Linda Sällström, Vittsjö GIK
Amanda Rantanen, KIF Örebro
Jutta Rantala, Vittsjö GIK
Jenny Danielsson, Glasgow Rangers
Juliette Kemppi, Kalmar FF
Heidi Kollanen, KIF Örebro

Search