Hyppää sisältöön
Ilves

Ilves

Ilves - FC Honka
09.08.
0 - 2
Kauppi 3 TN,
Tampere
Yleisöä: 263
FC Honka

FC Honka

Ennakot

Kuva: Janne Hirvensalo

FC Honka -kotiottelu siirtyi Suomen Cupin puolivälierän tieltä menneeltä viikonlopulta keskiviikolle. Ilveksen ja FC Hongan kauden 15. liigamatsi pelataan Kaupissa kello 18.

Viikon toisessa ottelussa Ilves pääsee jälleen vierasreissulle Ouluun. ONS-ottelu pelataan sunnuntaina kello 14. Mutta ennen kuin liikutaan Pohjois-Pohjanmaalle, pysytään vielä Pirkanmaalla. Liigassa neloseksi kohonneet espoolaiset saapuvat Kauppiin keskiviikkoiltana ja pyrkivät hakemaan revanssia toukokuun liigakohtaamisesta.

 

FC Honka

Keskiviikkoinen vastustaja seilaa kahden ottelun voittoputkessa ja kolmen ottelun pisteputkessa. Honka kaatoi heinä-elokuun vaihteessa muutaman päivän sisällä Pallokerho-35:n sekä ONS:n.

Edellinen joukkueiden kohtaaminen pelattiin toukokuun 20. päivä, kun tupsukorvat hakivat Tapiolasta 1-2 voiton Saana Tuomalan ja Tuuli Viinikan hienoilla maaleilla. Noora Juusela toi espoolaiset maalin päähän aivan ottelun lopussa, mutta kotijoukkueen kiri jäi piippuun ja pisteet matkasivat Manseen.

Edellisen kerran Honka on vieraillut Kaupissa lokakuussa 2022. Edelliskauden viimeinen ottelu päättyi espoolaisten 0-3 vierasvoittoon. Keltavihreät lähtevät varmasti petraamaan tuosta tuloksesta!

Honka on sarjassa neljäntenä, kolme sijaa ja 10 pistettä keltavihreiden yläpuolella.

Espoolaisten riveistä kuultiin viime viikolla myös siirtouutisia, kun FC Hongan oma kasvatti, joukkueen kapteenistoonkin kuulunut Inka Kaivola siirtyi Tanskan toiselle sarjatasolle, Næstved Boldklubin väreihin. Puolustaja ennätti pelaamaan keltamustien riveissä 96 liigaottelua. Tällä kaudella puolustaja pelasi kaikissa Hongan liigaotteluissa, tehden yhden maalin.

 

Infot

Keltapaitainen kotijoukkue tarvitsee ehdottomasti kaikki mahdolliset pisteet jo keskiviikkona, sillä runkosarjaa on jäljellä enää neljä ottelua ja viimeisellä Mestaruussarjan eli ylemmän loppusarjan paikalla makaava HPS on neljä pistettä Ilvestä edellä.

Ilves kaatoi viikonloppuna Suomen Cupissa Ykkösen kärkijoukkueen JyPK:n, joten kotijoukkue pääsee otteluun voitto allaan. Edellinen liigavoitto on kuitenkin toukokuun loppupuolelta, joten hyvälle Suomen Cupin voittovireelle haetaan jatkoa myös liigapeleihin.

Ilveksen ja Hongan väliseen otteluun saa lippuja Kauppi 3:n portilta hintaan 7/5 euroa. Kahvion ammattitaitoinen väki palvelee pääkatsomon takana, anniskelualueen vastaava puolestaan katsomoiden perällä.

Keskiviikkoillan sääennustus lupailee tällä hetkellä puolipilvistä ja noin 20 lämpöastetta, joten tervetuloa nauttimaan Suomen suvesta Kaupin urheilupuistoon ja kannustamaan kotijoukkue erittäin tärkeisiin pisteisiin.

Ennakko: Tuplapeliviikon ensimmäinen osa – Kaupissa jaossa tärkeitä pisteitä – Ilvesedustus.fi | Edustusjoukkueiden yhteinen koti


Kuva: Juhani Järvenpää

Hongan suuntana keskiviikkona Tampere

Hongan pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat jälleen keskiviikkona, kun joukkue suuntaa bussilla kohti Tamperetta. Ilves vs FC Honka käynnistyy Kaupissa klo 18.00.

Honka haki kahdesta viime ottelustaan tärkeät täydet kuusi pistettä, kun ensin kaatui PK-35 Pihlajamäessä 3-1 ja sitten ONS Tapiolan kotinurmella 1-0. Vieraskentällä keltamustien maalit kirjattiin kolmikolle Wilma SjöholmSaara Lappalainen ja Elli Seiro. ONS-ottelussa saatiin jännittää lisäajalle saakka, kunnes Eevi Sutelan laukaus upposi verkkoon ja toi Hongalle täyden pistepotin.

– Meillä oli vaikeat kaksi peliä, joista saimme täydet kuusi pistettä. Mielestäni pelaajat pelasivat todella hyvin molemmissa peleissä ja loimme runsaasti maalipaikkoja. Taisteluhenki näkyi ja olin todella tyytyväinen koko joukkueen asenteeseen molempien pelien ajan, päävalmentaja Omar Adlani totesi.

Hongalla on runkosarjaa jäljellä Ilves-peli mukaan lukien vielä neljä ottelua. Sarjataulukossa se löytyy tällä hetkellä tukevasti yläloppusarjan paikoilta, sijalta neljä. Ero pronssisijalla olevaan HJK:hon on kuusi pistettä, takana vaanii kahden pisteen päässä PK-35 Vantaa.

Ilvekselle puolestaan viime sarjapelit ovat olleet haastavia. Viimeisimmän liigavoittonsa se on napannut toukokuun loppupuolella. Cupin puolella tamperelaiset ovat sen sijaan menestyneet ja lauantain voitto toi joukkueelle paikan neljän parhaan joukkoon.

Ilves kamppailee vielä tiukasti paikasta ylempään loppusarjaan. Tällä hetkellä se on seitsemäntenä, eli ensimmäisenä jäämässä alempaan loppusarjaan. Piste-ero kuudentena olevaan HPS:ään on kuitenkin vain neljä pistettä, joten mahdollisuudet joukkueella ovat vielä hyvät.

Ilves ja Honka kohtasivat Tapiolan urheilupuistossa ensimmäisen kerran tällä kaudella toukokuussa. Silloin pisteet lähtivät tiukan väännön jälkeen Tampereelle 1-2 lukemin.

– Meillä on hyvä haaste edessämme keskiviikkona. Ilves on aina ollut meille vaikea vastustaja, heillä on paljon hyviä yksilöitä, jotka voivat aiheuttaa ongelmia. Meidän on lähestyttävä peliä hyvällä asenteella ja oltava aktiivisia koko 90 minuuttia. Luotan täysin pelaajiimme, kun he myös luottavat itseensä, he voivat kilpailla täysin sarjan parhaiden kanssa. On aina ilo seurata näiden pelaajien pelaamista, joten odotan innolla heidän esiintymistään tänä keskiviikkona, Adlani summasi.

Ilves vs FC Honka siis Kaupissa Tampereella keskiviikkona 9.8. klo 18.00! Kotonaan Tapiolan urheilupuistossa Honka pelaa jälleen lauantaina 12.8. Silloin kello 18.00 alkavassa ottelussa vieraana on TPS! Tervetuloa!

Hongan suuntana keskiviikkona Tampere – FC Honka Naiset

Search