Hyppää sisältöön
TPS

TPS

TPS - PK-35 Vantaa
01.08.
1 - 2
Yläkenttä TN,
Turku
Yleisöä: 401
PK-35 Vantaa

PK-35 Vantaa

Ennakot

Kuva: Riku Laukkanen

TPS kohtaa seuraavaksi kotonaan PK-35 Vantaan. Ottelu TPS–PK-35 Vantaa pelataan Urheilupuiston Yläkentällä 1.8 kello 19.00.

Joukkueet kohtasivat Vantaalla toukokuussa, jolloin peli päättyi tasan 2–2. Edellisessä kohtaamisessa TPS onnistui tasoittamaan ottelun kaksi kertaa. Nelly Lehtilä ja Jenni Rannus onnistuivat molemmat kertaalleen maalinteossa.

PK-35 on tällä hetkellä sarjassa viidentenä. Jari Väisäsen luotsaama joukkue on onnistunut nappaamaan tähän mennessä yhdeksäntoista pistettä. TPS puolestaan löytyy sarjatataulokosta sijalta kahdeksan ja on onnistunut nappaamaan tähän mennessä kaksitoista pistettä. Kumpikin joukkue lähtee otteluun tappiot allaan, sillä PK-35 Vantaa hävisi lauantaina vierasottelun Åland Unitedia vastaan.

Lauantaina 29.7 TPS pelasi vierasottelun KuPS:in vieraana häviten ottelun 3–0. Päävalmentaja Siiri Välimaa oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueen puolustuspelaamiseen.

– KuPS:ia vastaan saatiin keskittyä puolustuspelaamiseen ja sen puutteisiin. Onnistuttiin parantamaan sillä osa-alueella huolimatta siitä, että loppulukemat olivat 3–0, sanoi Välimaa.

Parannettavaa Välimaa löysi joukkueen pallollisessa pelaamissa. KuPS:in palloralli ei vieraille juuri mahdollisuuksia antanut. TPS kuitenkin onnistui puolustamaan niin, ettei KuPS päässyt maalien muodossa hyödyntämään palloralliaan. Kaikki kolme maalia KuPS teki nopeista suoraviivaisista hyökkäyksistä.

– PK-35 Vantaa on taitava joukkue, joka tykkää pelata alhaalta. PK-peliin on tärkeä saada meidän prässi ja pallollinen pelaaminen hyvälle tasolle. Meidän täytyy myös jatkaa kurinalaista puolustuspelaamista, sanoi Välimaa.

Ottelutahti on nyt tiivis, sillä tällä viikolla TPS esiintyy kahdesti kotonaan. Ensin PK-35 asettuu vastaan tiistaina 1.8. Lauantaina 5.8 TPS:n vieraaksi saapuu ONS. Viikon sisällä TPS pelaa siis poikkeuksellisesti kolme ottelua.

Teksti: Timo Kinnunen

Ti 1.8. TPS – PK-35 Vantaa klo 19.00, Urheilupuiston Yläkenttä.

Lipunmyynti otteluun tapahtuu ainoastaan paikan päällä Yläkentällä pelipäivänä.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Otteluinfon voit lukea tästä: Naiset: Otteluinfo Kansallisen Liigan otteluun TPS – PK-35 Vantaa ti 1.8. klo 19.00 – FC TPS

Naiset: TPS:n kotiottelu viikko alkaa tiistaina 1.8. PK-35 Vantaata vastaan – FC TPS


Kuva: Kalevi Hämäläinen

PK-35 Vantaa vierailee tiistaina Turussa

Punamustien pelit jatkuvat nopeasti, sillä seuraava koitos on ohjelmassa jo tiistai-iltana. Tällä kertaa PK-35 Vantaa matkustaa Turun Palloseuran vieraaksi. Ottelu pelataan tiistaina 1.8. klo 19.00 Turun urheilupuiston yläkentällä.

PK-35 Vantaa lähtee arkikierrokselle sarjataulukon viidenneltä sijalta. Joukkue on kerännyt 19 pistettä viidellä voitolla ja neljällä tasapelillä. Tappioita PK-35 Vantaa on kärsinyt neljä. Vaikka Punamustilla on ollut ajoittain haasteita maalipaikkojen hyödyntämisessä, ei joukkue ole jäänyt maaleitta kahdeksaan otteluun. Myös joukkueen omaan verkkoon on kuitenkin uponnut liikaa osumia.

Punamustien viikonlopun ottelu päättyi karvaaseen pettymykseen, kun joukkue kärsi hyvästä peliesityksestään huolimatta kotitappion Åland Unitedille. Liina Tervo vei PK-35 Vantaan aivan avausjakson lopussa, mutta ahvenanmaalaiset nousivat toisella jaksolla 1–2-voittoon. Samalla Punamustien takamatka mitalitaistoon venyi jo yhdentoista pisteen mittaiseksi.

Tiistain kotijoukkue TPS sen sijaan on sarjassa kahdeksantena. Joukkue on kerännyt 12 pistettä kolmella voitolla ja kolmella tasapelillä. Tappioita mustavalkoisilla on tilillään seitsemän. Eroa karsijan paikkaan on vain kaksi pistettä, mutta yläloppusarjapaikkaankin on matkaa vain kolme pistettä.

TPS on hakenut kaikki kolme voittoaan vieraskentiltä. Kotonaan Turussa se ei ole vielä onnistunut liigaottelua voittamaan. Turkulaisten edellisestä voitosta on vierähtänyt jo yli puolitoista kuukautta. Silloin TPS haki tosin mukavan päänahan voitettuaan HJK:n vieraskentällä selvin numeroin 0–3. Sen jälkeen joukkue on onnistunut maalinteossa vain yhdessä ottelussa. Viikonlopun ottelussaan TPS kärsi selvänumeroisen 3–0-tappion KuPSin vieraana.

Edellisen voiton jälkeen on ehtinyt tapahtua paljon, sillä myös joukkueen valmennus on vaihtunut. Päävalmentajana toiminut Akusti Salonen jätti heinäkuun puolivälissä tehtävänsä terveyssyistä. Loppukauden ajan vetovastuun kantaa aiemmin maalivahtivalmentajana toiminut Siiri Välimaa. Lisäksi TPS:n kapteenina toiminut keskuspuolustaja Emma Santamäki siirtyi kesken kauden KuPSin riveihin.

Punamustien ja TPS:n kauden ensimmäinen kohtaaminen nähtiin toukokuun puolivälissä Myyrmäessä. Tuolloin kotijoukkue siirtyi kahdesti johtoon Sanna Saarisen ja Roosa Toivasen osumilla, mutta turkulaiset nousivat kummallakin kerralla tasoihin. TPS:n maaleista vastasivat 2–2-tasapelissä Nelly Lehtilä ja Jenni Rannus.

PK-35 Vantaan tämän kauden parhaat maalintekijät ovat olleet Reetta Suomela, Liina Tervo ja Sanna Saarinen, joista kukin on osunut liigaotteluissa kolmesti. TPS:n tehoista suurimman vastuun on sen sijaan kantanut neljä maalia viimeistellyt Nelly Lehtilä.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Rebecca Kindstedt, Sinna Suuriniemi ja Sanna Saarinen.

Tavoitteena säilyttää hyvä peli-ilme

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen myöntää, että valmistautumisaika TPS-otteluun on poikkeuksellisen lyhyt, mutta samalla hän muistuttaa pelitahdin olevan tiivis kaikille joukkueille.

– Saamme jalkeille iskukykyisen ryhmän. Tässä tilanteessa henkinen palautuminen on vähintään yhtä tärkeää kuin fyysinen. Meidän on pitänyt nollata lauantain pettymys nopeasti ja kääntää katseet seuraavaan peliin. Haluamme kuitenkin jatkaa samalla peli-ilmeellä ja pelirohkeudella, Väisänen sanoo.

– Joukkueilla on alla hyvin erilaiset ottelut. TPS joutui puolustamaan Kuopiossa paljon. Heidän maalivahtinsa pelasi hyvin eikä KuPS saanut helppoja maaleja. Me taas hallitsimme selvästi palloa omassa pelissämme ja loimme paljon tilanteita.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi toukokuussa Myyrmäessä 2–2-tasapeliin. Väisänen uskoo, että PK-35 Vantaa kohtaa Turussa aktiivisen kotijoukkueen.

– Uskomme, ett TPS tulee kotonaan kovaa ja prässää kovempaa kuin Åland Unitedia. Etenkin pelin alussa on tärkeää, että pystymme vastaamaan TPS:n todennäköiseen prässiin. He pyrkivät saamaan riistoja ylhäällä, mutta se avaa toisaalta meillekin mahdollisuuksia erilaisiin hyökkäyksiin, Väisänen ennakoi.

– Nelly Lehtilä on ollut isossa roolissa TPS:n hyökkäyspelissä. Lisäksi maalivahti Inkeri Niemi on ollut tärkeä palanen. Hän ottaa lähelle tulevat pallot ja keskitykset varmasti. Niissä hän on yksi sarjan parhaista maalivahdeista, joten meidän pitää pelata maalille erilaisia palloja.

TPS – PK-35 Vantaa pelataan tiistaina 1.8. klo 19.00 Turun urheilupuiston yläkentällä.

PK-35 Vantaa vierailee tiistaina Turussa | PK-35 Vantaa (pk35vantaa.fi)

Search