Hyppää sisältöön
JyPK

JyPK

JyPK - HJK
08.08.
2 - 0
Harjun stadion N,
Jyväskylä
Yleisöä: 412
HJK

HJK

JYPK – HJK 2-0

Kierroksen jättiyllätyksestä vastasi Jyväskylän Pallokerho, joka kaatoi kotikentällään HJK:n peräti 2-0 lukemin. Tulos ei ollut yllättävä ainoastaan siinä mielessä, että JyPK ei ollut ennen tätä ottelua onnistunut ottamaan pisteitä kuin yhdessä ottelussa. Jyväskyläläiset eivät nimittäin olleet koskaan aikaisemmin onnistuneet helsinkiläisiä vieraitaan päihittämään.

JyPK sai otteluun parhaan mahdollisen alun, kun Alma Fostén tykitti volleypallon suoraan HJK:n maalin perukoille ottelun toisella minuutilla. Yllättämään takaa-ajoasemaan joutunut Klubi onnistui vajaan puolen tunnin kohdalla rakentamaan vaarallisen tilanteen, josta Annika Huhta pääsi yrittämään maalintekoa. JyPK:n maalia vartioinut Pauliina Tähtinen tuli kuitenkin tilanteeseen vahvasti ja pystyi pitämään maalinsa puhtaana. Vähän myöhemmin sai tilanteen Hanna Ruohomaa, mutta hyvä tilanne JyPK päädyssä kääntyi lopulta vierailijoiden kohtaloksi. Henna Honkanen sai pallon keskialueella, ja syötti läpi JyPK:n juoksukone Niia Salmisen. Salminen ei epäröinyt, vaan blokkasi ensimmäisellä kosketuksellaan klubipuolustan ulos tilanteesta ja sijoitti pallon tarkasti alanurkkaan.

Vaikka Klubi piti palloa käytännössä koko ottelun ja loi paljon tilanteita, kentän vaarallisin pelaaja vaikutti olevan JyPK:n Niia Salminen, joka oli lähellä tehdä myös ottelun kolmannen osuman pariinkin otteeseen. Helsinkiläisillä oli määrällisesti paljon tilanteita, mutta ensimmäistä kertaa tällä kaudella JyPK:n maalia vartioinut Pauliina Tähtinen oli myös hyvässä vireessä. Toisella puoliajalla Klubi sai pallon Tähtisen ohi kahdesti, mutta ensimmäisellä kerralla pallo oli käynyt jo yli päätyrajasta ja toisella kerralla tilanne oli paitsio. Hallitsevien mestareiden kova painostus ei tuottanut tulosta, vaan JyPK pääsi juhlimaan yllätysvoittoa.

Search