Yleisöä: 290
FC Honka

FC Honka

ILVES – FC HONKA 2-3

Tampereella kotijoukkue Ilves pääsi kiinni pisteisiin 12. peliminuutilla, kun Moona Talka löi kovan prässin Hongan maalia vartioineeseen Pauliina Nuoraan. Talka onnistui pallonriistossa ja nosti pallon kylpäisesti maaliin. Lähes heti perään Hongalla oli mahdollisuus laittaa peli tasoihin vapaapotkusta, kun Dana Leskinen oli lähellä päästä puskemaan maalinedessä. Leskinen ei kuitenkaan aivan saanut päätään väliin.

Puolen tunnin kohdalla ottelun avausmaalin tehnyt Talka pelasi päällään upean jatkon Jenni Kantaselle, joka pääsi ottamaan juoksukilpailua Hongan puolustajien kanssa. Kantasen laukaus päätyi lopulta niukasti ohi takakulmasta. Jälleen kerran vain hetkeä Ilveksen hyvän hyökkäyksen jäljestä myös Honka pääsi hyvään tilanteeseen. Tällä kertaa boksissa puskemaan pääsi Wilma Spets, joka ei kuitenkaan aivan saanut riittävästi voimaa puskuunsa. Tämä pusku jäi ensimmäisen puoliajan viimeiseksi kunnolliseksi tilanteeksi, joten puoliajalle edettiin Ilveksen 1-0 johdossa.

Heti toisen puoliajan alkuun Ilveksen Aino Rasinen pääsi kulman jälkitilanteesta laukomaan, mutta ei saanut palloa kohti Hongan maalia. Toisen puoliajan ensimmäistä osumaa saatiin odottaa 59. peliminuutille. Ilveksen Heta Olmala pelasi hyvin oikealta puolelta nousseelle Kantaselle, joka löysi vielä keskeltä Saana Tuomalan. Tuomala viimeisteli varmasti lukemiksi 2-0. Reilun tunnin jälkeen Honka kuitenkin löysi kirivaihteen omaan tekemiseensä. Ensin Wilma Spetsin komea kaukolaukaus pomppi vastustamattomasti ohi Annika Laihasen Ilveksen maalilla. 74. peliminuutilla myös Dana Leskisen upea kaukolaukaus on päätyä Ilveksen maaliin, mutta tällä kertaa Laihanen venytti upeasti pallon tielle. Käsittömättömän upeat kaukolaukaukset saivat jatkoa Hongan päädyssä, kun Aino Rasinen lähetti matkaan sellaisen tykin, jonka ainoastaan ylärima onnistui pysäyttämään.

Ottelun tasoitusmaalista vastasi Hongan Tiia Savolainen 81. peliminuutilla. Maali oli seurausta Hongan nopeasta lyhyillä syötöillä edenneestä hyökkäyksestä. Nälkäiset Honkapelaajat eivät kuitenkaan tyytyneet tasapeliin. Milla Punsar panoi kovalla voimalla Ilveksen boksiin ja tuli rikotuksi. Pallo vietiin vielä pilkulle ajassa 86’. Draaman kaari sulkeutui, kun Inka Kaivola toi rangaistuspotkuosumallaan Hongalle täydet kolme pistettä.