Hyppää sisältöön
KuPS

KuPS

KuPS - PK-35 Vantaa
04.10.
2 - 2
Väre Areena TN,
Kuopio
Yleisöä: 434
PK-35 Vantaa

PK-35 Vantaa

Joukkueiden ennakot

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Cup-mestari Kuopion Palloseuralla on mahdollisuus tuplamestaruuteen keskiviikkoillan kotipelissään

Tuoreen cup-mestarin Kuopion Palloseuran menestyksekäs pelikausi jatkuu tiiviillä ottelutahdilla. Tämän kalenteriviikon ohjelmassa on kaksi kovaa liigapeliä, kun keskiviikkoiltana kohdataan ensin kotikentällä PK-35 Vantaa ja lauantaina vuorossa on vierasottelu Espoossa FC Honkaa vastaan. Keskiviikkoillan kotiottelu PK-35 Vantaata vastaan alkaa Väre Areenan tunnelmallisessa iltavalaistuksessa kello 18.15 kuopiolaisseuran läheisen yhteistyökumppanin Genelecin toimiessa illan otteluisäntänä.

Pikainen paluu arkeen riemukkaan cup-huuman jälkeen

Sata vuotta täyttänyt Kuopion Palloseura ylsi sunnuntaina uuteen historialliseen saavutukseen voittamalla ensi kertaa naisten Suomen Cupin. Voitontahtoinen KuPS-joukkue eteni upeaan finaalivoittoon neljä maalia latoneen Gentjana Rochin johdolla. Genelecin kummipelaaja Rochi esittelee kotiyleisölle cupin voittopokaalia PK-pelin alkuseremonioiden yhteydessä, jolloin myös Roosa Ariyo palkitaan elokuun parhaana liigapelaajana.

Joukkue juhli hienoa cup-mestaruuttaan ansaitulla antaumuksella. Nyt on edessä nopea paluu arkisen aherruksen pariin. Joukkueella on mahdollisuus varmistaa keskiviikkoiltana kolmas peräkkäinen liigamestaruus ja sen toteutuminen edellyttää pelaajistolta jälleen täysipainoista yhteistä onnistumista.

”Kotiin tullessamme me vietimme iloisia voitonjuhlia ja bussissa laulu raikui. Nyt pitää syttyä jälleen nopeasti uudestaan ja samoilla cupin höyryillä me lähdemme liigapeliinkin. Henkiseen ja fyysiseen palautumiseen on käytetty maksimaalisesti kaikki se aika mikä meillä on ollut käytettävissä ja nyt me haluamme iskeä skorpionin loppuiskun tähän peliin”, päävalmentaja Pauliina Miettinen pohtii keskiviikkoillan liigapeliä.

Taitava PK haastaa kuopiolaiset hyvällä pallollisella osaamisellaan

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran runkosarjan päätöskierroksella elokuun lopussa. Myyrmäessä pelattu värikäs ottelu päättyi tasapeliin 2-2 ja PK viimeisteli silloin kaksi taidokasta maalia kuopiolaisten verkkoon. Keltapaidoilta vaaditaankin keskiviikkoiltana erittäin hyvää onnistumista, jotta voitto pystyttäisiin saavuttamaan.

”PK on samantyylinen joukkue kuin aina ennenkin. Pallonhallinta on heille tärkeää ja he yrittävät pelata hyvää pallollista peliä jopa eniten kaikista muista liigajoukkueista. Siitä kunniaa ja arvostusta heille. PK on hyvä ja yritteliäs joukkue, jonka pelaamista on kiva katsoa”, päävalmentaja kuvailee vastustajan ominaisuuksia.

Henkinen taisteluasenne tulee olemaan voiton avaimena keskiviikkoiltanakin. ”Energiaa pitää jälleen saada peliin sekä samanlaista hyvää sitoutumista, yhteistyötä ja kommunikaatiota kuin cupin finaalissa oli. Loppuottelussa me teimme hommat kentällä hyvin ja lopputulosta tulee kunnioittaa. Finaalissa meillä oli hyvä puolustus ja yhtenäisesti hyvä puolustusmoraali. Me lähdemme pelaamaan keskiviikkona tasapainoista peliä. Kovalla työnteolla peli aina kääntyy jos on kääntyäkseen ja HJK-peli kääntyi sillä tavalla meille”, Miettinen toteaa. Amerikkalaispuolustaja Hannah Shartsin varoitustili on tullut täyteen ja edessä on nyt yhden ottelun mittainen pelikielto. Sharts ei siten pelaa keskiviikkoillan kotiottelussa.

OTTELUENNAKKO: KuPS – PK-35 Vantaa keskiviikkona klo 18.15 – KuPS – Kuopion Palloseura


Kuva: Kalevi Hämäläinen

Keskiviikkona Kuopioon

PK-35 Vantaa palaa keskiviikkona vihdoin tositoimiin. Punamustien tavoitteena on laittaa kapuloita rattaisiin, kun kotijoukkue Kuopion Palloseura tavoittelee Suomen mestaruutta. Ottelu pelataan keskiviikkona 4.10. klo 18.15 Kuopion keskuskentällä.

PK-35 Vantaa lähtee keskiviikon otteluun sarjataulukon kuudennelta sijalta. Neljän kärki on jo karannut Punamustilta, joten viimeisillä kierroksilla joukkue pelaa enää viidennestä sijasta. Sitä pitää tällä hetkellä hallussaan maalieron turvin HPS, joka on kuitenkin pelannut yhden ottelun Punamustia enemmän.

Mestaruussarjassa PK-35 Vantaan pistetili on vielä avaamatta. Syyskuu käynnistyi niukalla 2–1-vierastappiolla HJK:ta vastaan ja jatkui 0–3-kotitappiolla FC Honkaa vastaan. Viimeksi mainitun ottelun loppulukemat eivät kerro aivan koko kuvaa kenttätapahtumista, sillä PK-35 Vantaa oli lähes kaikilla tilastollisilla mittareilla espoolaisia edellä ja loi myös selvästi enemmän maaliodottamaa, mutta sillä tärkeimmällä mittarilla FC Honka oli tehokkaampi.

KuPS sen sijaan pitää tällä hetkellä hallussaan Kansallisen Liigan piikkipaikkaa. Kuopiolaisten ero toisena olevaan HJK:hon nähden on kuusi pistettä, kun sarjaa on pelaamatta vielä kolme kierrosta. Näin ollen KuPSilla on keskiviikkoiltana mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus, mikäli joukkue saa enemmän pisteitä kuin HJK samaan aikaan pelattavasta vierasottelustaan Åland Unitedia vastaan.

Kuopiolaisjoukkueen kausi on ollut tapahtumarikas, sillä siihen on mahtunut yksi valmentajanvaihdos, pettymys Euroopassa ja tuoreimpana Suomen Cupin voitto viikonloppuna. KuPS siirtyi touko-kesäkuun vaihteessa uuteen komentoon, kun PK-35 Vantaan aikoinaan kahteen Suomen mestaruuteen johdattanut Pauliina Miettinen korvasi sairaslomalle jääneen Ollipekka Ojalan.

PK-35 Vantaa vieraili Kuopiossa pian valmentajanvaihdoksen jälkeen. KuPS oli kesäkuisessa kohtaamisessa etevämpi ja vei voiton lukemin 6–1. Kotijoukkueen maaleista vastasivat tuolloin Wilma Forsblom, Gentjana Rochi, Ana Paula Silva Santos, Aino Kröger ja kahdesti osunut Anni Hartikainen. Punamustien kavennusmaalin laukoi ottelun loppuhetkillä Liina Tervo.

Miettisen alaisuudessa KuPS eteni pitkään voitosta voittoon, kunnes voittoputki katkesi elokuun lopulla juuri PK-35 Vantaan vieraana Myyrmäessä. KuPS kärsi yhden sarjakauden neljästä pistemenetyksestään, kun pisteet tasattiin lukemin 2–2. Yuuka Kurosaki vei savolaiset ottelun alussa johtoon, mutta Karoliina Autio ja Netta Koso käänsivät pelin vielä avausjaksolla. KuPS nousi kuitenkin vielä toisella jaksolla tasoihin Rochin osumalla.

Savolaiset lähtivät suurin tavoittein myös eurokentille, mutta joukkue jäi lopulta Mestarien liigassa karsintavaiheeseen. KuPS hävisi Tanskassa pelatun karsintaturnauksen ratkaisevassa ottelussa serbialaiselle Spartak Suboticalle lukemin 2–1.

KuPSilla oli mahdollisuus sinetöidä Suomen mestaruus jo viime kierroksella, mutta joukkue joutui lopulta taipumaan HJK:n vieraana 4–2-tappioon. Tuolle tappiolle kuopiolaiset saivat hyvityksen viime sunnuntana, kun samat joukkueet kohtasivat Suomen Cupin loppuottelussa. Tällä kertaa KuPS oli vahvempi selvin lukemin 5–0. Rochi osui peräti viidesti jaHartikainen kertaalleen, kun KuPS pääsi juhlimaan Suomen Cupin voittoa.

KuPSin peräti 74 maalia tehtaillut hyökkäys on ollut sarjan tehokkain. Savolaisten puolustus sen sijaan on ollut sarjan toiseksi pitävin, sillä sen verkkoon on tehty vain 20 osumaa, joista kolmesta on siis vastannut PK-35 Vantaa.

PK-35 Vantaan kuluvan kauden paras maalintekijä on ollut kuusi liigamaalia viimeistellyt Reetta Suomela. Taustatukea on antanut etenkin viidesti osunut Tervo. KuPSin paras maalintekijä on sen sijaan ollut 13 liigamaalia laukonut Kröger.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat keskiviikkona varmuudella Rebecca Kindstedt, Anna Vlasoff, Kaisa Mäki, Netta Koso ja Sanna Saarinen. Viime ottelusta sivussa ollut Jenna Rantanen sen sijaan palaa jälleen kokoonpanoon.

Tauon jälkeen takaisin tositoimiin

PK-35 Vantaa palaa keskiviikkona tositoimiin lähes kahden ja puolen viikon ottelutauon jälkeen. Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkue on käyttänyt otteluvapaat viikot hyödykseen.

– Neljä pelaajaamme oli maajoukkueiden mukana ja osa pelasi viikonloppuna EBK:n pelissä Ykkösessä, joten monet pelaajistamme ovat kuitenkin päässeet pelaamaan tänä aikana. KuPSilla on totta kai Suomen Cupin finaalin myötä tuoreempaa pelituntumaa, Väisänen sanoi.

– Olemme päässeet harjoittelemaan rauhassa, mikä on ollut hyvä asia. Harjoitusviikot ovat olleet varsin normaaleja, mutta olemme harjoitelleet hieman kovempaa ja nostaneet vielä tehoja. Alkaneen viikon harjoitukset olemme tietysti pitäneet jo kevyinä.

Punamustien molemmat jatkosarjaottelut ovat päättyneet tappioon, mutta Väisäsen mukaan etenkin viimeisimmästä pelisuorituksesta löytyi paljon hyvää. Myös runkosarjan päätöskierroksella pelattu KuPS-tasapeli on joukkueella yhä tuoreessa muistissa.

– Vaikka hävisimme edellisen ottelun FC Honkaa vastaan, pelissä oli paljon hyviä asioita. Nyt meidän pitää kuitenkin karsia pelistämme pieniä virheitä, sillä KuPS on hyökkäysvoimaltaan Suomen parhaita joukkueita, minkä he osoittivat tekemällä viisi maalia HJK:ta vastaan, Väisänen totesi.

– Tavoitteenamme on totta kai pelata mahdollisimman hyvä ottelu. Kaikki jäljellä olevat kolme ottelua palvelevat myös tulevaisuutta. Viimeksi puolustimme KuPSia vastaan hyvin, saimme riittävästi hyökkäyksiä ja onnistuimme tekemään niistä maalit. Tavoitteemme on jatkaa samalla kaavalla.

KuPS – PK-35 Vantaa pelataan keskiviikkona 4.10. klo 18.15 Kuopion keskuskentällä.

Keskiviikkona Kuopioon | PK-35 Vantaa (pk35vantaa.fi)

Search