Yleisöä: 1833
HJK

HJK

Otteluraportti: HJK hallitsi Helsingin derbyä Olympiastadionilla

Helsingin kuningattareksi kruunattiin Olympiastadionin illassa vierasjoukkue HJK. PK-35 sai ottelun ensimmäisillä minuuteilla aikaan potentiaalisia tilanteita, mutta lopulta Klubi oli hyvin selkeästi vahvempi joukkue. Ottelun näkyvimpiä hahmoja olivat Essi Sainio, Katariina Kosola ja kauden parastaan esittänyt Hanna Ruohomaa.

PK-35:LLÄ LUPAAVA ALKU OTTELULLE

Olympiastadionin samettisella nurmella Helsingin derbyn pallonhallinnan ottelun alussa otti PK-35. HJK:n pelin avaaminen oli haparoivaa ja punamustat pystyivät hyödyntämään omaa vahvaa prässipelaamistaan kapteeni Amanda Rantasen johdolla. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana PK-35 piti palloa ja HJK pyrki etenemään vastahyökkäyksin.

Ottelun ensimmäinen sydämentykytyksiä aiheuttava tilanne syntyi yhdeksännellä minuutilla. HJK:n maalivahti Anna Koivunen piti palloa vähän liian pitkään, ja punamustien vahva prässi vyöryi päälle. Hetken näytti jo siltä, että PK-35 pääsee avaamaan maalitilinsä, mutta Koivunen pystyi hoitamaan tilanteen. Pieni kontaktikin tilanteessa syntyi, mutta ottelun erotuomari ei nähnyt syytä viedä palloa pilkulle. Kotijoukkue PK-35 sain ottelun ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana useita hyviä pallon riistoja HJK:n puolustuslinjasta, mutta ratkaisuherkkyttä tilanteissa puuttui.

15 pelatun minuutin jälkeen ottelun hallinta alkoi siirtyä HJK:lle. Palkinto pallonhallinnasta tuli 25. peliminuutilla, kun Katariina Kosola haastoi ahnaasti laidasta ja voitti peräti kaksi punamustien puolustajaa. Ensimmäisellä puoliajalla näkyvässä roolissa ollut Kosola pelasi täydellisen nappisyötön keskustaan Hanna Ruohomaalle, jonka laukaus painui vastustamattomasti ohi PK-veskari Lotta Rosenströmin.

Toinenkin osuma oli Klubille jo lähellä ensimmäisellä puoliajalla, kun Essi Sainion pusku 35. peliminuutilla pysähtyi ylärimaan. Enempää maalejan ei kuitenkaan ensimmäisellä puoliajalla nähty, ja puoliajalle mentiin Klubin 0-1 johdossa.

KLUBI LOPULTA SELVÄSTI VAHVEMPI

PK-35 vahvasta alusta huolimatta hallitseva mestari HJK oli lopulta selvästi vahvempi joukkue. Punamustat eivät pystyneet pelaamaan omilla vahvuuksillaan, kun taas sinivalkoiset hallitsivat palloa varmoin ottein. Ottelun toinen osuma nähtiin 71. peliminuutilla. Upean ottelun pelannut Hanna Ruohomaa löysi syötöllään maalin edestä neljän pelaajan keskeltä Emmaliina Tulkin, joka pääsi tekemään kauden toisen osumansa.

Ottelun loppupuolella HJK piti palloa ja PK-35 tuntui jo hieman väsähtäneen, eikä varsinaista jännitystä voittajasta enää toisella puoliajalla syntynyt. Klubilla oli muutama paikka vielä kaunistella numeroita, mutta Olympiastadionin avausottelussa ei nähty maaleja kahta osumaa enempää. Upea tapahtuma päättyi siis ansaittuun HJK:n 0-2 voittoon.