Hyppää sisältöön
PK-35 Vantaa

PK-35 Vantaa

PK-35 Vantaa - Ilves
14.04.
0 - 0
Jalkapallostadion TN,
Vantaa
Yleisöä: 288
Ilves

Ilves

Kotijoukkueen ennakko

Kuva: Joope Erkkilä

PK-35 Vantaa ja Ilves avaavat sarjakauden Myyrmäessä

Pitkä odotus päättyy perjantai-iltana, kun Kansallinen Liiga potkaistaan käyntiin Myyrmäessä. PK-35 Vantaa saa sarjakauden avauksessa vieraakseen Tampereen Ilveksen. Ottelu pelataan perjantaina 14.4. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

Punamustien tuloskehitys on ollut kaudesta 2019 lähtien nousujohteista. Palattuaan pääsarjaan PK-35 Vantaa on onnistunut joka kausi kohentamaan sarjasijoitustaan. Viime kaudella se taisteli viimeisillä minuuteille asti mitalista, mutta jäi lopulta vain yhden maalin erolla neljänneksi. Alkavalla kaudella Punamustien selkeänä tavoitteena on palata mitalikantaan neljän vuoden tauon jälkeen.

PK-35 Vantaa on pelannut tänä vuonna yhteensä kuusi harjoitusottelua. Niistä puolet on pelattu eri poikajoukkueita vastaan ja puolet naisjoukkueita vastaan. Huhtikuun alussa pelatussa kenraaliharjoituksessaan todella pienellä pelaajaryhmällä liikkeellä ollut PK-35 Vantaa kärsi 0–3-kotitappion HPS:lle. Varsinaisten harjoitusotteluiden lisäksi PK-35 Vantaa on pelannut harjoitusvuorojensa yhteydessä lähes viikoittain vaihtuvia poikajoukkueita vastaan.

Punamustien avausvastustaja Ilves sijoittui viime kaudella Kansallisessa Liigassa kahdeksanneksi. Tamperelaiset taistelivat runkosarjassa viimeisestä yläloppusarjapaikasta, mutta jäivät lopulta neljän pisteen päähän. Alaloppusarjassa Ilves voitti vain kahdesti, minkä myötä sijoitus heikkeni pykälän verran. Karsijan paikkaan eroa jäi kuitenkin turvalliset yhdeksän pistettä.

Alkavaan kauteen Ilves lähtee uudessa komennossa, kun Anssi Ylinen korvasi Juha-Pekka Bergin päävalmentajana. Pelaajistossa suurimpia muutoksia olivat hyökkääjä Silja Tuomisen siirtyminen Åland Unitediin ja laitapelaaja Noora Hämäläisen lähtö FC Honkaan. Uudet pelaajat ovat löytyneet pääasiassa seuran sisältä. Poikkeuksen muodostaa oululaisesta ONSista saapunut puolustaja Inari Salo.

Ilves pelasi kevättalven aikana harjoitusotteluiden lisäksi myös Kansallista Cupia, jossa sille kertyi yhteensä viisi ottelua. Lohkovaiheessa Ilves voitti Ykkösessä pelaavan Vasa IFK:n sekä kotona että vieraissa. Huimasta tasoerosta kertoo otteluiden yhteismaaliero 18–1. Liiganousija TPS sen sijaan oli molemmissa otteluissa tamperelaisia vahvempi lukemin 1–0 ja 0–2. Ilves selvisi kuitenkin lohkokakkosena puolivälieriin, joissa se joutui taipumaan kotonaan Åland Unitedille maalein 1–2. Tupsukorvien cup-otteluiden paras maalintekijä oli viidesti osunut Patricia Bohui. Aino Rasinen ja Pipsa Saarilahti antoivat taustatukea kolmella maalillaan.

Punamustien ja Ilveksen keskinäiset kohtaamiset ovat olleet usein aiempina vuosina usein maalirikkaita, eikä viime kausi tehnyt poikkeusta. Punamustien kotiottelu huhtikuussa päättyi 5–2-kotivoittoon ja heinäkuussa PK-35 Vantaa haki Tampereelta vierasvoiton lukemin 2–4. Kahden viime kauden aikana joukkueiden keskinäisissä otteluissa on nähty keskimäärin peräti kuusi maalia ottelua kohden.

PK-35 Vantaan kokoonpanosta puuttuvat sarja-avauksessa varmuudella Emma Korkalainen, Karoliina Autio, Sinna Suuriniemi, Jenni Huttunen ja Salla Hyvönen. Kevään viimeisestä harjoitusottelusta sivussa olleet Tuulia Mikkola, Sanna Saarinen, Netta Koso ja Reetta Suomela sen sijaan palaavat jälleen kokoonpanoon. Myös tammikuun ensimmäisessä harjoitusottelussa loukkaantunut Roosa Toivanen palaa kokoonpanoon. Viime kesästä lähtien sivussa olleen Rebecca Kindstedtin mukanaolo on vielä epävarmaa.

”Sarja-avaus on aina tärkeä hetki”

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan joukkue on odottanut innolla uuden kauden avausottelua. Punamustien talvikausi on ollut lukuisten poissaolojen vuoksi haastava, mutta tällä hetkellä kokoonpanotilanne on jälleen hieman parempi.

– On mahtavaa päästä aloittamaan kausi. Vaikka talven aikana on ollut myös vastoinkäymisiä, olemme menneet joka päivä eteenpäin. Sarjakauden alkaminen on aina tärkeä hetki, kun pääsemme taas normaaliin kilpailurytmiin.

Jokainen joukkue pyrkii tuomaan uudella kaudella pelaamiseensa aina jotain uutta. Myös PK-35 Vantaa on tehnyt pelaamiseensa pientä hienosäätöä, mutta kaiken ytimenä on edelleen vahvaksi identiteetiksi muodostunut pallonhallintapeli.

– Olemme puhuneet paljon puolustamisesta ja sen merkityksestä. Olemme ajaneet sisään myös aggressiivisempaa ja kovempaa tilannepuolustamista, mikä näkyy toivottavasti myös otteluissa, Väisänen sanoo.

– Lisäksi olemme halunneet tuoda peliimme lisää suoraviivaisuutta. Luotamme yhä omaan pelitapaamme, mutta meidän pitää hyödyntää paremmin tilanteenvaihdot ja ne hetket, jolloin meidän on mahdollista edetä nopeammin. Jos on tilaa edetä, meidän pitää käyttää ne hetket hyväksemme.

Avauskierroksen vastustaja Ilves lähtee kauteen uuden valmennuksen alaisuudessa, mutta pelaajiston osalta muutokset ovat olleet hyvin maltillisia. Väisänen uskoo, että Myyrmäkeen saapuu perjantaina varsin tutunoloinen tamperelaisryhmä.

– Ilves on totta kai monelta kaudelta tuttu vastustaja. Olemme nähneet heidän talven otteitaan ja tutustuneet siihen, ovatko he muuttaneet jotain viime kauteen nähden. Päällisin puolin Ilveksen pelaaminen vaikuttaa aika tutulta. Heillä on oma tyylinsä, joka on iskostunut syvälle, Väisänen arvioi.

– Ilveksellä on hyviä nuoria ja taitavia pelaajia, mutta se on samalla myös erittäin kollektiivinen ryhmä. Jokainen pelaaja tekee aina töitä joukkueen eteen. Se on aina ollut heidän vahvuutensa. Nuoruuden lisäksi Ilvekseltä löytyy myös kokemusta, kuten meille tuttu Anna Olmala, joka on isossa roolissa.

Kansallisen Liigan avausottelu PK-35 Vantaa – Ilves pelataan perjantaina 14.4. klo 19.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat ennakkoon ostettuina aikuisille 12 euroa ja lapsille (12–17-vuotiaat) sekä alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 7 euroa. Alle 12-vuotialla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

ENNAKKOLIPUNMYYNTI

Portilta ostettuina liput maksavat aikuisille 15 euroa ja lapsille sekä alennusryhmäläisille 10 euroa.

KATSOJAINFO

PK-35 Vantaa ja Ilves avaavat sarjakauden Myyrmäessä | PK-35 Vantaa (pk35vantaa.fi)

Search