Hyppää sisältöön
KuPS

KuPS

KuPS - FC Honka
02.07.
2 - 0
Väre Areena TN,
Kuopio
Yleisöä: 263
FC Honka

FC Honka

Ennakot

Kuva: Juhani Järvenpää

Kuopion Palloseuran voittojahti jatkuu sunnuntaina Väre Areenalla

Sarjajohtaja Kuopion Palloseuran pelikausi jatkuu jälleen sunnuntaina omalla kotikentällä. KuPS ja neljäntenä oleva espoolainen FC Honka kohtaavat Subway Kansallisen Liigan 11:nnen sarjakierroksen ottelussa, joka alkaa Väre Areenalla kello 15.00. Kuopiolaisseuran läheinen ja pitkäaikainen yhteistyökumppani PUMA toimii illan otteluisäntänä.

Neljättä peräkkäistä voittopeliä tavoittelemaan

KuPS-joukkue hankki kaksi viikkoa sitten Oulusta komean 1-6-voiton saavuttaen kolmannen peräkkäisen voittonsa uuden päävalmentajan Pauliina Miettisen johdolla. Joukkuepelaaminen oli kuitenkin normaalia tahmeampaa ja parannettavaa jäi paljon moneltakin osin. Sunnuntaisessa kotiottelussa pyritään nousemaan takaisin omalle tasolle ja harjoituksissa onkin tehty tiukasti hommia sunnuntaista kotipeliä varten.

”Honka-ottelusta tulee tähän mennessä kovin peli täälläoloni aikana. Honka on hyvä ja työteliäs joukkue ja heillä on hyvä henki päällä. Kova peli tulee, sillä työteliäs joukkue on aina se kaikkein vaikein voittaa. Oulussa meidän pelitempomme oli vaisua. Parempaa tempoa pitää nyt saada peliin ja alueelliset edut on pystyttävä hyödyntämään paremmin. Niitä on haettava, tehtävä ja käytettävä. Isot krediitit ONS-ottelun vaihtopelaajillemme, heidän ansiostaan työ rupesi näkymään kentällä”, päävalmentaja kiittelee.

”Toivon paljon liikettä ja erilaisia pelitilannekombinaatioita”

Miettinen odottaa myös sunnuntaiselta vastustajalta aktiivista prässiä, johon pitää pystyä reagoimaan. ”Odotan näkeväni sunnuntaina omalta joukkueeltani paljon liikettä ja erilaisia pelitilannekombinaatioita sekä ongelmanratkaisukykyä erilaisissa pelitilanteissa. Joiltakin pelaajiltamme on alkanut löytyä hienoa henkistä johtajuutta ongelmanratkaisutilanteissa. Hongalta on varmaan prässiä tulossa, joten meidän pitää pystyä se purkamaan. Meidän pitää myös pystyä estämään Hongan hyökkäykset. Pitkää palloa sieltä varmaan tulee, ne pitää pystyä puolustamaan ja meidän pitää itse pelata monipuolista hyökkäyspeliä”, Miettinen sanoo.

KuPS lähtee jokaisessa ottelussa hyökkäämään voimakkaasti koko joukkueen voimin ja näin tapahtuu sunnuntainakin. Joukkueesta löytyy runsaasti tehokasta maalintekotaitoa ja pelaajat ovatkin mättäneet jo 38 maalia alkukaudella pelatuissa kymmenessä liigapelissä. Hyökkääjä Wilma Forsblom on osunut seitsemän kertaa nousten liigan maalintekijätilaston jaetulle kärkipaikalle.

”Nautitaan kaikesta siitä mihin mainiot pelaajat pystyvät”

”Meillä myös keskikenttäpelaajat ja puolustajat pystyvät tekemään maaleja, joten meillä on hyvä tilanne. Tuloksiin ja pisteisiin on syytä olla tyytyväinen, joten nautitaan kaikesta siitä mihin mainiot pelaajat pystyvät. Se on tärkeintä, että harjoiteltu näkyisi pelissä. Virheitäkin joskus tulee, niistä on vaan otettava oppia”, päävalmentaja muistuttaa. Hyökkääjä Lavdije Begolli on loukkaantuneena sivussa lähikuukaudet ja puolustaja Savannah Lee Taylorin voimassaollut pelaajasopimus on purettu tällä viikolla.

OTTELUENNAKKO: KuPS – FC Honka su klo 15.00 – KuPS – Kuopion Palloseura

———-

Hongan kausi Kansallisessa Liigassa on sujunut pääpirteissään hyvin. Joukkue löytyy ennen viikonlopun kierrosta sarjasta sijalta neljä. Eroa kolmantena olevaan Åland Unitediin on neljä, viidentenä olevaan PK-35 Vantaaseen kaksi pistettä. Kaksi viime ottelua ovat Hongalta sujuneet tulosten valossa heikommin. Ensin HJK oli liigaottelussa parempi 2-0 ja sitten matka Suomen Cupissa katkesi JäPS:n vieraana 2-1 lukemin.

Honka on tehnyt tällä kaudella yhdeksän liigamaalia. Niistä kolme on kirjattu Wilma Sjöholmille, kaksi Elli Seirolle ja Noora Juuselalle, sekä yhdet Inka Kaivolalle ja Daniela Sandåsille. Hongan vain seitsemän päästettyä maalia on puolestaan toiseksi vähiten koko sarjassa.

KuPS löytyy puolestaan tällä hetkellä erittäin tasaisen kärkitaiston korkeimmalta sijalta. Tasapisteissä kahdellakymmenelläneljällä pisteellä on myös HJK, mutta kuopiolaisilla on parempi maaliero. Joukkue on tehnyt eniten maaleja koko sarjassa, 38. Maalipörssin kärkipäästä löytyykin kuopiolaisten pelaajien nimiä, kuten seitsemän osuman Wilma Forsblom ja kuusia maalia viimeistelleet Aino Kröger ja Gentjana Rochi.

Honka ja KuPS kohtasivat tällä kaudella jo kerran aiemmin. Tapiolan urheilupuistossa nähtiin tasainen kamppailu, jossa Honka siirtyi ensin johtoon Sandåsin puskemalla maalilla. KuPS onnistui kuitenkin kääntämään ottelun vielä voitokseen 2-1 luvuin.

 Kausi on pitkä, joten huonoja hetkiä tulee. Tappiot on käsitelty ja olemme täysin valmiita KuPS:in kaatoon. Viime kohtaamisen tiukka tappio motivoi revanssiin. Olemme olleet vahvoja vierasotteluissa ja tulemme todistamaan sen sunnuntainakin, Elli Seiro sanoo.

KuPS vs FC Honka Kuopion Väre Areenalla sunnuntaina 2.7. klo 15.00. KuPS-ottelun jälkeen Kansallisen Liigan peleissä on muutaman viikon tauko. Honka pelaa kentille jälleen lauantaina 22.7. Silloin kotinurmella Tapiolan urheilupuistossa vastassa on PK-35 Vantaa ja ottelu käynnistyy kello 18.00.

Honka matkaa Kuopioon sunnuntaina – FC Honka Naiset

Search