Hyppää sisältöön
Ilves

Ilves

Ilves - HJK
29.07.
0 - 5
Kauppi 3 TN,
Tampere
Yleisöä: 268
HJK

HJK

Joukkueiden ennakot

Kuva: Janne Hirvensalo

Liigan sarjataulukon kuutosena ja kolmosena majailevat Ilves ja HJK iskevät lauantaina yhteen toistamiseen tällä kaudella. Klubi on vahvasti taistelemassa mitaleista, kun taas Ilveksen tavoitteena on nousta viiden parhaan joukkoon ja syksyn mestaruussarjaan.

Kauden avauskierroksen kohtaaminen toukokuussa Bolt Arenalla päättyi Klubin 4–0 voittoon, joten ennakkosuosikkina helsinkiläiset saapuvat Tampereelle. Ilves tosin on nyt neljän ottelun pisteputkessa ja paljon peliään keväästä parantanut, joten Kaupissa nähdään tiukka kamppailu voitosta.

HJK

HJK on ollut Ilvekselle viime vuosina todella hankala vastustaja, sillä edellisen kerran keltavihreät ovat kaataneet Klubin kesäkuussa 2017. Tuolloin ottelun ainoan osuman laukoi nykyisin joukkueen valmennustiimiin kuuluva Johanna ”Junnu” Salmijärvi.

Kauden avauskohtaamisessa Klubin maalintekijöinä olivat Lotta Lindström kahdesti sekä Ria Karjalainen ja Joanna Tynnilä. Maalinsa puhtaana piti puolestaan ex-Ilves Annika Laihanen.

HJK lähtee otteluun kahden ottelun voittoputkessa. Kauden aikana tappiota on heille kertynyt ainoastaan kolme, kaikki hiukan yllättäen heidän kotikentällään. Kauden avausottelussa FC Honka voitti 0–1, mutta myöhemmin kesällä TPS haki täydet pisteet 0–3 ja Åland United 1–4 vierasvoitoillaan.

Helsinkiläisten paras maalintekijä on kahdesti Ilvestäkin vastaan onnistunut Lindström, jolla on kasassa jo seitsemän osumaa. Neljään osumaan on yltänyt Lotta Kalske ja kolme maalia ovat paukuttaneet Karjalainen sekä Milja Kiviranta.

 Tulevaisuuden tähtiä ja naisjoukkueita kutsuttu otteluun

Ilveksen ja HJK:n välinen jännitysnäytelmä starttaa Kaupissa klo 14. Ottelun puoliajalla Helmareiden keskikenttäpelaaja Katariina Kosola jakaa nimikirjoituksia kaikille halukkaille. Hämeenlinnasta lähtöisin oleva Katariina pelasi aikoinaan myös Ilveksen B-tytöissä. Tie vei kuitenkin nopeasti HJK:hon, josta ammattilaisura aukeni Ruotsin kentille.

Kauppi 3:n alueelta löytyvät lauantain ottelussa tuttuun tapaan kioski sekä anniskelualue. Ottelun jälkeen klo 18 Kaupissa jatkuu keltavihreä ilta, sillä miesten Ilves/2 isännöi Kakkosen länsilohkossa GrIFK:ta. Tervetuloa viettämään huimaa lauantai-iltaa Kaupin urheilupuistoon!

Ja etäfanit pääsevät totta kai seuraamaan ottelua Ruutu+:n lähetyksestä: https://www.ruutu.fi/stream/4351993

Ennakko: Ilvekselle vieraita pääkaupungista – Mitaleista taisteleva HJK mittaa kotijoukkueen vireen – Ilvesedustus.fi | Edustusjoukkueiden yhteinen koti

 


Kuva: Riku Laukkanen

HJK kohtaa lauantaina Kansallisen Liigan pelissä vieraskentällä Ilveksen.

Klubi on tällä hetkellä sarjataulukossa jaetulla kakkospaikalla yhdessä Åland Unitedin kanssa. Kärjessä on KuPS, jolla on kolme pistettä enemmän.

HJK on saanut kasaan 12 pelistään 27 pistettä – yhdeksällä voitolla ja kolmella tappiolla. Viime pelissään Klubi kaatoi kotikentällään PK-35:n maalein 3–0 Lilli HalttusenMilja Kivirannan ja Lotta Lindströmin osumilla. Voitto oli myös tilastojen valossa ansaittu, sillä Klubin vei selvästi muun muassa maaliodottaman (2,62-0,07), laukaukset (14-1), pallonhallinnan (63-37%) ja onnistuneet syötöt 473-218.

Ilves on sarjataulukossa tällä hetkellä kuudentena. 12 pelistään se on saanut kasaan 14 pistettä. Viisi edellistä peliään tamperelaisjoukkue on pelannut ilman voittoa, mutta on saanut kolme tasapelipistettä (PK-35, HPS, TPS).

Ilveksen paras maalintekijä on ollut tällä kaudella Anna Olmala, joka on tehnyt neljä maalia. Kahdesti ovat osuneet Saana Tuomala ja Sofia Määttä.

– Ilves on tietenkin katsottu tarkasti läpi ja varmasti tulee hyvä taistelu pisteistä, sillä molemmat haluavat pelin varmasti voittaa, päävalmentaja Arttu Heinonen toteaa.

– Meillä on laadukas treeniviikko nyt takana ja olemme hioneet omaa pelaamistamme niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Uskon, että tulemme kontrolloimaan pelitapahtumia ja siinä korostuu kärsivällisyys pallon kanssa. Myös maalipaikoissa pitää olla tehokas, Heinonen jatkaa.

Ilves-peli aloittaa HJK:n kovan otteluruuhkan. Ilves-pelin jälkeen Klubi pelaa keskiviikkona HPS:aa vastaan, lauantaina cupin puolivälierän PK-35:sta vastaan ja tiistaina (8.8.) Boltille saapuu vieraaksi KuPS.

– Pelaajat ovat koko vuoden tehneet hyvin hommia treenikentällä yhdessä. Se auttaa meitä nyt Ilvestä vastaan, ja olemme valmiita aloittamaan otteluruuhkan ja venymään ihmetekoihin seuraavien viikkojen aikana, päävalmentajana painottaa.

Kaudesta 2004 eteenpäin HJK ja Ilves ovat kohdanneet virallisissa peleissä 48 kertaa. Peleistä HJK on voittanut 38, neljästi on päädytty pistejakoon ja Ilves on voittanut kuudesti. Maaliero peleistä on Klubin hyväksi 128-38.

Keväällä joukkueet kohtasivat Kansallisen Liigan pelissä Bolt Arenalla. Silloin HJK voitti 4–0 Lotta Lindströmin kahdella sekä Ria Karjalaisen ja Joanna Tynnilän maaleilla.

Lauantaina Ilveksen vieraaksi – HJK Helsinki

Search