Yleisöä: 500
TPS

TPS

TIPS – TPS 1-0 (0-0)

Seitsemännen kierroksen ensimmäinen kamppailu käytiin sarjataulukon ääripäiden – TiPS:n ja TPS:n – välillä.

Ottelu lähti käyntiin TiPS:n varmalla pallonhallinnalla. Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue kierrätti palloa hyvin, ja sai rakenneltua sekä hyökkäyksiä että erikoistilanteita TPS:n päätyyn. TiPS:n viimeistely kuitenkin oli huolimatonta, eikä palloja saatu yrityksistä huolimatta tolppien väliin.

Vaikka TiPS hallitsi peliä, onnistui TPS puolustuspelissään kohtalaisen hyvin. TPS katkoi  päättäväisesti ja purki palloja toinen toisensa jälkeen pois omalta puolustusalueeltaan. Vierasjoukkue oli selvästi päättänyt pitää oman päätynsä puhtaana. Yksi upea pelastus nähtiin, kun aivan ensimmäisen puoliajan lopulla TPS:n Saija Östlund sai katkaistua jo maalivahti Siiri Välimaan ohittaneen laukauksen. TPS:n täysi keskittyminen puolustuspelaamiseen kuitenkin verotti oman hyökkäyspelin rakentamista, eikä vierasjoukkue saanut kipeästi kaivattuja paikkoja luotua.

Toisella puoliajalla itsevarmuutta keränneen TPS:n pallollinen peli oli hieman huolellisempaa, ja joukkue sai rakennettua myös omaa hyökkäyspeliään. Kokonaiskuvassa ottelu oli kuitenkin edelleen täysin TiPS:n hyppysissä. TiPS onnistui saamaan paljon paikkoja ja laukauksia aikaiseksi – vielä kuitenkaan saamatta palloa sisään. Yksi tällaisista laukauksista oli tunnin kohdalla nähty Oona Sirenin vaarallinen lataus – joka sekin kuitenkin päätyi ylärimaa hipoen maalin yli.

TiPS:n työsarka palkittiin vihdoin 80. peliminuutilla, kun kotijoukkueen Jenni Huttunen pääsi yllätyksellisesti laukomaan pallon vasempaan alanurkkaan. Vaikka TPS:n puolustustyöskentely ja joukkueen maalivahti Siiri Välimaa pelastivat huikeasti monia tilanteita, ei se tänäänkään riittänyt pisteisiin. TiPS pääsi jälleen juhlistamaan voittokulkunsa jatkumista lukemin 1-0.