Hyppää sisältöön
PK-35 Vantaa

PK-35 Vantaa

PK-35 Vantaa - KuPS
26.08.
2 - 2
Jalkapallostadion TN,
Vantaa
Yleisöä: 393
KuPS

KuPS

Joukkueiden ennakot

Kuva: Juhani Järvenpää

PK-35 Vantaa ja KuPS kohtaavat Myyrmäessä

Kansallisen Liigan runkosarja huipentuu Punamustien osalta kotiyleisön edessä. PK-35 Vantaa saa tällä kertaa vieraakseen sarjan kärkijoukkueen Kuopion Palloseuran. Ottelu pelataan lauantaina 26.8. klo 15.00 Myyrmäen stadionilla.

PK-35 Vantaa lähtee runkosarjan päätöskierrokselle sarjataulukon viidenneltä sijalta. Eroa neljäntenä olevaan FC Honkaan on kolme pistettä, mutta espoolaisten maaliero on sen verran parempi, että runkosarjasijoituksiin ei liene enää luvassa muutoksia.

PK-35 Vantaa on ollut hankalasti voitettava vastustaja, sillä Punamustilla on tilillään vain neljä liigatappiota. Vähemmän tappioita on kärsinyt vain lauantain vierailija KuPS. Sen sijaan PK-35 Vantaa on ollut sarjan tasapeliherkin joukkue, sillä pistejakoja joukkueella on tilillään peräti kuusi. Lukema on sarjan korkein.

Elokuu on sujunut Punamustien osalta tuloksellisesti mallikkaasti. Liiga- ja cup-ottelut huomioiden PK-35 Vantaa on pelannut tässä kuussa viisi ottelua, joista se on voittanut kolme ja pelannut kahdesti tasan. Viime viikonloppuna PK-35 Vantaa joutui tyytymään pistejakoon Pallokerho-35:n vieraana lukemin 1 – 1. Liina Tervo vei Punamustat Pihlajamäessä johtoon, mutta kotijoukkue nousi vielä tasoihin.

Lauantaina vieraaksi saapuva KuPS pitää hallussaan sarjan kärkipaikkaa kuuden pisteen erolla Åland Unitediin nähden. Savolaisjoukkue on voittanut 17 pelaamastaan ottelusta 15 ja hävinnyt kahdesti.  KuPSin hyökkäys on ollut 64 tehdyllä maalilla sarjan tehokkain ja puolustus puolestaan 14 päästetyllä osumalla jaetusti sarjan pitävin.

KuPS vaihtoi päävalmentajaa touko-kesäkuun vaihteessa, kun Pauliina Miettinen korvasi penkin päässä Ollipekka Ojalan. PK-35 Vantaan viime vuosikymmenellä kahteen Suomen mestaruuteen luotsanneen Miettisen alaisuudessa KuPSin tulosvire on ollut vakuuttava. Joukkue on voittanut valmentajanvaihdon jälkeen kaikki 12 otteluaan. Viime viikonloppuna KuPS otti suurinumeroisen 7–0-kotivoiton Ilveksestä.

Vähintään yksi putki katkeaa lauantaina, sillä PK-35 Vantaa ei ole jäänyt kertaakaan maaleitta sitten toukokuun lopun. KuPS sen sijaan ei ole päästänyt juhannuksen jälkeen maaliakaan.

PK-35 Vantaan tämän liigakauden paras maalintekijä on ollut kuusi maalia viimeistellyt Reetta Suomela. Taustatukea hän on saanut etenkin viidesti osuneelta Liina Tervolta. KuPSin parhaat maalintekijät ovat olleet kymmenen liigamaalia tehtailleet Gentjana Rochi ja Aino Kröger.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Rebecca Kindstedt, Sanna Saarinen, Anna Vlasoff ja Sinna Suuriniemi. Roosa Toivasen ja Tuulia Mikkolan pelaaminen sen sijaan on epävarmaa.

Puolustaminen ja pelirohkeus keskiössä

PK-35 Vantaa pelasi elokuun puolivälissä peräti kolme ottelua seitsemään päivän. Ennen KuPS-ottelua joukkue on saanut alle jälleen täyden harjoitusviikon. Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan viime viikon rasitus on kuitenkin huomioitu harjoittelussa.

– Raskaan viime viikon jälkeen tämä ei ole ollut aivan normaali harjoitusviikko, sillä palautuminen on pitänyt huomioida tavallista paremmin. Pidimme tietoisesti alkuviikon harjoitukset todella kevyinä, Väisänen kertoo.

Väisäsen mukaan lauantaina Myyrmäkeen saapuva KuPS tarjoaa Punamustille kovan haasteen. Päävalmentaja korostaa, että luvassa on hyvin erilainen ottelu kuin viime viikonloppuna.

– Totuus on, että vastaan tulee tällä hetkellä liigan paras joukkue monella osa-alueella. Viime viikonlopun Pallokerho-35 -otteluun nähden meidän pitää parantaa etenkin 1v1- ja kaksinkamppailupelaamista.. Meidän pitää löytää taas kovempi taistelutahto. Myös keskittymisen pitää olla kohdillaan, koska tilaa ja aikaa tulee olemaan vähemmän. Pallonriistojen jälkeen meidän pitää pystyä pitämään palloa, koska KuPSin vastaprässi on varmasti todella kova, Väisänen sanoo.

– Maaleja olemme pystyneet kesän aikana tekemään, mutta puolustamista meidän pitää vielä parantaa kentän eri osa-alueilla. Meidän pitää onnistua siinä tosi hyvin, pystyäksemme peittämään KuPSin vahvuudet. Tällaisessa ottelussa korostuvat niin pallollisen kuin pallottomien pelaajien pelirohkeus.

PK-35 Vantaa – KuPS pelataan lauantaina 26.8. klo 15.00 Myyrmäen stadionilla.

Liput otteluun maksavat ennakkoon ostettuina aikuisille 12 euroa ja lapsille (12–17-vuotiaat) sekä alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 7 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

ENNAKKOLIPUT

Portilta ostettaessa liput maksavat aikuisille 15 euroa ja lapsille sekä alennusryhmäläisille 10 euroa.

PK-35 Vantaa ja KuPS kohtaavat Myyrmäessä | PK-35 Vantaa (pk35vantaa.fi)

 


Kuva: Miska Savolainen

Kuopion Palloseura päättää voitokkaan runkosarjakautensa Myyrmäen stadionilla

Subway Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran menestyksekäs runkosarjakausi päättyy lauantaina Vantaalla. Kotijoukkue PK-35 Vantaa ja KuPS kohtaavat 18:nnen sarjakierroksen ottelussa, joka pelataan Myyrmäen jalkapallostadionilla kello 15.00 alkaen. Runkosarjan päätösottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

KuPS murskasi edellisessä liigapelissään Ilveksen peräti 7-0 varmistaen runkosarjavoittonsa. KuPS voitti kymmenennen peräkkäisen liigapelinsä vakuuttavalla tyylillä ja hakee voittoa myös lauantaisesta vierasottelusta Vantaalta.

”PK on hieman erilainen vastustajajoukkue kuin monet muut. He pelaavat fiksusti ja heillä on enemmän taitoa ja kykyä pallolliseen pelaamiseen. Odotankin, että he haluavat prässätä meitä omalla kotikentällään ja siihen meidän pitää tietenkin varautua etukäteen. On tietenkin toinen kysymys, miten kauan he jaksavat prässätä isokokoisella kentällä. Tämä on meille joka tapauksessa tärkeä lopetus runkosarjalle ja me lähdemme jokaiseen ottelumme aina voittamaan täydellä 110% asenteella”, päävalmentaja Pauliina Miettinen lupaa.

Loppukauden ottelukalenteri on täyttymässä isoista peleistä

Subway Kansallisen Liigan pelikausi jatkuu syksyllä ylemmässä loppusarjassa, jonne pääsee runkosarjan kuusi parasta joukkuetta. KuPS johtaa sarjaa kuuden pisteen suuruisen etumatkan turvin ja lähtee suurena ennakkosuosikkina syksyn mestaruusjahtiin. ”Kaulaa pitää saada pidettyä ja kasvatettua entistäkin isommaksi syksyllä odottavaa tiukkaa otteluruuhkaa varten”, päävalmentaja korostaa.

Joukkueen tämänhetkisessä otteluohjelmassa on Suomen Cupin välieräottelu Ilves – KuPS (31.8.) sekä Tanskassa pelattava UEFA:n mestareiden liigan ensimmäisen kierroksen miniturnaus (4.-10.9.). Loppusarja on alkamassa syyskuun puolivälissä ja tiiviiseen ottelukalenteriin on mahdollisesti tulossa vielä lisätäydennystä: Suomen Cupin loppuottelu on määrä pelata 1.10. ja mahdollinen mestareiden liigan toinen kierros olisi vuorossa lokakuun puolivälissä. Kovia pelejä olisi siten edessä iso nippu ja jokaisessa ottelussa pelataan isoista asioista.

”Hyvästä joukkueesta on tullut erinomainen joukkue”

Kovakuntoinen KuPS-joukkue on jyrännyt kesän aikana voitosta voittoon. ”Pade” Miettinen saapui toukokuun lopussa joukkueen uudeksi päävalmentajaksi ja silloin alkanut voittoputki on venynyt jo 12 ottelun mittaiseksi sisältäen 10 liigapeliä (yhteismaalit 40-2) ja kaksi Suomen Cupin peliä (yhteismaalit 15-0). Päävalmentaja on tyytyväinen kolmen kuukauden aikana tapahtuneeseen joukkuepelin kehittymiseen, joka on vaatinut jokaiselta pelaajalta suuren määrän ahkeraa työntekoa. Yhtään sarjapistettä ei ole saatu ilmaiseksi, vaan ne on pitänyt ansaita omalla hyvällä joukkuepelaamisella. Kovakuntoinen joukkue on valmis kohtaamaan loppukauden mukanaantuomat haasteet.

”Tämä kesä on mennyt suunnitellusti ja peli on kehittynyt toivotusti, suorastaan jopa mielettömän isolla tavalla. Pelaajat ovat tehneet todella hienoa työtä ja he tekevät kentällä sen mitä pitääkin. Annetaan siitä isot ja ansaitut krediitit koko joukkueelle. Meillä riittää loistavaa taitoa jokaiselle pelipaikalle ja tulokset ovat olleet sen mukaiset. Tulokset kertovat, että hyvästä joukkueesta on tullut erinomainen joukkue”, päävalmentaja kiittelee tunnollisesti harjoittelevaa pelaajistoaan.

Brassivahvistus Ana Paula Silva Santos ei pelaa lauantaisessa ottelussa Vantaalla.

OTTELUENNAKKO: PK-35 Vantaa – KuPS la klo 15.00 – KuPS – Kuopion Palloseura

Search