Hyppää sisältöön
HJK

HJK

HJK - KuPS
08.08.
0 - 4
Bolt Arena TN,
Helsinki
Yleisöä: 603
KuPS

KuPS

Ennakot

Kuva: Riku Laukkanen

Tiistaina HJK-KuPS Bolt Arenalla

 

Tiistaina Bolt Arenalla pelataan Kansallisen Liigan huippukamppailu, kun HJK:n vieraaksi saapuu KuPS.

HJK kärsi viime keskiviikkona Kansallisen Liigan pelissään tappion HPS:n vieraana lukemin 0–2. Klubin urakkaa pelissä vaikeutti punainen kortti jo pelin avausjaksolla, jonka takia maalivahti Annika Laihanen on pelikiellossa myös tulevan KuPS-pelin.

Sarjataulukossa HJK on tällä hetkellä kolmantena. Sarjakärki KuPS on kuusi ja toisena oleva Åland United kolme pistettä Klubin edellä.

Kansallista Liigaa on pelattu nyt 14 pelikierrosta. 18 kierroksen jälkeen Liiga jakaantuu kuuden joukkueen Mestaruussarjaan ja neljän joukkueen Haastajasarjaan. Jatkosarjoissa runkosarjan pisteet jäävät voimaan.

KuPS on ollut vakuuttavassa iskussa viime viikot. Tiistain peliin kuopiolaisjoukkue lähtee seitsemän pelin voittoputkessa. KuPS on myös vahvistanut rivejään viime aikoina, kun joukkueeseen ovat liittyneet mukaan TPS:sta Emma Santamäki, japanilainen Yuuka Kurosaki sekä maaliahne hyökkääjä Roosa Ariyo.

Tällä kaudella HJK ja KuPS ovat kohdanneet kahdesti. Ennen liigan alkua HJK voitti Kansallisen Cupin finaalissa KuPS:n rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Kevään liigapelissä HJK oli Kuopiossa puolestaan vahvempi maalein 4–0. Näin olleen Klubi on ollut niskan päällä tämän kauden peleissä.

– Mukava kärkikamppailu tiedossa kotikentällä ja meidän joukkue on valmis venymään ja tekemään kaikkensa, että kolme pistettä jää Töölöön, päävalmentaja Arttu Heinonen linjaa.

– Pelistä odotettavissa todella intensiivinen ottelu koko 90 minuutin ajan. Meidän pitää onnistua puolustamaan hyvällä intensiteetillä joka kentän osa-alueella, mutta myös olemaan aktiviinen meidän hyökkäyspelaamisessamme läpi ottelun, Heinonen kertoo.

Klubilla on ollut tiukka otteluruuhka viime viikot. Edelliskerran joukkue pelasi lauantaina, kun se kaatoi Suomen Cupin puolivälierässä PK-35:n maalein 3–2. KuPS puolestaan voitti omassa puolivälierässään lauantaina Åland Unitedin maalein 2–0.

– Meillä on joukkueessa hyvä terveystilanne ja olemme energiaa täynnä. Toivottavasti saamme taas hyvää tukea kotiyleisöltä tähänkin peliin, eli tervetuloa kannustamaan Klubi voittoon, Heinonen päättää.

Tiistaina HJK-KuPS Bolt Arenalla – HJK Helsinki


Kuva: Janne Hirvensalo

Nimekäs HJK ja kovakuntoinen Kuopion Palloseura iskevät yhteen kiihkeässä klassikkopelissä

Subway Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran menestyksekäs sarjakausi jatkuu tiistaina pääkaupungissa. Sarjakolmosena oleva maineikas Helsingin Jalkapalloklubi ja sarjakärjessä oleva KuPS iskevät yhteen 15:nnen sarjakierroksen kärkiottelussa, joka pelataan Bolt Areenalla kello 18.30 alkaen. Jännittävää huippupeliä pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

Voitontahtoinen KuPS hakee revanssia Klubin kotiareenalta

Kuopiolaisseuran ja Klubin väliset kohtaamiset ovat pikkuhiljaa kohonneet suomalaisen huippujalkapalloilun klassikko-otteluiksi myös naisten puolella. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti Kuopiossa: HJK voitti keväällä pelatun Kansallisen Cupin loppuottelun dramaattisesti rangaistuspotkukilpailun kautta ja voitti myös Väre Areenalla pelatun liigaottelun selvin lukemin. Nyt on kuopiolaisten vuoro saapua vastavierailulle Bolt Areenalle himoittua revanssia tavoittelemaan ja odotettavissa on jälleen korkeatasoinen ja värikäs ottelu kahden taitavan laatujoukkueen välillä.

KuPS on valmis kohtaamaan pääkaupungin nimekkään ykkösseuran. ”HJK on liikkuva joukkue, joka prässää vastustajaa aggressiivisesti. Heillä on nuoria, nopeita ja innokkaita pelaajia ja on siten hieman erilainen joukkue kuin muut. Pelaajistossa on paljon kovaa laatua. Tiukka peli tulee varmasti. Meillä on nyt tosi hyvä peli alla ja fiilis on hyvä, joten tilanteemme on kaikin puolin ihanteellinen”, päävalmentaja Pauliina Miettinen arvioi tiistai-illan huippukamppailua.

KuPS pyrkii ottamaan pelinhallinnan jälleen itselleen

Kovakuntoinen KuPS on voittanut liigassa nyt seitsemän peräkkäistä ottelua Miettisen johdolla. Väkevä peliote jatkui vakuuttavalla tavalla lauantai-iltana myös Maarianhaminassa, jossa kova kotijoukkue Åland United jäi täysin aseettomaksi kuopiolaisten hallitsemassa Suomen Cupin pelissä. United jäi käytännössä täysin niinsanotusti pelin ulkopuolelle ja päävalmentaja uskoo hyvän otteen jatkuvan myös tiistai-illan vaativassa liigaottelussa.

”Åland-ottelu on yksi parhaista esityksistämme tällä pelikaudella. Uskon että meillä on nytkin kykyä ja taitoa ottaa pelinhallinta itsellemme ja päästä edelleen sitä kautta liikuttelemaan palloa isolla kentällä toivomallamme tavalla. Me olemme palautuneet hyvin matkan rasituksista ja virkistäytyneet myös ja nyt me lähdemmekin saavuttamaan revanssia keväällä kärsityille kotitappioille”, päävalmentaja toteaa.

Kolme uutta pelaajavahvistusta keltapaitojen riveissä

Helsinkiläisyleisö pääsee tiistaina seuraamaan kolmen uuden KuPS-pelaajan otteita. Vahvaotteinen puolustaja Emma Santamäki on pelannut kolme liigapeliä KuPS-joukkueen riveissä, japanilainen keskikenttäpelaaja Yuuka Kurosaki on pelannut kaksi liigapeliä ja uusi hyökkääjähankinta Roosa Ariyo pelasi lauantaina debyyttiottelunsa keltapaidoissa onnistuen heti maalinteossakin. Kaikki kolme laatupelaajaa ovat esittäneet erinomaisia otteita pelaamissaan otteluissa.

Tiistai-illan liigapelissä mitataan joukkueiden välisiä voimasuhteita myös pian alkavaa syksyä varten. Joukkueet tulevat kohtaamaan toisensa vielä yhden kerran syksyn loppusarjassa ja mahdollisesti kenties vielä lokakuisessa Suomen Cupin loppuottelussakin.

OTTELUENNAKKO: HJK – KuPS ti klo 18.30 – KuPS – Kuopion Palloseura

Search