Hyppää sisältöön
Åland United

Åland United

Åland United - PK-35 Vantaa
10.10.
3 - 0
Wiklöf Holding Arena TN,
Maarianhamina
Yleisöä: 255
PK-35 Vantaa

PK-35 Vantaa

Preview - Ennakko

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Nu ska det bli Match!

Helgens stormbyar och de tekniska omständigheterna kring resemöjligheter gjorde fredag kväll och sedan resten av helgen till en besvärlig tid för både Åland Unieds och PK-35 Vandas lagledningar och klubbadministration. Nu ska det i alla fall ske och den utannonserade matchen spelas på Wiklöf Holding Arena under tisdagskvällen med start kl 18.30.

Det som skiljer upplägget från det ursprungliga från i lördags är att vi vet resultaten från omgångens övriga matcher. Därmed ser vi att Åland United med en seger kan säkra en bronsmedalj inför hemmapublik. I det samma passar vi på att gratulera KuPS till dubbeln och HJK för ett dubbelsilver.

Även i övrigt ändras några saker, så som att Olivia Ulenius inte kommer att finnas tillgänglig för spel, eftersom hon befinner sig i Bulgarien med U17 landslaget för den viktiga EM-kvalturneringen där Finland möter Nederländerna, Schweiz och Bulgarien. Den utlovade “Barnens dag” flyttas även den fram till nästa säsong, men fortsättningsvis firar vi säsongens sista hemmamatch genom familjepris och så finns där ju fotoutställningen med https://www.10mm.photography

Matchen börjar alltså 18.30. Alla välkomna att se Ålands framgångsrikaste fotbollslag för sista gången på hemmaplan för säsongen 2023. Kan man ej det finns Ruutu+ som sänder direkt. Det går som brukligt har varit att visa sin uppskattning och stöda klubben genom att köpa en stödbiljett på https://www.aub.ax/stodbiljett . Kom och få goda minnen av Åland United att bära med under den långa vintern och under kommande år!

Nu ska det bli Match! (alandunited.ax)


Kuva: Kalevi Hämäläinen

Punamustat tiistaina Ahvenanmaalle

Punamustien myrskyn siirtämä vierasottelu Ahvenanmaalla pelataan huomenna, kun PK-35 Vantaa matkustaa Åland Unitedin vieraaksi Maarianhaminaan. Ottelu pelataan tiistaina 10.10. klo 18.30 Wiklöf Holding Arenalla.

Alun perin ottelu oli tarkoitus pelata jo lauantaina, mutta raju myrsky laittoi suunnitelmat uusiksi. Laivat eivät päässeet kovan tuulen vuoksi pysähtymään Maarianhaminassa, joten vierasjoukkueen ja erotuomariston matkustaminen paikan päälle muodostui lyhyellä varoitusajalla mahdottomaksi. Uusi otteluajankohta onnistuttiin kuitenkin järjestämään nopeasti.

PK-35 Vantaa on Kansallisessa Liigassa viidennellä sijalla. Joukkueella ei ole enää kahden viimeisen kierroksen aikana kohentaa sijoitustaan, joten loppukauden tavoitteena on säilyttää nykyinen sijoitus. Eroa kuudentena olevaan HPS:ään on tällä hetkellä vain yksi piste.

Punamustille kyseessä on toinen peräkkäinen pitkä arkipelimatka, sillä viime viikolla joukkue vieraili Kuopiossa. KuPS meni ottelussa kahdesti johtoon, mutta PK-35 Vantaa tuli kummallakin kerralla tasoihin Ilona Wallan ja Reetta Suomelan osumilla. Pisteet jaettiin siis lukemin 2–2.

Lauantain kotijoukkue Åland United lähtee toiseksi viimeiselle kierrokselle sarjataulukon kolmannelta sijalta. Kirkkaimmat mitalit ovat jo karanneet, mutta pronssimitalit ovat ahvenanmaalaisten omissa käsissä. Eroa FC Honkaan on yksi piste ja espoolaisilla on jäljellä enää yksi ottelu. Åland Unitedilla olisi siis tiistaina voitolla mahdollisuus varmistaa pronssimitalit.

Myös Åland United pelasi edellisen ottelunsa viime keskiviikkona, mutta Punamustista poiketen saarelaiset eivät ole joutuneet matkustamaan. Keskiviikon ottelussaan Åland United kärsi 1–2-kotitappion HJK:lle. Ahvenanmaalaisten ainoasta osumasta vastasi Anni Miettunen.

PK-35 Vantaa ja Åland United ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahteen otteeseen. Toukokuinen kohtaaminen Ahvenanmaalla päättyi kotijoukkueen selvänumeroiseen 6–0-kotivoittoon. Heinäkuussa Myyrmäessä PK-35 Vantaa oli hallitsevampi osapuoli, mutta ahvenanmaalaiset käyttivät omat tilaisuutensa tehokkaammin ja veivät pisteet lukemin 1–2. Åland United on tämän kauden Kansallisessa Liigassa ainoa joukkue, jolta PK-35 Vantaa ei ole vielä ottanut pisteitä. Sen muuttaminen on tiistaina selkeä tavoite.

Punamustien tämän kauden paras maalintekijä on ollut Reetta Suomela seitsemällä liigaosumallaan. Taustatukea hän on saanut etenkin viidesti osuneelta Liina Tervolta. Åland Unitedin tehokkaimmat pelaajat ovat sen sijaan olleet Dana Leskinen ja Aada Törrönen, joilla on kummallakin tilillään kymmenen maalia.

Ottelusiirto on vaikuttanut jonkin verran PK-35 Vantaan kokoonpanotilanteeseen. Lauantaina matkaan olisi päästy täydellä 18 pelaajan pöytäkirjalla, mutta nyt sairastumiset ja esteellisyydet verottavat hieman pelaajaryhmää. Sivussa ovat varmuudella Rebecca Kindstedt, Anna Vlasoff, Kaisa Mäki, Sanna Saarinen, Roosa Bröijer, Reetta Suomela ja Jenna Rantanen. Viime keskiviikon KuPS-ottelusta sivussa ollut Netta Koso sen sijaan palaa jälleen kokoonpanoon.

Tavoitteena hallita pelivälinettä

Myrskystä johtunut ottelusiirto muutti myös Punamustien aikatauluja. Tiukan kahden ottelun vieraspeliviikon sijaan joukkue saikin vapaan viikonlopun, jonka päätteeksi se palasi harjoituksiin maanantaina. Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan ottelusiirrossa on hyvät ja huonot puolensa.

– Molemmat joukkueet saivat nyt pienen ylimääräisen lepotauon, mikä on varmasti itse pelin kannalta hyvä asia. Viikkorytmin muuttuminen näin nopealla aikataululla ei tietenkään ole ihan optimaalista ja ottelusiirto aiheuttaa muutamia muutoksia myös kokoonpanoon, Väisänen sanoi.

Vaikka PK-35 Vantaa on hävinnyt kauden molemmat kohtaamiset Åland Unitedia vastaan, on peliesityksistä löytynyt myös paljon hyvää. Etenkin heinäkuisessa kotiottelussa PK-35 Vantaa esiintyi Väisäsen mielestä hyvin, mutta myös parannettavaa riittää.

– Pelistä tulee todennäköisesti hyvin erilainen kuin viime viikolla Kuopiossa. Nyt pallonhallintajaksojemme pitää olla pidempiä ja meidän pitää hallita palloa mahdollisimman korkealla, jotta pääsemme sen myötä paremmille maalipaikoille. Nopeat hyökkäykset ovat Åland Unitedia vastaan vaikeita, sillä he vetävät linjan nopeasti alas eivätkä jätä sen taakse juurikaan tilaa. Toisaalta meillä on nopeat laitapelaajat, joten 1v1-pelaaminen tulee varmasti olemaan tärkeässä roolissa, Väisänen ennakoi.

– Åland Unitedin kahden ylimmän pelaajan prässääminen on tehokasta. Siihen meidän pitää varautua, kuten myös suoraviivaiseen pelaamiseen. Vastustaja pelaa varmasti paljon palloja linjan taakse, joten meidän pitää olla siihen valmiita.

Åland United – PK-35 Vantaa pelataan tiistaina 10.10. klo 18.30 Wiklöf Holding Arenalla Maarianhaminassa.

Punamustat tiistaina Ahvenanmaalle | PK-35 Vantaa (pk35vantaa.fi)

Search