Yleisöä: 220
Ilves

Ilves

TPS – Ilves, 0-3 (0-3)

Kuudennen kierroksen viimeinen ottelu käytiin TPS:n kotikentällä, johon vieraaksi saapui Ilves. Ottelussa lähdettiin kamppailemaan molemmille joukkueille tärkeistä pisteistä, sillä kumpikaan joukkue ei ollut onnistunut keräämään vielä kovinkaan suurta pistesaalista tällä kaudella.

Kun ottelua oli kulunut vasta viisi minuuttia, nähtiin jo TPS:n päätyyn tehty avausmaali. Tilanteessa Ilves puski itsensä TPS:n rakoilevasta puolustuksesta läpi, ja Roosa Tuominen pääsi kajauttamaan ylärimaa nuolleen laukauksensa sisään. Ottelun alkupuolella TPS:n pelaaminen oli tahmeaa, eivätkä syötöt tahtoneet löytää omia pelaajia. Ilves sen sijaan ylläpiti hyvin liikettä ja sai täten rakenneltua hyviä hyökkäyksiä kotijoukkueen maalille.

25 minuutin kohdalla otteluun tuli pieni katko, kun peliväline onnistuttiin pelaamaan niin erikoiseen paikkaan, että uusi pallo jouduttiin hakemaan ennen pelin jatkamista. Peliä jatkettiin TPS:n rajaheitolla, mutta erikoinen katko oli saanut kotijoukkueen täysin nukuksiin, ja Ilves pääsi yllättämään sähäkällä vastahyökkäyksellään. Ilveksen Roosa Tuominen pääsi yksin juoksemaan vasemmasta laidasta läpi, ja laittoi jo toisen pallonsa tässä pelissä Siiri Välimaan taakse.

Peli jatkui edelleen TPS:n kannalta surullisesti. Ilveksen kolmas maalitilanne alkoi, kun Ilveksen pelaaja sai jälleen TPS:n syötön katkaistua. Tällä kertaa syötön katkaisi Aino Rasinen, joka salamannopeasti siirsi pallon itselleen eteenpäin ja laukoi Ilvekselle kolmannen osuman. Tässäkin tilanteessa TPS:n puolustajat olivat auttamatta myöhässä.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Ilves pääsi vielä monia kertoja laukomaan TPS:n päädyssä. Vaikkakin useat vedoista menivätkin reilusti ohi, niin yksi niistä olisi ilman Välimaan upeaa kurkotusta sujahtanut varmasti maalin oikeaan alanurkkaan.

Toisella puoliajalla ottelussa ei tapahtunut suuria käänteitä. Peli oli rauhallisesti ja itsevarmasti pelaavan Ilveksen hallussa, ja TPS:lla puolestaan oli suuria vaikeuksia oman pelinsä rakentamisessa. Ottelu päättyi vierasjoukkueen riemuun lukemin 0-3, ja TPS saa vieläkin siis odottaa avausvoittoaan.