Hyppää sisältöön
FC Honka

FC Honka

FC Honka - TPS
12.08.
0 - 1
Tapiola N 1,
Espoo
Yleisöä: 253
TPS

TPS

Ennakot

Kuva: Janne Hirvensalo

Hongan pelit jatkuvat lauantaina kotinurmella

Honka palaa lauantaina kotinurmelleen Tapiolan urheilupuistoon, kun vastaan asettuu klo 18.00 alkavassa ottelussa TPS. Nappaa lippusi tästä ja tule kannustamaan Honka voittoon!

Honka matkaa kolmen ottelun voittoputkessa ja on pelannut neljä peräkkäistä ottelua ilman tappioita. Viimeksi se kaatoi keskiviikkona Ilveksen Tampereella 2-0, kun Wilma Sjöholm laukoi Hongan molemmat osumat. Samalla Honka varmisti paikkansa kuuden joukossa ja nousi kolmen pisteen päähän kolmossijasta.

– Viime otteluissa olemme saaneet oman pelimme hyvin rullaamaan, olemme olleet vaarallisia hyökkäyssuuntaan ja puolustaneet omaa maaliamme tarkasti. Lauantaina tulee varmasti paljon kaksinkamppailuja, niissä meidän pitää olla vahvoja läpi ottelun, Venla Lamberg sanoo.

19-vuotias Lamberg saapui Honkaan täksi kaudeksi JyPK:sta. Hän debytoi liigatasolla jo kaudella 2021 ja pelasi heti suuressa roolissa. Kausi 2022 meni JyPK:n paidassa Ykkösessä. Hongassa hän on tällä kaudella kirjauttanut toistaiseksi yhdessätoista ottelussa 496 minuuttia.

Aiemmin topparina yleensä nähty Lamberg on pelannut viime otteluissa myös laitapuolustajana vahvoin ottein. Uusi pelipaikka miellyttää myös pelaajaa itseään.

– On ollut kiva pelata laitapakkina viimeisimmissä peleissä, kun pääsee osallistumaan enemmän myös hyökkäyksiin, hän toteaa.

TPS:n viime ottelut ovat olleet tuloksellisesti vaikeita. Se on voittanut viimeksi 10.6. tosin silloin mitalisijoilla olevan HJK:n vieraissa 3-0. Kahdelta viime kierrokselta takana on kaksi tiukkaa ottelua, mutta ilman pisteitä, kun PK-35 Vantaa oli vahvempi 2-1 ja ONS 1-0.

TPS löytyy sarjasta sijalta kahdeksan. Viidestätoista ottelusta se on kerännyt kaksitoista pistettä. Turkulaisten paras maalintekijä on neljän liigamaalin Nelly Lehtilä. Hongalla vastaavaa paikkaa halussaan pitää Wilma Sjöholm kuudella maalillaan.

FC Honka vs TPS siis Tapiolan urheilupuiston nurmella lauantaina 12.8. klo 18.00! Liput tästä!

Hongan pelit jatkuvat lauantaina kotinurmella – FC Honka Naiset

 


Kuva: Janne Hirvensalo

VOITONNÄLKÄINEN TPS REISSAA LAUANTAINA ESPOOSEEN

Kansallisen Liigan runkosarja alkaa kääntyä jo loppusuoralle, mutta tärkeitä pelejä on vielä edessä ennen loppusarjojen alkua. Turun Palloseuran osalta pelit jatkuvat lauantaina 12. elokuuta Espoossa, kun Tepsi kohtaa vieraissa FC Hongan. Ottelu alkaa kello 18.00.

Viime viikko oli TPS:lle kahden kotiottelun viikko. TPS taisteli kaksi tiukkaa peliä, mutta joutui molemmilla kerroilla tunnustamaan vastustajan yhden maalin verran paremmaksi. Viime lauantain ottelussa voiton vei ONS maalein 1–0.

– Meillä oli ihan jäätävästi paikkoja ja saimme rakenneltua peliä, mutta viimeinen silaus viimeistelyssä jäi puuttumaan. Emme ehkä olleet ihan valmiita, kun siinä tuli heti toisella minuutilla takaiskumaali, kertaa TPS:n keskikenttäpelaaja Viivi Spets.

Viime kaudella naisten Ykkösen parhaaksi keskikenttäpelaajaksi valittu Spets on tärkeä palanen Tepsin pelissä. Spetsin kausi 2023 alkoi epäonnisesti, kun hän loukkaantui pari viikkoa ennen Kansallisen Liigan alkua. Nyt keskikentän taistelija on kuitenkin palannut pelikentille. Viime pelissä Spets oli ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa loukkaantumisen jälkeen. Paluu pelikentille on tuntunut luonnollisesti erittäin hyvältä.

– Vihdoin! Tätä on odotettu. Vähän venähti loukkaantumisesta kuntoutuminen. Nyt on tosi hyvä fiilis tulla takaisin ja päästä auttamana joukkuetta, joukkueen kapteenina viime pelissä toiminut Spets sanoo.

Spets pelaa Tepsin edustusjoukkueessa nyt viidettä kauttaan. TPS:n kuluvan kauden tavoite on ollut sarjapaikan säilyttäminen. Ennakon kirjoitushetkellä TPS on Kansallisen Liigan sarjataulukossa juuri tavoitteensa mukaisella sijalla, suoraan säilymiseen oikeuttavalla kahdeksannella sijalla.

TPS:n joukkue koki ainakin nimellisesti ison muutoksen, kun päävalmentaja vaihtui reilut kolme viikkoa sitten. Tosin Spetsin mukaan muutosta pehmensi se, että joukkueen maalivahtivalmentaja Siiri Välimaa otti päävalmentajan tehtävän hoitaakseen Akusti Salosen jouduttua jättämään pestin terveyssyistä. Sama pelillinen linja on näin ollen säilynyt, eikä TPS:n ole täytynyt lähteä omaksumaan uutta pelillistä identiteettiä.

– Siiri on ottanut homman hyvin hoitaakseen. Siiri on meille pelaajille tuttu ennestään ja hän tietää, miten joukkueessamme on toimittu aiemmin. On ollut tosi mutkaton valmentajan vaihto, Spets kokee.

TPS ja Honka kohtasivat edellisen kerran toukokuun lopussa Turussa. Tuolloin pidemmän korren vei Honka niukasti maalein 1–0. Spetsin mukaan lauantaina Espooseen matkaa voitonnälkäinen TPS.

– Nyt ollaan niin pistenälkäisiä, että kovaa hyökätään kimppuun lauantaina. Kyllä me lähdemme hakemaan kolme pistettä, ei ole muuta vaihtoehtoa. Meidän pitää olla alusta asti valmiita ja kovempia kaksinkamppailuissa.

La 12.8. klo 18.00 Honka–TPS, Espoo.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Naiset: Voitonnälkäinen TPS reissaa lauantaina Espooseen – FC TPS

Search