Helsinki
Yleisöä: 240
PK-35 Vantaa

HJK – PK-35 VANTAA 4-2

HJK oli vahvalla pelipäällä sunnuntai-illan ottelussa PK-35 Vantaata vastaan. Ensimmäinen kotijoukkueen osuma nähtiin jo viiden minuutin kohdalla, kun Annika Huhta ensin osui laukauksellaan tolppaan ja Katariina Kosola laittoi varmasti kakkospallon maaliin. Vajaan parinkymmenen pelatun minuutin jälkeen nähtiin suuria tunteita, kun HJK:n Eveliina Parikka teki ensimmäisen maalinsa Klubipaidassa. Maali syntyi, kun Essi Sainio ensin vapautti ensimmäisen maalin viimeistelleen Kosolan juoksuun laidassa, ja Kosola lähetti matkaan matalan keskityksen kohti nousua tekevää Parikkaa. Klubihyökkääjä sai jalkansa väliin Kosolan keskitykseen ja ohjasi pallon maaliin ohi Velma Oikarisen.

Ensimmäinen puoliaika oli myös maalien jälkeen HJK:n hallinnassa. Vantaalaisilla vierailijoilla oli todella paljon vaikeuksia pulustuksen tilkitsemisessä ja Klubi pääsi hyökkäämään niin keskeltä kuin laidastakin. Kotijoukkueen Kristina O’Donnell oli jo lähellä ensin puskea ja hetkeä myöhemmin laukoa Klubin jo 3-0 johtoon kymmenen minuutin kuluessa 2-0 osumasta. Noin puolen tunnin pelin jälkeen Annika Huhta tarjoili jälleen Kosolalle mahdollisuutta kasvattaa joukkueensa johtoasemaa, mutta Kosolan terävä pusku suuntautui hieman ohi maalin. Juuri ennen puoliaikavihellystä taas toisessa päässä Netta Koso pääsi yrittämään kavennusta, mutta Anna Koivunen oli hyvin hereillä maalillaan.

Tilanteiden täyteinen oli myös toinen puoliaika. Ajassa 64’ HJK:n vapaapotkukuvio sai PK-35 Vantaan sekaisin, ja Maria Rothin matala laukaus upposi Oikarisen taakse vieden HJK:n jo 3-0 johtoon. Vain hetkeä myöhemmin vantaalaiset saivat jälleen tilaisuuden kavennukseen, kun HJK avasi peliä heikosti ja Oona Sevenius pääsi kokeilemaan maalintekoa. Maalia ei kuitenkaan syntynyt. Ajassa 72’ HJK kuitenkin lisäsi johtoaan jo 4-0 lukemiin, kun Emmaliina Tulkki sai kuin lahjana purkupallon suoraan jalkoihinsa ja Tulkki ei epäröinyt ottaa lahjaa vastaan.

PK-35 Vantaa sai kuitenkin ottelun loppupuolella vielä kirivaihteen päälle. Ensin Vera Saastamoinen puski kavennusosuman ajassa 74’. Heti perään Roosa Bröijer oli lähellä ohjata pallon HJK:n maaliin, mutta ei aivan saanut kunnon osumaa palloon. Vauhdikkaan ottelun viimeisellä varsinaisella peliminuutilla Eveliina Parikka ehti vielä puskea pallon PK-35 Vantaan maalin ylärimaan ja ajassa 90+4 Wilma Forsblom kaunisteli lukemat 4-2 tilanteeseen. Vantaalaisten kiri jäi kuitenkin auttamatta vajaaksi ja HJK sai ottelusta täyden pistepotin.