Hyppää sisältöön
TPS

TPS

TPS - Ilves
22.07.
2 - 2
Yläkenttä TN,
Turku
Yleisöä: 296
Ilves

Ilves

Ennakot

Kuva: Joope Erkkilä

Kansallinen Liiga palaa pieneltä kesätauolta tositoimiin tulevana lauantaina, kun Turun Palloseura kohtaa kotiottelussa Tampereen Ilveksen. Ottelu TPS–Ilves pelataan Turun Urheilupuiston Yläkentällä lauantaina 22.7. kello 16.00.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran huhtikuun lopussa Tampereella. Ilves voitti tasaisen ottelun 1–0.

– Siinä pelissä Ilves sai maalinsa aika helposti. He pyrkivät pelaamaan muuten suoraviivaisesti laitojen kautta. Taka-alueen, keskitysten ja boksin puolustaminen tulee olemaan heitä vastaan isossa osassa myös tulevan lauantain ottelussa, tietää TPS:n päävalmentaja Siiri Välimaa.

Välimaa johtaa lauantaina joukkoja ensimmäistä kertaa päävalmentajana, kun TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen joutui jättämään tehtävänsä terveyssyistä. Aikaisemmin maalivahtivalmentajana operoinut Välimää haluaa jatkaa samalla pelillisellä linjalla kuin tähänkin asti.

– Positiivisin fiiliksin lähden kohti ensimmäistä otteluani päävalmentajana. Ei me lähdetä muuttamaan mitään radikaalisti, Välimaa kertoo.

TPS kohtasi ennen pientä kesätaukoa Suomen Cupin ottelussa Åland Unitedin. Ahvenanmaalaiset voittivat ottelun loppuhetkien maaleilla 2–0, mutta Välimaa näki pelissä paljon hyvää.

– Ålandia vastaan meillä oli teemana kurinalaisuus, mikä puuttui edellisessä sarjapelissämme HPS:ää vastaan. Åland-peli oli meiltä pelillisesti todella hyvä esitys. Puolustettiin boksia todella hyvin ja luotiin hyviä maalipaikkoja.

TPS ja Ilves kamppailevat tiukasti pääsystä ylempään loppusarjaan. Kansallisen Liigan sarjataulukon kutospaikkaa hallussaan pitävä Ilves on tällä hetkellä viimeisellä yläloppusarjaan oikeuttavalla paikalla, TPS kaksi pistettä perässä sijalla kahdeksan. Voitolla TPS siis ohittaisi tamperelaiset. Ilvestä vastaan Tepsin joukkue pyrkiikin jatkamaan edellisen ottelun kurinalaista puolustuspelaamista, mutta iskemään myös voittoon tarvittavat maalit.

– Me halutaan jatkaa siitä, mihin viimeksi jäätiin. Tullaan ihan varmasti luomaan maalipaikkoja ja tekemään myös maaleja, Välimaa sanoo.

Teksti: Timo Kinnunen

La 22.7. klo 16.00 TPS – Ilves, Urheilupuiston Yläkenttä, Turku.

Lipunmyynti otteluun tapahtuu ainoastaan paikan päällä Yläkentällä pelipäivänä.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Otteluinfon voit lukea tästä.

Naiset: TPS-koutsi Siiri Välimaa lähtee positiivisin mielin kohti ensimmäistä otteluaan päävalmentajana – FC TPS

 


 

Liiga palaa maaottelutauolta ja sarjapisteistä käydään jälleen kovaa kamppailua. Ilves hamuaa Turusta täyttä pistepottia pitääkseen tavoitteen pääsystä mestaruussarjaan elossa.

Runkosarjaa on jäljellä vielä seitsemän kierrosta, jonka jälkeen jako mestaruus- ja haastajasarjaan tehdään. Ilveksen tavoitteena on päästä viivan yläpuolelle, jossa tällä hetkellä viimeistä paikkaa pitää hallussaan neljän pisteen karkumatkalla oleva FC Honka. Viivan alla on erittäin tasaista, sillä neljä joukkuetta on kolmen pisteen sisällä. Näistä yksi olisi joutumassa kauden päätteeksi karsimaan liigapaikastaan.

TPS

Sarjanousija TPS on Ilvestä perässä ainoastaan kaksi pistettä. Kolmesta voitostaan turkulaisille maistuvin on varmasti HJK:n kaataminen Bolt Arenalla kolmella maalilla yli tuhannen katsojan edessä. Tuon kesäkuun alkupuolella hankitun voiton jälkeen ei TPS olekaan vielä päässyt voittoa juhlimaan.

Kaupissa Ilves voitti huhtikuussa Pipsa Saarilahden maalilla turkulaiset vieraansa, mutta Kansallisessa Cupissa puolestaan TPS nollasi Ilveksen kahdesti. Viime kaudella joukkueet eivät toisiaan kohdanneet ja toissa kaudeltakin on vain yksi keskinäinen kohtaaminen, kun Suomen Cupissa keltapaidat hakivat Turusta 3–0-voiton.

Turkulaiset ovat iskeneet kauden 11 liigaotteluun 12 maalia ja päästäneet 19. Se on lähes sama kuin Ilveksellä, jolla on yksi maali enemmän tehtynä. Turussa tullaan varmasti näkemään tiukka ja tasainen ottelu.

TPS:n maalikuningatar on Liedon Pallon kasvatti Nelly Lehtilä kolmella osumallaan. Kahdesti maalinteossa ovat onnistuneet Jenni Rannus sekä Netta Hanhimäki. Juuri ennen maaottelutaukoa turkulaiset menettivät luotettavan topparinsa Emma Santamäen KuPS:iin. Myös valmennuspuolella tapahtui muutos, kun alkuviikosta uutisoitiin päävalmentaja Akusti Salosen siirtymisestä sivuun terveydellisten seikkojen vuoksi. Uudeksi pääkäskyttäjäksi nousi maalivahtivalmentajana alkukaudesta toiminut Siiri Välimaa.

Lauantain jännitysnäytelmä Turun Urheilupuistossa

Ottelu pyörähtää käyntiin Turun Urheilupuiston Yläkentällä klo 16.

Lähde kannustamaan Ilves voittoon. Lippujen hinnat 10€/5€ ja alle 12-v ilmaiseksi.

Mikäli haluat kannustaa tupsukorvat voittoon kotoa käsin, niin Ruutu+ Urheilu sen toimittaa livenä ja asiantuntevasti selostettuna tuttuun tapaan. Suora linkki otteluun on https://www.ruutu.fi/stream/4351780

Kaupissa pelataan puolestaan lauantaina 29.7. Silloin klo14 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi HJK. Tervetuloa tuolloin kannustamaan Ilves kotivoittoon!

Ennakko: Kansallinen Liiga jatkuu jälleen – Ilves Turkuun TPS:n vieraaksi – Ilvesedustus.fi | Edustusjoukkueiden yhteinen koti

Search