Hyppää sisältöön
HJK

HJK

HJK - PK-35 Vantaa
09.09.
2 - 1
Bolt Arena TN,
Helsinki
Yleisöä: 740
PK-35 Vantaa

PK-35 Vantaa

Joukkueiden ennakot

Lauantaina HJK – PK-35 Vantaa

Kuva: Riku Laukkanen

HJK pelaa lauantaina Kansallisen Liigan Mestaruussarjan avauspelinsä, kun Bolt Arenalle saapuu vieraaksi PK-35 Vantaa.

Kansallisen Liigan runkosarja päättyi pari viikkoa sitten ja nyt edessä ovat vielä kuuden joukkueen Mestaruussarja sekä neljän joukkueen Haastajasarja. Mestaruussarjassa ovat mukana KuPS (46), Åland United (39), HJK (37), FC Honka (33), PK-35 Vantaa (28), sekä HPS (24).

Runkosarjan pisteet jäävät voimaan ja joukkueet pelaavat yksinkertaisen sarjan. HJK:n ensimmäinen vastustaja on PK-35 Vantaa.

Klubi ja PK-35 Vantaa kohtasivat edelliskerran maanantaina, jolloin ne pelasivat Suomen Cupin finaalipaikasta. Klubi voitti pelin 4–0 ja eteni näin cupin finaaliin Olympiastadionille.

– Se oli meiltä hyvä peli, jonka seurauksena saimme erinomaisen lopputuloksen. Cupin finaali tuo hyvän lisän syksyyn, mutta onneksi meillä on liigassa myös paljon vielä pelattavaa. Upea syksy siis tulossa, päävalmentaja Arttu Heinonen kertoo.

– Nyt alkuviikko on palauteltu maanantain pelistä, jotta olemme taas valmiita vääntämään pisteistä. Vastaan tulee varmasti sisuuntunut vierasjoukkue, joka haluaa aiheuttaa meille vaikeuksia mitalitaisteluun, päävalmentaja lisää.

Klubilla oli syksyllä pieni suvantovaihe tuloksellisesti, kun se jäi kolmessa pelissä ilman pisteitä. Nyt hankala jakso on käännetty ja Klubi lähtee hyvässä vireessä Mestaruussarjan peleihin.

– Meillä on tavoitteena jatkaa siitä, mihin edellisissä peleissä olemme jääneet: Eli hyökätä laadukkaasti ja pyrkiä hyödyntämään vielä tehokkaammin meidän maalintekopaikkamme. Toisaalta meidän pitää koko ajan huomioida kenttätasapaino, jotta saamme estettyä vastustajaa pelaamasta nopeita hyökkäyksiä.

Tuleva viikonloppu on varsinainen futiksen Superviikonloppu Töölössä. Perjantaista sunnuntaihin alueella pelataan kansainvälinen junioriturnaus HJK Cup. Lauantaina Kansallisen Liigan pelin jälkeen Bolt Arenalla puolestaan kohtaavat hyväntekeväisyyspelissä HJK All Stars sekä FC Gilla.

– Me tarvitsemme kotiyleisön tuen myös syksyn viimeisiin peleihin ja toivotamme tervetulleeksi koko joukkueen puolesta kaikki kannustamaan meidät voittoon lauantaina, päävalmentaja painottaa.

Naisten Mestaruussarjan ottelu, sekä HJK All Starsin ja FC Gillan välinen hyväntekeväisyysottelu muodostavat yhden suuren tapahtuman. Tapahtuman tuotot lahjoitetaan Kympin Lasten toimintaan.

Lauantaina HJK – PK-35 Vantaa – HJK Helsinki


Punamustat jälleen HJK:n vieraaksi

Kuva: Mira Lönnqvist

Kansallisen Liigan Mestaruussarja potkaistaan käyntiin viikonloppuna. PK-35 Vantaan osalta loppusarjapelit alkavat viikon toisella vierasottelulla Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. Ottelu pelataan lauantaina 9.9. klo 16.00 Töölön jalkapallostadionilla.

Lauantain ottelu avaa kuuden parhaan joukkueen Mestaruussarjan. Asetelma on erikoinen, sillä PK-35 Vantaa ja HJK kohtaavat jo toista kertaa tällä viikolla. Maanantai-iltana samat joukkueet olivat vastakkain Suomen Cupin välierässä, jossa helsinkiläiset veivät voiton selvin lukemin 4–0. Nyt Punamustille tarjoutuu siis nopeasti mahdollisuus revanssiin.

PK-35 Vantaa lähtee syksyn koitoksiin sarjataulukon viidenneltä sijalta. Neljänteen sijaan on eroa viisi pistettä ja vastaavasti etumatkaa kuudenteen sijaan nähden on neljä pistettä. PK-35 Vantaa on pelannut sarjassa selvästi eniten tasapelejä – peräti seitsemän. Tappioita Punamustilla on tilillään vain neljä, mikä on toiseksi vähiten KuPSin jälkeen, mutta joukkue ei ole onnistunut kääntämään tasaisia pelejä edukseen riittävän tehokkaasti. Se onkin kenties merkittävin tekijä, joka erottaa Punamustat mitalisijoista.

HJK sen sijaan majailee Kansallisessa Liigassa kolmantena. Sarjakärki KuPS on karannut jo yhdeksän pisteen päähän, joten realistisesti ajateltuna HJK pelaa loppukauden ajan korkeintaan hopeamitaleista. Niihin helsinkiläisillä onkin hyvät mahdollisuudet, sillä toisena oleva Åland United on vain kahden pisteen päässä. Neljänteen sijaan eroa on kuusi pistettä, joten edes mitalisijoille sijoittuminen ei ole vielä varmaa.

Alkuviikon cup-välierän lisäksi PK-35 Vantaa ja HJK ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti myös sarjapelien merkeissä. Toukokuun lopussa HJK voitti kotikentällään Töölössä lukemin 3–0. Elokuussa Myyrmäessä helsinkiläiset menivät avausjaksolla johtoon, mutta Reetta Suomela nosti Punamustat ottelun loppupuolella tasoihin.

PK-35 Vantaan tämän kauden paras maalintekijä on ollut kuusi liigamaalia tehtaillut Reetta Suomela. Taustatukea hän on saanut etenkin viidesti osuneelta Liina Tervolta. HJK:n paras maalintekijä on sen sijaan ollut Kansallisen Liigan maalipörssiä 15 osumallaan johtava Lotta Lindström.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat lauantaina varmuudella Rebecca Kindstedt ja Anna Vlasoff. Lisäksi HJK:sta lainalla oleva Ilona Walta ei saa pelata seurojen keskinäisessä ottelussa. Viime ottelusta sivussa ollut Ella Koivu sen sijaan palaa jälleen kokoonpanoon.

Revanssi mielessä

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen myöntää, että on poikkeuksellista kohdata sama joukkue kahdesti samalla viikolla. Joukkue lähtee kuitenkin hakemaan pikaista hyvitystä maanantai-illan tappiolleen.

– On toisaalta hyvä kohdata HJK heti uudelleen, koska haluamme revanssin cup-välierästä. Haluamme näyttää, että pystymme parantamaan siitä pelistä. Maanantain ottelussa oli hyviäkin hetkiä, mutta myös liikaa hetkiä, jolloin tyydyimme liian ottavaksi osapuoleksi. Emme päässeet oikein kunnolla peliin mukaan. Nyt uskon, että joukkue on sisuuntunut edellisestä pelistä, Väisänen sanoo.

– Haluamme taas löytää elokuun peleissä nähdyn peli-ilmeen. Meidän pitää uskaltaa heittäytyä peliin, pelata rohkeammin omaa peliämme ja päästä sen myötä hallitsemaan pelin virtausta. Tavoitteemme on pelata hyvä, tasapainoinen peli molempiin suuntiin. Etenkin tilanteenvaihtoihin meidän pitää reagoida paremmin.

Pikainen uusintakohtaaminen tarjoaa Punamustille hyvän tilaisuuden korjata edellisen ottelun epäkohtia.

– Meillä on selkeä tarkoitus muuttaa tiettyjä osa-alueita. Huominen näyttää, miten onnistumme siinä. HJK prässäsi maanantaina monta kertaa tosi kovaa. Nyt meidän pitää pystyä vastaamaan paremmin HJK:n prässiin, pelin avaamiseen ja keskikentän taisteluun.

HJK – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 9.9. klo 16.00 Töölön jalkapallostadionilla.

Punamustat jälleen HJK:n vieraaksi | PK-35 Vantaa (pk35vantaa.fi)

Search